FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-03-03

Iskolabútor tervezési pályázat díjátadása

Az Alex Fémbútor Kft. és a Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Kar Faalapú Termékek és Technológiák Intézete közös pályázatot írt ki az őszi félévben iskolabútor tervezése témakörben.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Horváth Máté ipari terméktervező mérnökhallgató nyertes pályaműve

A pályázat célja olyan innovatív, újszerű iskolai vagy óvodai bútorcsalád tervezése volt, ami variálható, változatos, színes és funkcionális, a felhasznált alapanyagok tekintetében pedig elsősorban a természetes anyagokat (tömör fa) részesíti előnyben.

 

Az Alex Fémbútor Kft. a pályázat során aktívan részt vett a pályázók munkájának támogatásában, rendszeresen tartott konzultációkat Sopronban, melyek során segített a hallgatóknak megválaszolni a technológiai korlátokra, a gyárthatóságra, a beépített funkciókra vonatkozó kérdéseket.

 

A pályázatra 21 hallgató jelentkezett összesen több mint 30 pályaművel.

 

A pályázatot Horváth Máté ipari terméktervező MSc. mérnökhallgató nyerte, aki a kiírásnak maximálisan eleget téve egyszerű, letisztult formavilágú, színes termékcsaládot tervezett. A tervezés során fontos szempontnak tartotta a rakásolhatóságot, ezért a lábszerkezetek "A" formát követnek. A bútorcsalád elemei: szék, iskolai pad, tanári asztal és moduláris szekrény. A szembetűnő kettős ollóscsap mint jellegzetes fakötés jelenik meg minden terméken, így a termékcsalád egységes összképet alkot. A székülés idompréselt elem, amire csúszásmentes réteg került. Az alapanyagot tekintve a tervező a bükk tömörfát javasolja, szerinte "ez jelzi a minőséget és az időtállóságot". A színes felületek pácoltak, a végleges felületkezelés bútorolajjal történik.

 

A vállalat és az intézet munkatársaiból álló szakmai zsűri különdíjjal értékelte Czap Gábor ipari termék- és formatervező BSc. mérnökhallgató munkáját, aki három bútorcsaládot is tervezett különböző funkciókkal és eltérő kivitelben. A díjat elsősorban a tantermekben, konferenciatermekben, bárpultokhoz használható hajlított csővázas székek tervezésévével érdemelte ki.

 

Az ünnepélyes díjátadóra 2016. február 24-én került sor a Nyugat-magyarországi Egyetem Ligneum Látogatóközpontjában. A díjakat Dr. Karasszon Mihály, ügyvezető igazgató adta át, aki megköszönte a hallgatóknak a pályázaton való aktív részvételt, egyben örömét fejezte ki, hogy hozzájárulhatott a képzés gyakorlati színvonalának emeléséhez. Dr. Dénes Levente egyetemi docens, szakfelelős a rendezvényen az ipari partnerekkel közösen végzett, valós tervezési feladatok fontosságát hangsúlyozta, és megköszönte az Alex Fémbútor Kft.-nek a pályázat során tanúsított aktív közreműködését és támogatását. A díjazott tervek alapján készített prototípusokat hamarosan a nagyközönség is láthatja.

 

A díjátadón készült fotók itt láthatóak.

Forrás: NYMEPRESS

 

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.