FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-02-02

Koronka Lajos munkáját a BKIK díszoklevéllel ismerte el

A Budapesti Kereskedelmi és Ipar Kamara minden évben díszoklevéllel díjazza azokat a személyeket, akik az adott szakterületen belül kimagasló munkát végeztek és a Kamara munkáját az adott szakmában nagyban segítik.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Koronka Lajos 2016. december 14-én vehette át a szakképzésben több évtizeden át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként a BKIK Kézműipari Tagozat kitüntető oklevelét.

 

 

A Bolyai János Gimnáziumban érettségizett (1967), majd egyetemi diplomát szerzett a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán (1973).

Rövid ideig üzemekben, tervező intézetekben dolgozott, mígnem kísérletképpen megpróbálkozott a tanítással - és ebben a munkában tudott kiteljesedni. A Kozma Lajos Faipari Szakközépiskolában, illetőleg jogelődjében tanított 1974-től, majd 1992-től 2016-ig az iskola igazgatójaként látta el feladatait.

Vezetése alatt a gazdasági rendszer változása követelményeinek megfelelően átértelmezte a technikussal szembeni elvárásokat. A nagyvállalati középvezető képzésről, a kis-, illetve középvállalkozás vezető-, irányító- és végrehajtó feladataira felkészítés került a képzés központjába. Ennek keretében a központi dokumentumok elvárásain túlmenően ismét bevezette az évszázados hagyománnyal bíró "vizsgaremek" készítést a végzősök számára. A vizsgaremekekből az iskola aulájában rendezett kiállítás már több mint két évtizede sok látogatót vonz, a fiatal szakembert alkalmazni akaró vállalkozók közül.

Koronka Lajos úr 2012-ben Németh László-díjat kapott az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Ez a díj oktatási elismerés, melyet a gyermekek harmonikus személyiség formálásában kiemelkedő munkát végző tanárok kapnak. Saját szavait idézve: "olyan az igazgató, mint a karmester a zenekar élén, de nem ő maga zenél, hanem hagyja a zenészeket zenélni, legfeljebb az összhangot igyekszik megteremteni köztük".

Vallja, hogy a fával végzett munka sikerélményt ad. Ezen túl - a fához, mint élő anyaghoz közelíteni, tudatosítani, hogy a fa érték -, mindenképpen nevelő hatású, amely megváltoztathatja a gyerek környezethez való viszonyát, és ezáltal környezettudatos szemléletet alakíthat ki benne.

2014. augusztusban a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetést vehetett át.

Koronka Lajos színvonalas előadásaival, praktikus tanácsaival és aktív közreműködéssel sokban segítette a faipari szakmai szervezetek és a BKIK Kézműipari Tagozat szakoktatással, pályaorientációval és felnőttképzéssel kapcsolatos tevékenységeit.

Forrás: BKIK, Kálmán István

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.