FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-01-14

Nemzetközi tanulmányi verseny kiírása a YPEF-2016-ra

Az OEE és az "Young People in European Forests" (YPEF) Nemzetközi Bizottság nemzetközi tanulmányi versenyt hirdet Fiatalok Az Európai Erdőkben - 2016 címmel. Jelentkezési határidő: 2016. február 25.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

      

 

FELHÍVÁS

 

Az Országos Erdészeti Egyesület és az "Young People in European Forests" (YPEF) Nemzetközi Bizottság nemzetközi tanulmányi versenyt hirdet

Fiatalok Az Európai Erdőkben - 2016 címmel.

 

Európa, mint kontinens, ezen belül az Európai Unió, és a nem uniós országok rendkívül változatos természeti és gazdasági környezettel rendelkeznek. E változatos környezet meghatározó eleme az erdő, annak jellegzetes megjelenésével, növény és állatfajaival, tájképi jellemzőivel, valamint az ott folyó emberi tevékenységekkel. Az erdő Európa egyik utolsó természetes, természetszerű életközösségeként számos lehetőséget kínál ismereteink bővítésére, a pihenésre, a közösségi és egyéni munkavégzésre. Ugyanakkor országonként és régiónként más erdők és erdészeti feladatok jellemzik.

A YPEF verseny célja, hogy a résztvevő középiskolás diákok megismerjék Európa és az egyes országok erdeit, a természet és környezetvédelemben betöltött szerepüket, és az ehhez kapcsolódó erdészeti tevékenységeket. Objektív kép alakuljon ki bennük a természeti erőforrások megőrzéséről és a velük való fenntartható gazdálkodás szükségességéről saját környezetükben és európai léptékben egyaránt.

A versenyhez csatlakozott országok: Ausztria, Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Németország, Portugália, Románia, Szlovénia, Ukrajna, Szlovákia, Belgium, Svájc, Norvégia, Görögország, Finnország, Ciprus, Ukrajna, Moldova.

 

A jelentkezés feltételei

A versenyre 2-3 fős csapatok jelentkezhetnek, a tagok nem lehetnek fiatalabbak 13 és nem lehetnek idősebbek 20 évesnél a 2015/2016-os tanév kezdetén, azaz 2015. szeptember 1-én.

A verseny nyelve angol (minden csapattag esetében feltétel a nyelvtudás). A verseny nemzeti szakaszának első fordulójában a feladatok magyar nyelven kerülnek megfogalmazásra, a nemzeti és nemzetközi döntő feladatai kizárólag angol nyelvűek.

A jelentkező csapatoknak regisztrációs díjat az idei évben nem kell fizetni, a tanulmányi verseny a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával valósul meg.

 

A felkészülési anyag

A verseny felkészülési anyaga 2016. elejétől a verseny nemzetközi honlapján található meg, valamint további anyagok érhetőek el a nemzeti szakaszhoz az Országos Erdészeti Egyesület honlapján.

 

A verseny ütemezése

A verseny nemzeti szakasza kétfordulós. A legeredményesebben szereplő csapat jut a nemzetközi döntőbe.

A nemzeti szakasz első fordulójában az európai erdőkre vonatkozó általános és az egyes országokra vonatkozó speciális kérdések alkotta teszt mellett a magyar erdőkkel kapcsolatban írandó esszé képezi a verseny feladatait. A verseny nyelve: magyar. Tervezett időpontja: 2016. március 30.

A nemzeti szakasz döntője során az európai erdőkre vonatkozó általános és az egyes országokra vonatkozó speciális tesztkérdések alkotják a feladatlap kérdéseit. A feladatlap mellett a döntőre, adott témában tudományos posztert kell készíteni minden csapatnak (a poszter témáját és paramétereit az első fordulót követően közöljük). A verseny nyelve: angol. Tervezett időpontja: 2016. május közepe.

 

A nemzetközi döntőbe kerülő nemzeti csapatokból sorsolással háromfős, többnemzetiségű csapatok kerülnek kialakításra. Innét kezdve e vegyes csapatok versenyeznek egymással. A csapatokra háromfordulós megmérettetés vár. Az első egy teszt feladatsor megoldása a kiadott ismeretanyagból. A második forduló a szabadban, az erdőben kerül lebonyolításra, ahol több helyszínen kell játékos feladatokat megoldani a csapatoknak. A harmadik fordulóban a csapat megadott témában egy Power point prezentációt tart a többi csapatnak, amelyben feladata a téma lehető legszakszerűbb, legérdekesebben bemutatása. A prezentáció elkészítése során a házigazdák által biztosított felnőtt segítség igénybe vehető. A versenyt a három fordulóban a legtöbb pontot gyűjtő csapat nyeri meg.

 

A verseny nyelve: angol.

Tervezett időpontja és helyszíne: 2016. szeptember vége-október eleje, Lettország.

 

Jelentkezés

Az OEE honlapjáról letölthető excel fájl kitöltésével és a ypef@oee.hu címre megküldésével lehet jelentkezni. Figyelem! Egy iskola több csapata is jelentkezhet egy excel fájl megküldésével, de csapatonként külön munkalapot kell kitölteni!

 

Jelentkezési határidő: 2016. február 25.

Forrás: OEE

A fenti felhívás (doc)

Jelentkezési lap (xls)

 

A tanulmányi verseny a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával valósul meg.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.