FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-04-06

Wood Like projekt - Fa? Szeretem.

A Wood Like a Construma - Otthon Design kiállításon debütáló új brand, amelyet hat együttműködő partner álmodott meg azzal a céllal, hogy a fával való munka örömét és szépségét minden lehetséges módon közvetítse.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


DIY WORKSHOPOK

A Hello Wood - Technika műhely csapatának workshopján a barkácsolás alapjaival ismerkedhetsz meg. Ha kíváncsi vagy, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a lehetőség, hogy lásd, Te is képes vagy rá! A kurzus során, miközben egy egyedi tervezésű bútort készítesz el, szinte észrevétlenül ismerkedhetsz meg a csavarbehajtók, kéziszerszámok nem is olyan ijesztő világával! A bútorterveket a A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Bútorszövetség és a Hungexpo együttműködésében megvalósuló Download Design tervezőinek köszönhetjük, a workshop végén pedig kisorsoljuk a résztvevők között, hogy ki viheti haza az elkészült tárgyat!

Regisztráció: http://goo.gl/XrDJt6

 

SZAKMAI NAP - 2016. ÁPRILIS 7.

09:30-10:00 Regisztráció

10:00-10:30 A Bútorszövetség elnöki beszámolója a társaság tevékenységéről és céljairól, közgyűlés

10:30-11:00 Száz év magyar széksikerei Halasi Rita Mária, design szakértő előadása

11:00-12:00 Bútorgyártás az open design, a közösségi fogyasztás és a sharing economy tükrében - A Download Design és a Wood Like projektek koncepciójának bemutatása Halasi Rita Mária, design szakértő vezetésével

12:00-13:00 Állófogadás, tárlatvezetés és interaktív prezentációk a standokon (G pavilon, 405A és 505A)

 

A Download Design Baby termékeinek bemutatása, a tervezők és a gyártók tolmácsolásában (Juhász István, DLA egyetemi adjunktus, MOME; MOME hallgatók, Bútorszövetség tagvállalatainak képviselői)

 

BRAND

A kézműves tevékenységeknek pszichológiai kutatások szerint prevenciós hatásuk van, védenek a stressztől és a környezeti ártalmaktól, ugyanakkor a „csinálás”, a „kezünkkel való alkotás” egy olyan tudásforma, amely az utóbbi időben egyre inkább felértékelődik, vagyis visszanyeri régi presztízsét, elfoglalja értékrendünkben az őt megillető helyet.

A Wood Like első ránézésre egy nagylélegzetű, modulokból építkező, látványos stand, amelyet a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Építészeti Intézete tervezett meg a Nyír-Demonich Zrt. rétegelt lemezekből és galvanizált fém elemekből álló láda-rendszerének felhasználásával. De a Wood Like közelebb lépve nem pusztán egy kiállítási stand, sokkal inkább egy jól felszerelt faipari műhely, ahol néhány órára mesteremberré válhatunk. És a Wood Like még ennél is több: olyan Do It Yourself (DIY) workshopok sorozata, amelyeken laikusok és az asztalos szakmával közelebbről is megismerkedni vágyók alkothatnak közösen; személyes élményeket szerezhetnek a fa megmunkálásával kapcsolatban, jártasságra tehetnek szert a faipari gépek és eszközök használatában, elsajátíthatják az asztalosság műfogásait, és nem utolsó sorban az open design szellemiségét követve designtárgyakat készíthetnek. Egyszóval megtapasztalhatják, hogy a fa milyen csodálatos anyag, ha értő kezek alakítják.

A workshopokat és bemutatókat részint a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola, részint a Hellowood- Technika műhely szakemberei vezetik és a szomszédos Download Design standon kiállított designbútorokat valósítják meg, a gyártmányrajzok letöltésétől egészen az utolsó simításokig. A Wood Like iníciátora és koordinátora a Bútorszövetség volt, szakmai támogatója pedig a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. A hat együttműködő partner nem egy pop-up akcióban, sokkal inkább egy hosszú távon is fenntartható brandben gondolkodik, amelyet időről-időre aktuális tartalmakkal töltenek meg. Egy összetevő egészen biztosan állandó: a fa, amelyet mindannyian nagyon szeretnek.

Forrás: WoodLike

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.