FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-08-26

Őszi programözön az EGERERDŐ Zrt.-nél

Erdészeti-Faipari Sportnapok, Erdészeti Nyílt Napok, Szarvasbőgés, Erdei tanóra, Kisvasúti napok - sokszínű programválasztékot kínál az érdeklődőknek az őszi természetben az Egererdő Zrt.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A nyár utolsó napjaiban az EGERERDŐ Zrt. szervezésében kerül megrendezésre augusztus 26-28. között a XX. Nemzetközi Erdészeti és Faipari Sportnapok Egerben, az Eszterházy Károly Egyetem Leányka úti Campusában. 17 sportágban közel 600 versenyző méri össze erejét, fizikai állóképességét és ügyességét. A felvezető pénteki napon Egerre jellemző, kedvcsináló versenyszámok lesznek, pl. a Dobócsillag, amelyhez az Egri Vitézlő Oskolások nyújtanak segítséget, valamint a Hordógurítás csapatversenye, amelyhez az Egri Borút Egyesület borászai biztosítják a borokat és az eszközöket. A legkedveltebb sportágak a jelentkezések alapján a bowling és lövészet. A versenyzők és kísérőik egy teljes hétvégét töltenek városunkban. A külföldi részvevők ebben az évben lengyel, horvát és román területről érkeznek.

A korábban már kialakult hagyományoknak megfelelően az érdeklődő iskolások, családok az egri Érsekkertben egy interaktív tanösvényt járhatnak be a VI. Erdészeti Nyílt Napon 2016. szeptember 2-án. Az Érsekkert területén található standoknál szakembereink közérthető módon mutatják be az egri óvodások, általános iskolások és lakosok számára az erdei élővilágot, az erdész sokrétű munkáját és az EGERERDŐ Zrt. tevékenységét: testközelbe kerülnek az erdők és az erdőgazdálkodás. A látogatók kipróbálhatják a mindennapos munkák során használt eszközöket, működés közben figyelhetik meg a rakodó- és aprítógépet, megfoghatják a tölgyfa és a fenyő levelét, megérinthetik a szarvas agancsát, megsimogathatják a vadászkutyákat és megnézhetik, hogy mi mindent készíthetünk fából vagy a növények egyéb részeiből. Betekintést nyerhetnek külföldi erdészetek munkájába és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzmegelőzési és tűzoltási feladataiba.

Szeptember szombat kora estékre is kínál természet közeli élményeket az EGERERDŐ Zrt. Felsőtárkányból az erdei kisvasúttal 17-én és 24-én 17.00 órakor kisvasúti szerelvények indulnak a Stimecz-házi végállomásra. A Szarvasbőgés a Stimecz-háznál program keretében reményeink szerint hallhatóak lesznek a Bükk szarvasai. A résztvevők nem maradnak étlen-szomjan, s egy rögtönzött trófeakiállítást is megtekinthetnek szakszerű vezetéssel. Előzetes jelentkezés szükséges!

Részvételi díj: felnőtt 1.400 Ft, gyerek 900 Ft Info: tel: + 36 (30) 456-6265 Goldbach Károly

Szeptember 19 és 23. között Erdei tanórán, foglalkozáson vehetnek részt az egri és Eger környéki iskolai és óvodás csoportok az őszi erdőben a Stimecz-háznál. A szakvezetést az EGERERDŐ Zrt. erdészei biztosítják térítés mentesen, az erdei vonatozás díja 600 Ft/fő, min. 20 fő részvételével. Részletek: tel: + 36 (30) 456-6265 Goldbach Károly

 

A Mátrai települések iskolái részére szeptember 30- án nyílik lehetőség ismerkedni az erdészek munkájával és az erdő életével az V. Erdészeti Nyílt Napon, Mátrafüreden a parkban. A mátrafüredi helyszín különlegessége, hogy az érdeklődők érkezhetnek a MÁTRAVASÚT szerelvényeivel és a rendezvényen a jegyet lepecsételve, díjmentesen utazhatnak vissza Gyöngyösre.

Október 8-án Szilvásvárad ad otthont az Országos Kisvasúti napnak.
Ezen a napon a Gloriett tisztáson felállított színpadon 11-17.30 óra között változatos programokkal várják a látogatókat. 11.00 órától bábszínházi előadás, 14 órától Erdei kisvasutak bemutatkozása, néptáncegyüttesek fellépése. Zenélő vonatok a Marching Jazz Band-el, akik a színpadon is fellépnek. A tisztásra különböző vendéglátóegységek és kézművesek is kitelepülnek. A napot egy meglepetés koncert zárja.

A fotósok kedvence, a nap utolsó járata, a Szilvi gőzössel közlekedik, amelyre az utazókat a nap folyamán fogjuk kisorsolni!

 

Forrás: Egererdő Zrt.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.