FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-01-28

Újraindul a földmérő és földrendező alapszak Sopronban

Új szakkal bővül szeptembertől a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karának képzési palettája: a földmérő és földrendező alapszakra február 15-ig lehet beadni a jelentkezéseket.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


- Kisiskolás korom óta érdekelt a természet. A soproni egyetemen bebizonyosodott, jól döntöttem, hogy az erdőmérnöki karra jelentkeztem. Természetvédelemmel fogok foglalkozni, érdekel a kutatás és a terepmunka is - mondja lelkesen Szamosvári Erik, aki a napokban vehette át természetvédelmi mérnök diplomáját.

- Az országban egyedül Sopronban képeznek erdőmérnököket, emellett környezetmérnöki, vadgazdamérnöki és természetvédelmi mérnöki képzésekre is jelentkezhetnek a fiatalok. Elmondhatjuk, egy élhető világ teremtése a küldetésünk. Minden képzésnek hagyományosan erőssége a gyakorlat, így aki rajong a természetért, élvezni fogja a terepgyakorlatokat, tanulmányutakat, a nemzeti parkok és erdőgazdaságok látogatását vagy a tanvadászatokat.


Szamosvári Erik  a napokban vette át természetvédelmi mérnök diplomáját.

A tudás, amit a karon megszerezhettünk, igen sok területet lefed, mindenki megtalálhatja azt, ami igazán érdekli. Az oktatók szívesen segítenek ebben - mutat rá a kart jellemző tanár-diák kapcsolatra Erik, aki figyelemfelkeltő szakmai eredményeiért Köztársasági Ösztöndíjban is részesült.

 

A kar kiemelt partnerei az állami erdőgazdaságok és magánerdő-tulajdonosok, nemzeti parkok, hazai és multinacionális vállalatok, kutatóintézetek. Velük közösen készítik fel a hallgatókat nemcsak magyar, de európai és globális szinten is az erdészet előtt álló feladatok megoldására.

 

Indul a földmérő és földrendező alapszak

Idén szeptembertől visszatér Sopronba a földmérő és földrendező mérnöki képzés. A szakot 6+1 féléves, államilag finanszírozott formában indítják, a jelentkezést február 15-ig lehet beadni. "Olyan lelkes fiatalokat várunk, akik otthonosan mozognak az informatika világában, remek térbeli tájékozódási képességgel rendelkeznek, és akiket nem riaszt el, ha később nem tipikusan irodai munkát kell végezniük.

Sokat lesznek terepen, rengeteget dolgoznak különböző mérőeszközökkel, nagy pontosságú GPS-mérőállomásokkal és a térinformatikai laborban. A végzett mérnököket rengeteg lehetőség várja a munka világában: elhelyezkedhetnek geodéziával foglalkozó cégeknél, földhivataloknál, de akár saját vállalkozásba is foghatnak" - közölte dr. Facskó Ferenc dékáni hivatalvezető.

 

Modern környezet, nemzetközi lehetőségek

A kar az utóbbi években új infrastruktúrát alakított ki: előadótermek, kollégiumok, diákhotel, kutatóbázisok, korszerű laboratóriumok épültek, amelyek az oktatás mellett a diákok kényelmét is szolgálják. A külföldi ösztöndíjak révén pedig rengeteg tanulmányút lehetősége nyílik meg a diákok előtt, elsősorban Európában, de akár a kontinensen túl is. Már adott a több hónapos, fél- vagy akár egyéves külföldi tanulmányok lehetősége is.

A képzésekről bővebb információ a kar honlapján, a www.emk.nyme.hu címen érhető el.

 

Zöldegyetemként több mint kétszáz éves múltjával, az ország egyetlen erdészeti felsőoktatási intézményeként a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kara megtestesíti a XXI. századi korszerű képzést, ahol a hagyományok és a természet tisztelete jól megfér a modernitással és a dinamikus fejlődéssel. Ahogy mondják: "erdészbarátsággal".


Sopronban a diákhagyományok által megteremtett légkör olyan, mintha az ember egy nagy családban élne.

Üdv az erdésznek!

Mindezeket segítik az évszázadokra visszanyúló selmeci diákhagyományok, amelyek értékét bizonyítja, hogy 2014-ben felkerültek az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére. "Sopronban a diákhagyományok által megteremtett légkör olyan, mintha az ember egy nagy családban élne.

 

Mindenki ismer szinte mindenkit, a hagyományok alapja az összetartozás és a barátság, ezáltal olyan segítőkészek a diáktársak egymással, amit máshol nehezen tudok elképzelni. Azok a barátságok, amik itt kötődnek a selmeci hagyományok szellemében, életünk végéig elkísérnek minket" - fogalmazott a frissdiplomás természetvédelmi mérnök, Szamosvári Erik.

 

Forrás: kisalföld

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.