FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-12-02

Díjnyertes a magyar fejlesztésű fényáteresztő fa a Jagorta

A Jagorta egy új technológia, többrétegű fa panel, mely lélegzetelállító belsőépítészeti, bútortervezési megoldásokat rejt. A Jagorta egy olyan termék, amely idén az INDEX Nemzetközi Design kiállításon, Dubaiban nagydíjas lett, először magyarként.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Ahhoz, hogy a fényt a fa áteressze, nyilvánvalóan vékonynak kell lennie, s hogy ezzel a vékony anyaggal dolgozni lehessen, hordozó anyagra van szükség. Évek gyártási tapasztalatával az Éltechnika csapatának sikerült megoldani a tökéletes fényáteresztést, megtalálni a megfelelő felületkezelést, a termékben rejlő lehetőségek kiaknázását. Több mint 100 féle fa alkalmas arra, hogy átvilágítva sokszínűen megmutassa szépségét, természetét.

 

Különböző felületkezeléssel módosítható az átszűrődő fény mennyisége.

Lehetőség van motívumok, rajzok megjelenítésére a felületen CNC marással vagy lézergravírozással. Meglepő és varázslatos látvány, amikor egy fa falpanel a világítást bekapcsolva egy lovat ábrázoló dekorációvá válik.

 

De választhatjuk azt a megoldást is, melynél a dekoratív minta megvilágítás nélkül is díszíti a berendezési tárgyat. A megvilágítás LED technológiával történik, kihasználva annak előnyeit: kis fogyasztás, fényerő szabályozás és távirányítás, illetve a fény színének változtathatóságának lehetősége  RGB ledek segítségével.

A JAGORTA többrétegű panel alkalmazásával a természetet hozzuk be tereinkbe, a fa felület még hangsúlyosabbá válik a megvilágítás által. Képzeljük el teljes fal vagy mennyezet burkolatként; akár beillesztve tömör fa panelek közé.

Egyedi bútorokat tehetünk exkluzívabbá pl. ragyogó asztallappal, hátpanellel. Önálló dekorációs elemként is gyönyörködhetünk benne, szolgálhat különleges háttér- vagy hangulatvilágításként.

Dubaiban megrendezett INDEX Nemzetközi Design kiállításon egyedi berendezési tárgyakkal nevezett a Termék Design díjra az Éltechnika Kft. partnerével a Flyvision LLC Dubai céggel karöltve. Hatalmas sikert arattak, több termékük is óriási elismerést kapott mind a zsűri tagjaitól, mind a szakmai és egyéni látogatóktól. Ami azóta megrendelésekben is megnyilvánul Dubaiból, Japánból, Ausztriából.

 

A Bonsai kaspó a Dekoráció, az Álló lámpa a Lámpa kategóriában finalista lett.

Bonszai: bon=edény, szai=növény. A bonszai lapos tálban nevelt, művészien alakított, formára metszett fa. Éveken át foglalkoznak vele, gondoskodnak a növényről, mire kialakítják a megfelelő látványt. A JAGORTA csapat is évek óta nevelgeti, alakítja a saját teremtményét. A kaspó motívuma az, ami nem látható, a gyökér.

 

A JAGORTA fény nélkül nem létezik, minden elkészült darab egy lámpa is egyben. Hangulatfény, mely kellemes megvilágítást ad beszélgetésekhez, meghitt együttlétekhez. A minta a többrétegű JAGORTA felület felső fa rétegébe került lézergravírozással, tökéletes minta illesztéssel. Bárhonnan is válasszunk motívumot a hatás csodás lesz. Illeszthető ez a lámpa bármilyen stílusú lakáshoz, de hangolhatjuk textilek, tapéták ornamentikájához is.

Az Iránytű asztal elsőként nyert Design Nagy Díjat magyar érdekeltségű cég termékeként ezen a komoly nemzetközi megmérettetésen. Ez a bútor a WOODVISION termékek csúcs darabja mind a hagyományos asztalosság, mind a saját fejlesztésű anyag alkalmazása terén.

 

A mahagóni asztallap négy darabból áll, melyeket a fa erezete szerint gondosan válogattak és a rajzolatok szerint középpontosan összeforgattak. A klasszikus iránytű motívum a fafelület lézergravírozásával készült, így a minta világítás nélkül is éke az asztalnak. Az ornamentika a sugárirányban illeszkedik a fa mintázatához. A láb rozsdamentes acél, magas fényűre polírozva. Az asztal világítását hideg fehér és narancsszínű LED-ek biztosítják, melyek távirányítóval programozhatóak.

Forrás: lakberinfo

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.