FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-02-10

Megnyílt a FEHOVA 2017

Megkezdődtek az előkészületek a 2021-es vadászati világkiállításra. Az FM indítványozza egyes vadhús és a halhús áfájának 5 százalékra mérséklését jelentette be Fazekas Sándor a 24. FEHOVA-n.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

 

Fazekas Sándor FM miniszter elmondta: az indítványt várhatóan a következő költségvetés előkészítésekor nyújtják be. Az áfacsökkentés fehéríti az ágazatot és munkahelyeket teremt. Hangsúlyozta, hogy a FeHoVa a magyar vadászok ünnepe, idén 10 százalékkal több, 310 kiállító van jelen 17 országból, ami az esemény jelentőségét is mutatja. Ismertette: Magyarországon nőtt a vadhúsfogyasztás, a lőtt vad a vadgazdálkodási ágazat meghatározó bevételi forrása lett, 2005-höz képest 15-ről 25 százalékra nőtt  aránya az árbevételben. 2010-óta az értékesítési bevétel megduplázódott, megközelítette a 6 milliárd forintot.

Megnyitó beszéde részeként Fazekas Sándor bemutatta az "Otthon az erdőben" című 140 oldalas kiadványt, mely az állami erdészeti társaságok által működtetett erdei szálláshelyeket (134) veszi számba. A kiadvány a FEHOVA alatt elérhedő (díjmentesen) az erdőgazdaságok standjain és ezt követően is e cégeknél és számos más helyen is. A benne felsorolt helyek pedig online megtalálhatóak az erdeiszallas.hu helyen.

 

 

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a FeHoVa megnyitóján bejelentette: megkezdődtek az előkészületek a 2021-es budapesti vadászati világkiállításra. Az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV) elnöke hozzátette: az esemény megrendezését nagyban segíti, hogy az utóbbi években megújították a magyar vadgazdálkodás feltételrendszerét. Ennek során ésszerűbbé tették a fegyvertörvényt, új vadászati törvényt fogadott el az Országgyűlés és a kamarai törvény átalakítása megteremtette az Országos Magyar Vadászkamara finanszírozását. Semjén Zsolt jelezte: a 2021-es budapesti vadászati világkiállítás az első magyarországi vadászati világkiállítás fél évszázados jubileumával esik majd egybe. Az esemény megrendezésének előkészületeit megkezdték három helyszínen, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, a hatvani vadászati múzeumban, és a megújult Budapesti Állatkertben.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója elmondta: a kiállítást idén február 9 és 12. között rendezik, a négynapos rendezvény kínálatában fegyverbemutatók, vadászíjász-, solymász-, és kisállatbemutatók lesznek, a 22 állami erdészet bemutatja vadász- és kirándulóterületeit, megrendezik a FeHoVa Kupa Nemzetközi Szarvasbőgő Bajnokságot is.

 

Gabriel Csicsai

 

Tibor Leboczky

 

A kiállítás résztvevőit köszöntötte Gabriel Csicsai, a díszvendég Szlovákia Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, és Tibor Lebocky, a Szlovák vadászkamara elnöke.

 

 

George Aman, a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC) elnöke említést tett az állatvédelmi civil szervezetek a vadászati szervezetek vadászatot érintő eltérő véleményéről.

 

 

Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke arról tájékoztatott, hogy a szervezet Magyarország legnagyobb tagsággal rendelkező civil szervezete lett, mintegy 70 ezer taggal 400 ezerre bővült a létszáma.

 

A FeHoVa - amely a régió legjelentősebb fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítása - tavaly 60 ezer látogatót vonzott a világ minden tájáról, idén sem számítanak kevesebb vendégre. A kiállítás díszvendége Szlovákia, a rendezvényen látható Híres felfedezők jeles trófeái című kiállítás, 26 magyar világutazó legszebb trófeáinak tárlata, vagy a gróf Széchenyi Zsigmond halálának 50. évfordulójáról szóló megemlékezés, illetve I. Ferenc Józsefről mint vadászról szóló emlékkiállítás is.

Forrás: MTI/FM Sajtóiroda + kiegészítés
Fotó: Mőcsényi Miklós

A megnyitóról persze a madarak és kutyák sem maradhattak le:

 

 

S néhány további felvétel a kiállításról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.