FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-04-12

Itt az okoságy, ami megszünteti a horkolást

Egyre több eszközre aggatják rá az okos jelzőt, de némelyiknek kevés praktikus haszna van. Nos, a Balluga névre keresztelt ágy nem ilyen: sokak nagy problémájára nyújthat megoldást.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Fotók: Balluga

Bár a pihentető alvás nemcsak lelki, élettani szempontból is az egyik legfontosabb tényező, egy kényelmetlen ágy miatt az egész éjszaka egy kínszenvedés lehet. A Balluga azonban azt ígéri, a tulajdonosa soha többé nem fog rosszul aludni. Az okoságyat készítő cég a Kickstarteren kezdte el összegyűjteni a gyártáshoz szükséges tőkét - 50 ezer dollárt -, amiből 15 ezer már az első napon összejött, azóta pedig a pénz kétszerese is összejött az előrendelésekből.

 

A Balluga különlegessége, hogy szinte minden négyzetcentimétere telefonról vezérelhető, és olyan funkciókkal bír, amivel egy átlagos matrac egész biztos, hogy nem. A felszín alatt levegővel felfújható gömbök kaptak helyet, aminek köszönhetően a felhasználó az ágy bármelyik részét leeresztheti és felfújhatja attól függően, hogy hogy kényelmes számára a fekvés.

A hozzá tartozó alkalmazással a vibrációs masszázst is beindíthatjuk, a beépített légszivattyúnak köszönhetően pedig az ágy képes a szobában lévő levegő segítségével felmelegíteni, vagy lehűteni a matracot. A Balluga emellett kapott egy speciális szenzort is, ami észleli, ha a rajta fekvő ember az éjszaka közepén felébred, majd felkapcsolja az ágy aljába épített lámpákat. Ha a tulajdonosa újra lefekszik, ugyanez a funkció kapcsolja le a fényt.

 

A matrac legérdekesebb része azonban nem is ez, hanem a speciális horkolásérzékelő rendszer. A beépített érzékelőknek köszönhetően az ágy hallja, hogy a rajta fekvő horkol, a párna alá épített motor segítségével a matrac arrébb mozdítja az illető fejét, így szüntetve meg a horkolást.

A Kickstarteren jelenleg 1199 dollárért (kb. 350 ezer forintért) lehet beszerezni az egyszemélyes darabot, míg a king size változat 3299 dollárba (kb. 960 ezer forint) kerül. A szállítást 2016 októberére ígérik.

Forrás: hvg

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.