FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-05-15

Hazai Vadász 162. adása

Vadászati Kulturális Nap a Budakeszi Vadasparkban / "A Széchényiek Sárpentelén" tudományos konferencia / VADÁSZTEA Percek Marghescu Tamással, a Nemzetközi Vadvédelmi Tanács vezérigazgatójával / Gyulaj Zrt. kapta a CIC Edmond Blanc Díját 2017-ben.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Vadászati Kulturális Nap a Budakeszi Vadasparkban

 

 

A Budakeszi Vadaspark április 29-én, a Vadászati Kulturális Egyesülettel karöltve mutatta be az érdeklődőknek vadászat és ember évezredekre visszanyúló kapcsolatát, az irodalmi hagyományokkal, valamint a magyar kutyafajták és a solymászat legérdekesebb titkaival együtt.

A Vadászati Kulturális Napon, a környezeti nevelés és a játszva tanulás jegyében, a kisebbek izgalmas vetélkedőn vehettek részt: a nagyvadaknál található egyes állomásokat körbejárva vadászattal kapcsolatos totót lehetett kitölteni.

 

"A Széchényiek Sárpentelén" tudományos konferencia

 

 

A Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltára és a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. közös szervezésében április 25-én Széchényiek Sárpentelén tudományos konferenciát tartottak Székesfehérváron, az MNL Fejér Megyei Levéltárában.

 

VADÁSZTEA Percek Marghescu Tamással, a Nemzetközi Vadvédelmi Tanács vezérigazgatójával

 

 

A CIC (Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács) 64. Közgyűlését és Nemzetközi Újságírói Szimpóziumot tartott április végén a svájci Montreuxban. Marghescu Tamással, a Nemzetközi Vadvédelmi Tanács vezérigazgatójával a vadászat és a kommunikáció kapcsolatáról, a média szerepéről és a Gyulaj Zrt.-nek átadott Edmond Blanc Díjról beszélgettünk a VADÁSZTEA Percekben.

 

Gyulaj Zrt. kapta a CIC Edmond Blanc Díját 2017-ben

 

 

A világ legkiválóbb vadászterületeiből válogatva az 1928-ban alapított CIC évente egy területet választ ki, odaítélve az adott területnek az Edmond Blanc Díjat, elismerve annak vadászati eredményeit és gazdálkodását. Idén a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vehette át a világszervezet Edmond Blanc Díját, melyre méltán lehet büszke minden magyar vadász- és természetkedvelő ember.

Az Edmond Blanc díjat személyesen George Aman, a CIC Elnöke adta át Gőbölös Péternek, a Gyulaj Zrt. vezérigazgatójának. A bizottság döntése alapján a világszervezet tekintete egy kiváló, magyar vadászterületre irányultak, reményeink szerint ezzel is segítve, hogy a megrendezésre kerülő 2021-es Budapesti Vadászati Világkiállítás hátországát tovább erősítse.

 


 

Következő, HAZAI ERDÉSZ TV Magazin műsorunkat 2017. május 20-án, szombaton 12:30 órakor láthatják Nézőink az ECHO TV csatornán!

 

Tartalom:

 

Jogi konferencia a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-nél

Május 10-én Jogi konferenciát tartottak a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-nél. A konferencia témái többek között: az erdőgazdaságok vagyonkezelési szerződése, az új METÁR szabályozás és a biomassza piac, a módosított erdőtörvény szabályai.

 

XVI. STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozat Császári Regionális Elődöntő

Május 13-án volt a XVI. STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozat Császári Regionális Elődöntője a Vértesi Erdő Zrt. szervezésében. A verseny alatt különdíjas versenyszámot, kétkezes fűrészelést és Timbersports bemutatót láthatott a közönség.

 

Lombkorona tanösvény átadása Kaszón

Május 10-én Lombkorona tanösvényt adott át a Kaszó Zrt. a nagyközönségnek. A helyszín a település központjától kb. 450 méterre, könnyű, 10 perces sétával érhető el. Az erdőrészlet kiválasztásánál a belterülethez közelség mellett az is fontos szempontot jelentett, hogy abban a belső-somogyi erdők, a kaszói erdőtömb egyik legjellemzőbb erdőtípusát, a gyertyános-tölgyest tudja a Társaság bemutatni az érdeklődőknek az aljnövényzettől a lombokig. Mind a fel- illetve lejárókon, mind pedig a fenti sétányon, pihenőhelyeken interaktív táblákkal mutatja be a Társaság az erdő szintezettségét, annak növény- és állatvilágát, hangsúlyt fektetve a repülő élővilágra. A célközönség nem csupán a gyerekek csoportjai, hanem a felnőttek is, erre figyelemmel készítette el az interaktív tájékoztató táblákat a KASZÓ Zrt. erdei iskola vezetőjének közreműködésével a Patkós Stúdió.

 

Madarak és Fák Napja interaktív foglalkozás a Kecskeméti Arborétumban

A KEFAG Zrt. idén májusban is megszervezte a Madarak és Fák Napja alkalmából óvodás csoportok, és iskolai osztályok számára a Kecskeméti Arborétum növényeivel, valamint az ott lakó rovarokkal, és madarakkal történő ismerkedést. A játékos ismerkedés a természettel már kedden megkezdődött volna, akkor azonban az időjárás ezt sajnos nem tette lehetővé. Ezért az óvodás csoportok szerdán érkeztek, csütörtökön pedig az iskolások veszik majd birtokba a Kecskeméti Arborétumot.

Forrás: Hazai vadász

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.