FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-03-01

A faipar mint húzóágazat Székelyföldön

A vállalkozók igényeire reagálva faipari szakmai fórumot szervezett a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. székelyudvarhelyi regionális képviselete pénteken. A konferencián több témakörben tartottak előadást.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Farkas Balázs szerint nem a nyers fa eladásokra, hanem a feldolgozott termékek értékesítésére kell koncentrálni

"Az elmúlt időszakban a Székelyföldön megrendezett vállalkozói fórumokon, üzleti találkozókon több alkalommal felmerült, hogy térségünk egyik húzóágazata, a faipartekintetében igény lenne egy olyan konferencia megszervezésére, ahol a helyi vállalkozók megfogalmazhatnák a munkájuk során felmerült szakmai kérdéseket" - magyarázta a fórumon Orosz-Pál Levente a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. székelyudvarhelyi regionális képviseletének vezetője. A rendezvény további céljai közé tartozik, hogy a részvevők megismerhessék egymást, beszélhessenek a nemzetközi és hazai piacok alakulásáról, illetve tájékozódjanak a Kárpát-medencei üzleti lehetőségekről. Orosz-Pál azt is elmondta, hogy a konferencia megszervezését az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetségének (UKKSZ) volt elnöke, Kelemen-Fehér Dénes is segítette.

"Nagyon megörültem, mikor meghallottam, hogy faipari témában lesz konferencia, hiszen ez a régió egyik húzóágazata. Gazdasági szempontból Székelyföld egyik legfontosabb kitörési pontja a faipar" - jelentette ki Farkas Balázs, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának konzulja. Mint mondta Székelyföldnek az erdők az egyik legnagyobb kincsei, elengedhetetlen ezeknek a "lehető legbölcsebb, legésszerűbb kihasználása." Jelenleg a nyers fa eladása az, ami dominál, a konzul szerint azonban ez nem lehet jövőkép, minél több vállalkozásra van szükség, amely magasan feldolgozott termékeket állít elő, ezáltal értékeket teremtve.

"A fa feldolgozása több munkahelyet, megélhetést biztosít a Székelyföldön élő emberek számára" - fogalmazott, Farkas hozzátéve, hogy az ipari mellett, a fa hagyományos feldolgozási módjait is meg kell őrizni. Utóbbi érdekében minél több mester embert kell képezni. Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága bejelentette a határon túli fiatal vállalkozások éve programot, amelynek részeként határon túli cégek kapnak lehetőséget ötleteik megvalósítására. Erre komoly összeget különített el a magyar kormány.

Forrás: szekelyhon.ro

 

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.