FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-11-07

Nagy Imre igazságügyi szakértő

Korunkban a szakértői tevékenység mind a termelésben, mind az igazságszolgáltatásban jelentősen felértékelődött.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Nagy Imre 1982-ben diplomázott okleveles erdőmérnökként, s 10 éven át vállalati gyakorlatban dolgozott az erdőművelés terén, majd 20 éven át erdőfelügyelettel foglalkozott, 2012-től pedig az Erdészeti Tudományos Intézetnél dolgozik. Részletesen bemutatja őt az ERTI honlapja. Ugyanakkor igazságügyi szakértő is lett, amit mutat, hogy komoly szerepet vállalt az erdészeti, vadászati igazságügyi szakértők első konferenciájának, vitafórumának megszervezésében. 2016. áprilisára pedig megnyitotta saját honlapját a www.igazsagugyiszakerto.net címen.

 

Most idemásoljuk honlapjának nyitó, bemutatkozó oldalát:

 


Ön, Nagy Imre erdészeti és vadászati igazságügyi szakértő honlapját olvassa. Megkeresése megtiszteltetés számomra.

Korunkban a szakértői tevékenység mind a termelésben, mind az igazságszolgáltatásban jelentősen felértékelődött. Sajnálatos módon eközben a fogalom erősen elhasználódott, sokszor negatív jelzővé vált. Az okokat hosszasan lehetne elemezni, de ebben a mai médiakommunikáció adott ügyeket, szerepeket felnagyító hatása és persze a „szakértői kar” néhány szereplőjének szakmaiatlan, elmaradott, vagy megbízó által „irányított” tevékenysége egyaránt közrejátszik.

Az igazságügyi szakértés kötött pálya, esküt tett, titoktartásra, pártatlanságra kötelezett szereplője a büntető és polgári ügyeknek. A szakértők emellett magánszakvélemények készítésével igyekeznek a gazdasági élet cselekményeit megalapozni. Annak adása során is kötelesek az igazság és valóság talaján maradni. Etikátlan, ha bármely szereplő, vagy netán a saját gazdásági érdekük irányítja munkájukat.

Az erdőgazdálkodás, vadgazdálkodás ágazatok szinte minden részében, beosztásában eltöltött évtizedek tapasztalatait hasznosítom tevékenységem során, immár 15 éve bejegyzett, országos hatáskörű igazságügyi szakértőként is. A felhalmozódott tudást ajánlom fel Önnek. A kirendelésre végzett munkák díjszabása jogszabályilag kötött, magánszakvéleményt 10.000 Ft/mérnökóra díjszabással végzek (az Igazságügyi Minisztérium felé utoljára lejelentetteknek megfelelően). Ez magában foglalja minden egyéb - beleértve az utazási - költségemet is. Az utazásra fordított időt 50 %-os díjszabással kalkulálom. Jelenleg ÁFA mentes számlát állítok ki.

Egyszeri ingyenes, személyes, vagy telefonos, 1 órát meg nem haladó és egyéb költségekkel nem járó szaktanácsadást biztosítok. Forduljon bizalommal hozzám, az ügy típusától és felmerülésének helyszínétől függően legalább illetékes, vagy célszerű alkalmazású, megbízható Kolléga megbízására kap tőlem javaslatot. 


 

Említést érdemel, hogy Nagy Imre aktívan foglalkozik a gyorsan növő fafajok ültetvényes termesztével is, így előadást hallhatunk tőle "Akác ipari célú faültetvény, mint a magánerdő-gazdálkodás új lehetősége" címmel az Innováció az erdő-, vad- és faanyag gazdálkodásban MTA konferencián november 17-én.

Forrás: A hivatkozott honlapok,
összeállította: MM

Kapcsolódó:

 

Felkészült a szakma az ipari faültetvényekre? FATÁJ 2015-11-27

Akác kutatás - Rédei Károly 35 évi munkássága FATÁJ 2015-07-16

Az ERTI megújította vadkárbecslési segédleteit FATÁJ 2015-01-23

Aktualizált vadkárbecslési ERTI segédtáblázatok FATÁJ 2013-09-02

 

Igazságügyi Minisztérium igazságügyi szakértői névjegyzék

Itt a bal oldali menüben a Szakértők kapcsolóval lehet eljutni a szakértők keresése felületre, melyben Nagy Imre az "erdei vadkár, erdei vadkárok becslése; erdővédelem; erdőgazdálkodás; vadgazdálkodási tervezés" szakterületek igazságügyi szakértőjeként szerepel. (Sikeres kereséshez a lap alján a nem vagyok robot mezőt ki kell pipálni.)

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.