FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-07-11

Hazai Erdész 170. adás

Felavatták a Soproni Parkerdő Erdei Tornapályáját / V. Husqvarna Országos Fakitermelő Verseny / "FM Kupa" Erdőgazdaságok közötti Lövészverseny Sorozat.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Felavatták a Soproni Parkerdő erdei tornapályáját

 

 

Az 1971-ben - az országban elsőként - megépült pálya a felújítás során egész évben működő éjszakai világítást, és új fitnesz eszközöket kapott. Meggyőződésem, hogy a mai, urbanizálódott és a természetes környezetétől mindinkább elszakadó ember számára az erdő rendkívül fontos, pótolhatatlan - hangsúlyozta avatóbeszédében Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára.

 

V. Husqvarna Országos Fakitermelő Verseny

 

 

Az előző évek nagy sikerére való tekintettel idén immár 5. alkalommal kerül megrendezésre a V. Husqvarna Országos Fakitermelő Verseny a Husqvarna Magyarország Kft. és a Mecsekerdő Zrt. szervezésében. A versenyen a Husqvarna szakkereskedők által delegált 3 fős csapatok indultak, emellett a katasztrófavédelem, az állami és az önkéntes tűzoltók is több csapatban képviseltették magukat.

 

"FM Kupa" Erdőgazdaságok közötti Lövészverseny Sorozat

 

 

2017. június 16-án a Magyarországi Vadászlövészek Egyletével együttműködve került megrendezésre az Erdőgazdaságok Közötti Lövészverseny Sorozat "FM Kupa" fordulója Sarlóspusztán, amely Országos Bajnokság (OB) is volt egyben. Az "FM kupa" forduló szervezését és lebonyolítását - 2015 után második alkalommal - a Mecsekerdő Zrt. vállalta.

 


 

Következő, Hazai Vadász TV Magazin műsorunkat 2017. július 15-én, szombaton 12:30 órakor láthatják Nézőink az ECHO TV csatornán!

 

 

Kaán Károly ünnepélyes szoboravatása

Kaán Károly születésének 150. évfordulónak tiszteletére, ünnepélyes keretek között leplezték le a Földművelésügyi Minisztérium árkádsorán az erdőmérnök, gazdaságpolitikus, a magyar erdőgazdálkodás reformerének mellszobrát. Kaán Károly a magyar erdőgazdálkodás reformere volt. Precíz és alapos tudományos és történeti kutatásainak köszönheti, hogy ma az erdészettörténet egyik első magalapozójaként tekinthetünk rá.

 

FITASC Korongvadász Világbajnokság Galgamácsán

A Magyarországi Vadászlövészek Egylete és a Pilisi Parkerdő Zrt. a sikeres 2015-ös Európa-bajnokság után a korongvadász világbajnokság rendezésére is megkapta jogot a nemzetközi szövetségtől (FITASC).  A rangos sporteseményt 2017. július 6. és 9. között, a festői Galgamácsán, a Pilisi Parkerdő Zrt. Gödöllői Erdészetének területén tartották.

 

III. Tűzoltó Korongvadászverseny Sarlóspusztán

A Pest megyei Sarlóspusztán rendezték meg június elsején a III. Tűzoltó Korongvadászversenyt, amelyre az ország minden pontjáról érkeztek tűzoltók.  Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület szervezte megmérettetésen korongvadászatban, futóvadlövésben és vadászversenyen mérték össze tudásukat a kollégák.

 

Mini Spiner Extrém Hegyi Lövész Verseny Ravazdon

Június 10-én rendezték meg a Mini Spiner Extrém Hegyi Lövész Versenyt az Öt Fegyver Kupa Sportlövész Egyesület szervezésében a KAEG Zrt. Ravazdi lőterén. A versenyen legálisan birtokolt, 0,22-es kaliberű golyós puskával lehetett részt venni, amely lehetett saját vadász vagy sport célú, illetve szolgálati, vadőr, rendőr, katonai fegyver is. A 7 pályán a versenyzők törhető és papír alapú célokra 10 méteres távolságból lőhettek.

Forrás: Hazai Erdész

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.