FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-05-02

Klímarezisztens fafajok ERTI listája

"Az erdei ökoszisztémák ellenálló képességének és környezeti értékének növelését célzó beruházások" pályázati felhívásban (VP5-8.5.1-16) szereplő klímarezisztens szaporítóanyagok forrásának adatbázisa.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Az adatbázis honlapja, illetve az alábbi képre kattintva érhető el:

 

 

A bal alsó zöld mezőben lehet kiválasztani a községhatárt, részletet és alrészletet, majd a kívánt fafajt (fafajokat), minek hatására a térkép megmutatja pirossal melyek a nem ajánlott és kékkel a potenciális szaporítóanyag források, valamint sárga háromszöggel a kiválasztott, kiemelt vagy vizsgált minősítésű szaporítóanyag források a kiválasztott fafajra Magyarországon. A fafaj választó sárga dobozban az EU térképre kattintva az adott fafajjal kapcsolatban az EU egészére megjelenik, merre vannak a nem ajánlott és potenciális szaporítóanyag források. Ha az adott erdőrészletben nincs valamely fafaj, akkor arra kattintva figyelmeztetés jelenik meg.

 

Az adatbázis térkép jobb felső sarkában lévő kék alapon fehér i berű fölé víve az egeret, megjelenik a használati útmutató.

(Az alábbi képre kattintva az felnagyítható.)

 

Az ERTI honlapján az alábbi segítséget adja a pályázattal kapcsolatban:

 

Tisztelt Pályázó!

 

A VP5- 8.5.1.-16 Az erdei ökoszisztémák ellenálló képességének és környezeti értékének növelését célzó beruházások pályázati felhívása alapján a felhasznált szaporítóanyagnak az alábbi kritériumoknak kell megfelelnie:

a.) szaporítóanyagának forrását az NAIK Erdészeti Tudományos Intézet az adott erdőrészletben klímarezisztensnek minősítette és erről a 2. számú melléklet szerinti egyedi igazolást állított ki;

b.) kiválasztott, kiemelt, vizsgált kategóriájú vetőmagját a 1999/105/EK Tanácsi irányelv, a Bizottság (EU) 2015/321 végrehajtási határozata, valamint a 110/2003 (X.17.) FVM rendelet előírásainak megfelelően a kijelölt növénytermesztési hatóság engedélyével vagy tájékoztatása mellett szállították be, illetve hozták forgalomba;

c.) vetőmagját a kijelölt növénytermesztési hatóság

- külföldi származású szaporítóanyag esetén belföldiesítő szemle alapján, vagy

- belföldi származású szaporítóanyag esetén a gyűjtés során végzett külön helyszíni ellenőrzés alapján kiállított származási igazolvánnyal látta el oly módon, hogy a helyszíni ellenőrzés során a hatóság a vetőmag tételből hatósági mintát, illetve az ügyfél részére elkülönített vizsgálati mintát vett, amelyet az ügyfél, a szaporítóanyag-forrás azonossága ellenőrizhetőségének biztosítása céljából, a NAIK Erdészeti Tudományos Intézeti részére bizonyíthatóan (igazoltan) átadott.

 

Amennyiben Ön a NAIK Erdészeti Tudományos Intézethez benyújtandó, ügyfél részére elkülönített vizsgálati magmintát a hatóságtól megkapta, valamint rendelkezésére állnak a Pályázati Felhívás 2. melléklete szerinti, egyedileg releváns dokumentumok (származási igazolás, szemlejegyzőkönyv, stb.) kérjük, hogy adataival töltse ki a honlapunkon PDF formátumban megtalálható igazolást (Igazolás klímatűrőnek minősített szaporítóanyagról c.).

Ezt követően kérjük, hogy postai úton:

1.) a megfelelően kitöltött igazolást,

2.) az előzetesen beszerzett dokumentumok, igazolások, jegyzőkönyvek fénymásolatait,

3.) a vizsgálati megmintát, valamint

4.) egy felcímzett válaszborítékot

tértivevényes küldeményként juttasson el a NAIK Erdészeti Tudományos Intézet Sárvári Kísérleti Állomására (cím: 9600 Sárvár, Várkerület 30/A.).

 

Felhívjuk figyelmét, hogy az első kifizetési kérelemhez csatolandó mellékletek klímarezisztens szaporítóanyaggal történő erdőfelújítás esetén:

- a NAIK Erdészeti Tudományos Intézet által kiadott egyedi igazolás arról, hogy a felhasznált szaporítóanyag az adott részletben klímarezisztensnek minősül,

- a felújítás során felhasznált erdészeti szaporítóanyag származási igazolásának másolata,

- a részterületen megvalósuló klímarezisztens szaporítóanyaggal történő felújítás esetében az érintett részterület határainak feltüntetésével készített térkép.

Forrás: ERTI

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.