FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-10-25

Kitüntetések az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából

A sztálinizmus első számú áldozata a magyar parasztság volt. Hatvan esztendő: egy emberöltő. Mégis máig élő hagyomány 1956. októberi forradalma. Egyre fogyatkozó számban, de köztünk élnek még az idősödő, egykori szabadságharcosok.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A szabadság törékeny európai érték, ma is, holnap is, s a jövőben is meg kell védeni. Megbecsülés illeti azokat, akik a forradalom cselekvő részesei, és azokat, akik áldozatai voltak a forradalomnak - kezdte köszöntő beszédét Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen, ahol a miniszter 56 személy részére kitüntetéseket adott át.

 

 

A pesti srácok és a vidék Magyarországa egyaránt nemet mondott a szovjet megszállásra, a terrorra, a kitelepítésekre, a törvénytelen koncepciós perekre, független és szabad Magyarországot akartak - fogalmazott a miniszter, majd hangsúlyozta: a magyar szabadságharcosok megrengették a kommunizmusba vetett hitet és azt az illúziót, hogy a sztálinista világrendszer a parasztok, a munkások, a magyar emberek érdekeit szolgálja.

A sztálinizmus első számú áldozata a magyar parasztság volt, akiket embertelen módon támadtak: a parasztságot kolhozokba terelték, 72 ezer ember került kuláklistára.  A hatalom parancsuralma szüntette meg az önálló parasztegzisztenciákra épülő mezőgazdaságot. Az erőszakos szövetkezetekbe tömörítés után összeomlott a termelés és a kereskedelem, a parasztoktól erőszakkal vették el a termést. Ez az erőszak számtalan emberi tragédiához vezetett - fogalmazott Fazekas Sándor.

 

Fotó: Pelsőczy Csaba/FM (a képre kattintva az nagyítható)

 

A minisztérium falán, az árkádok alatt a golyónyomokat fémbe öntötte az utókor, hogy ne feledjük: fegyvertelen százak lelték halálukat a kommunista diktatúra sortüze által. Gyermekek, ifjak, felnőttek és öregek.  A szabadság törékeny európai érték, ma is, holnap is, s a jövőben is meg kell védeni, hogy magyar ország maradhassunk - fogalmazott Fazekas Sándor, aki az ünnepi beszéd után 56, hivatásukat példásan ellátó személynek adott át kitüntetést.

 

Fazekas Sándor fülművelésügyi miniszter

 

Életfa Emlékplakett Arany fokozata kitüntetést adományozott

 

Dr. Rónai Ferenc professzor emeritus részére, a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar nyugalmazott tanszékvezetőjének, a faipari és erdőmérnöki műszaki mechanikai oktatás alapjainak megteremtésében végzett kiváló szakmai tevékenysége, kutatásai elismeréseként.

 

 

Életfa Emlékplakett Ezüst fokozata kitüntetést adományozott

 

Stift Lászlónak, az Állami Erdészeti Szolgálat Szombathelyi Igazgatósága erdőfelügyeleti osztályvezetőjének, a több mint harminc éven keresztül erdőfelügyelőként végzett tevékenysége, az Országos Erdészeti Egyesület Erdészettörténeti Szakosztályban  mintegy 20 éves egyesületi munkája, szakmai kiadványokban megjelent írásai elismeréseként.

 

 

Életfa Emlékplakett Bronz fokozata kitüntetést adományozott

 

Erdős Péternek, a Pilisi Parkerdő Zrt. Visegrádi Erdészet erdészetvezetőjének, a több mint három évtizedes erdészetvezetői munkássága, a Pilis Segély Alapítvány kuratóriumának elnökeként végzett tevékenysége elismeréseként.

 

 

Gyöngyös Istvánnak, a Gemenci Erdő és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott fővadászának, az erdő- és vadállomány védelmében végzett több évtizedes elhivatott szolgálata,  az árvízi védekezésben teljesített példamutató tevékenysége elismeréseként.

 

 

Iványi Miklósnak, a Zalaerdő Zrt. nyugalmazott ellenőrzési osztályvezető-főmérnökének, a társaság minőségi, környezetirányítási és élelmiszerbiztonsági rendszerének kialakítása területén végzett munkája elismeréseként.

 

 

Ősz Gusztávnak, az Állami Erdészeti Szolgálat Egri Erdőtervezési Iroda nyugalmazott irodavezetőjének, az erőtervezésben, különösen az erdővédelemben, térképezésben, termőhely feltárásban, erdőtelepítés-tervezésben végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként.

 

 

Právetz Antalnak, a Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt. erdészeti igazgatójának, a Dél-Vértesben, a Csákvári Erdészet területén hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája, a történelmi és egyházi erdei emlékhelyek megőrzését szolgáló tevékenysége elismeréseként.

 

 

Rauch Józsefnek, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. erdészeti igazgatójának, a fenyő- és tölgy konténeres csemetetermelés kifejlesztésének, a módszer országos megismertetésének, valamint  a gyertyános-tölgyes erdősítések területén végzett újszerű elvek megvalósításának elismeréseként.

 

 

Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

 

Id. Csirke Ferencnek, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. kerületvezető erdészének, az erdő- és vadgazdálkodásban elért kiemelkedő szakmai munkássága elismeréseként.

 

 

Fekete Teréznek, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. közbeszerzési és projekt menedzserének, a pályázatok megvalósítása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként, különösen a Fertődi Esterházy-kastély parkjának helyreállítására.

 

 

Gaál György Antalnak, a Földművelésügyi Minisztérium Erdészeti és Vadgazdálkodási Főosztály erdészeti referensének, a hazai erdőgazdálkodás fejlesztése érdekében magas színvonalon, precízen végzett kiváló munkája elismeréseként.

 

 

Kovács Gyulánénak, a NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. nyugalmazott vezető könyvelőjének, négy évtizeden át egy munkahelyen folytatott kiváló könyvelői munkája elismeréseként.

 

 

Tajnai Róbertnek, az Északerdő Zrt. Lillafüredi Erdészeti Igazgatóság erdészeti igazgatójának, az erdészeti szolgálat területén végzett közel két évtizedes kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként.

 

Forrás: kormany.hu, oktober23.kormany.hu
Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.