FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2016-11-15

NYME - SSZC partnerségi megállapodása

Közös célokért dolgozik a Nyugat-magyarországi Egyetem és a Soproni Szakképzési Centrum - Fókuszban a tehetséggondozás és az üzleti képzések népszerűsítése.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Fotó: Bucsy Gyöngyvér

Együttműködési megállapodást kötött a Nyugat-Magyarországi Egyetem (NYME) és a Soproni Szakképzési Centrum (SSzC). A megállapodást kedden délelőtt írta alá az Egyetem képviseletében Prof. Dr. Faragó Sándor rektor és Dr. Fábián Attila dékán, a Soproni Szakképzési Centrum részéről Králik Tibor főigazgató a soproni Liszt Ferenc Kulturális Központban.

 

Hatékonyságot jelent a közép- és felsőfokú oktatás összekapcsolása

 

A tavaly alakult SSzC négy soproni, egy fertődi és egy kapuvári szakképző tagintézménnyel működik, köztük faipari, gépészeti, képzőművészeti, informatikai és üzleti szakképzéseket kínáló iskolákkal. Azoknak a tanulóknak, akik később felsőoktatási intézményben folytatnák a szakma elsajátítását, számos pozitívummal jár a november 15-én köttetett megállapodás, mellyel hosszú távú együttműködési szándékukat nyilvánították ki az intézmények vezetői.

A megállapodás értelmében a két intézmény a jövőben eszközeit és lehetőségeit egyesítve dolgozik azon, hogy hatékony tehetséggondozás és pályaorientáció valósulhasson meg a tagintézményekben. A tervezett programok között közös szakmai konferenciák szervezése, hazai és nemzetközi tanulmányi és szakmai versenyekre való felkészítés is szerepel, emellett az Egyetem vállalja a Centrum tagintézményeiben dolgozó pedagógusok továbbképzését, mind módszertani, mind pedig szakmai vonatkozásban. Az intézmény vezetői a jövőben közös pályázati tevékenységet valósítanak meg, és összehangolják beiskolázási és oktatási programjaikat is.
Králik Tibor főigazgató elmondta: az új intézményi struktúra rugalmas, a gazdasághoz szorosan kötődő, vállalkozó szellemű intézményrendszert jelent, amelynek egyik fő célja piacképes tudást biztosító képzések nyújtása, emellett a soproni felsőoktatás stabil bemeneti bázisát is jelentik a tagiskolákban végzett diákok. Prof. Dr. Faragó Sándor rektor hozzátette: az Egyetem karai és a tagintézmények korábban is szoros kapcsolatot ápoltak, a mostani megállapodás viszont új alapokra helyezi a már működő együttműködéseket. Az intézményi szintű partnerséggel a középiskolától a munkaerőpiacig közvetlenül összehangolhatóvá válik a képzéseken részt vevők oktatása a vállalatok elvárásaival.

 

Vonzó életpályát jelentenek az üzleti képzések

 

Az intézményei megállapodás keretein belül a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar (LKK) és a Porpáczy Aladár Szakgimnázium egy, az üzleti képzésekre fókuszáló partnerségi megállapodást is aláírt.

A gazdasági pályák továbbra is stabil, vonzó jövőképet jelentenek a fiataloknak - mondta Dr. Fábián Attila, a LKK dékánja, aki hozzátette: a kar képzéseire idén 21%-kal többen nyertek felvételt, mint tavaly, kiemelkedően jól teljesítettek a pénzügyi és turisztikai ágazathoz kapcsolódó képzések. Mindkét területen várja a munkaerőpiac a jól képzett, a vállalati életpálya minden szakaszában megfelelően helyt állni képes szakembereket, ezekre az elvárásokra pedig a kar olyan programokkal válaszol, amelyek értékőrző garanciát jelentenek a munka világában.

 

Közös programokat indít a két intézmény

 

A megállapodás értelmében Kar és a Szakgimnázium összehangolja a beiskolázási stratégiáját, segítik egymás képzéseinek, programjainak népszerűsítését. A két intézmény szakmatanulási programot dolgoz ki az egyetemi hallgatók részére, emellett biztosítani fogják - a Benedek Elek Pedagógiai Kar munkatársainak bevonásával - a szaktanárok továbbképzését is, tovább növelve ezzel a szakképzés minőségét, a továbbtanuló diákok elméleti felkészültségét és a szakképzés presztízsének javulását.

A Soproni SZC Porpáczy Aladár Szakgimnáziummal köttetett megállapodás után a Kar folytatni fogja a bázisiskolai együttműködések bővítését csak a soproni, és a tágabb régióban is- zárta a dékán.


Fotó: Bucsy Gyöngyvér

 

Forrás: NYME

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.