FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-10-19

Gemenc az első sorban

Turizmus Világnapján adták át "Az év ökoturisztikai létesítménye 2016" díjakat. A Gemenc Zrt. pörbölyi Ökoturisztikai Központja, "Gemenc déli kapuja" első helyezett lett a látogatóközpont kategóriában.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Idén is szeptember 27-én, a Turizmus Világnapján adták át "Az év ökoturisztikai létesítménye 2016" díjakat. Látogatóközpont és tanösvény kategóriában immáron hatodik alkalommal három-három nyertest hirdettek a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös pályázatán. A pályázat célja, hogy az ökoturisztikai létesítmények kínálatuk látogató- és családbarát jellege alapján mérettessenek meg.

 

A Gemenc Zrt. pörbölyi Ökoturisztikai Központja, "Gemenc déli kapuja" első helyezett lett a látogatóközpont kategóriában.

 

Fogadóépület

 

Pörbölyön az elmúlt években olyan fejlesztéseket hajtottak végre, amelyek interaktívan és élményt adva mutatják meg a látogatók számára Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének növény- és állatvilágát, valamint látványosan elevenednek meg a magyar erdő- és vadgazdálkodás, a halászat és a méhészet évszázados értékei.

 

Kiállítási épület

 

A Gemenc Zrt. pörbölyi Ökoturisztikai Központja komplex, családbarát és a mozgáskorlátozottak számára akadálymentes szolgáltatásokat biztosít. A több feladatot ellátó központ a bakancsos, a kerékpáros, valamint a vízi turistáknak és az erdei vasút szerelmeseinek is izgalmas élményeket ígér. Innen indulnak a legérdekesebb és legnépszerűbb gemenci kirándulások, hiszen itt található a Gemenci Erdei Vasút végállomása is. Kerékpárok és túrakenuk kölcsönözhetők. A mozgáskorlátozottak az erdei ösvényeken is használható elektromos kerekes székekbe ülhetnek át, amelyeket átalakított vasúti személykocsi szállíthat Lassiba, Malomtelelőre vagy akár a Gemenc-Dunaparti megállóba.

 

Az erdei iskola és annak tantermei.

 

A "Gemenc kincsei - élet az ártéri erdőben" című interaktív kiállítás látványos tablói, az erdőgazdálkodás tárgyi emlékei, a diorámák és trófeák betekintést engednek a Gemenci erdő életközösségébe. Bemutatja az erdészek és vadászok évszázados tevékenységét, a Duna-szabályozás következményeit, a Sárköz népművészetét.

 

Erdei iskola szobák és nyitott tanterem.

 

Az idén felújított erdei iskola épületében fürdőszobás, légkondicionált szobák várják a látogatókat. A földszinten akadálymentes szoba is helyet kapott, a sátorral érkezőknek külön konyhát és vizesblokkot alakítottak ki. Megújult az étterem is, amelyhez fedett terasz kapcsolódik.

 

Gemenc kincsei kiállítás

 

A Gemenc Zrt. nem először vett részt az "Év ökoturisztikai létesítménye" pályázaton. 2014-ben az erdei vasút Malomtelelő és Lassi megállóját összekötő Molnárka tanösvény nyert első helyezést a tanösvény kategóriában.

Forrás: Gemenc Zrt.

Kapcsolódó:

 

Az év ökoturisztikai létesítménye 2016 - díjazottak FATÁJ 2016-09-28

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.