FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-07-14

Így játszanak a mérnökök Sopronban, a SoE SKK-n

Második alkalommal várta Sopronba a leendő mérnököket 2017. július 9-13. között a Soproni Egyetem Simonyi Károly Kara és a Széchenyi István Gimnázium. A tavalyi nagy sikerű táborhoz hasonlóan a pályaválasztás előtt álló középiskolások idén is belekóstolhattak a mechatronika szépségeibe.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Érkezés után a közel 40 táborozó birtokba vette a Ligneum Látogatóközpontot. Csapatépítő vetélkedőn mérték össze ismereteiket a csillagászat, űrkutatás területén, majd térlátási képességeikről tettek tanúbizonyságot. Az informatika és műszaki tudományok iránt érdeklődők junior és haladó szinteken belekóstolhattak a LEGO-robotok programozásába, a szenzorok működésébe Lang Ágota, a Széchenyi István Gimnázium többször kitüntetett fizika-matematika-informatika tanárának vezetésével, aki a tábor egyik szakmai vezetője, szervezője volt.

 

 

Dr. Pödör Zoltán, SKK IGI intézetigazgató helyettes az adatgyűjtés céljairól tartott előadást, majd a mobilprogramozást is kipróbálhatták a résztvevők Lukácsi Tibor segítségével.  Kedden céglátogatáson vettek részt, Annus Péter, ügyvezető, az IKEA Industry Magyarország Kft. telephelyére várta a táborozókat. Pollák Ferenc, villamos karbantartó mérnök és Balogh Gergely, karbantartó mérnök körbevezette a csapatot a gyárban, és bemutatta a bútorgyártásban használt robotok szerepét és működését.

 

 

Nem maradhatott el a strandolás sem, a Soproni hegyek túraösvényeivel és egymással esti geocaching túrán ismerkedtek a fiatalok. A városismereti játékban Sopron különböző pontjairól gyűjtötték össze a válaszokat.

Dr. Kalmár Sándor, egyetemi docens látványos drónbemutatót tartott az Egyetem Főépülete előtt összegyűlt társaságnak. A robotika történetéről és jövőjéről Dr. Szabó Péter intézetigazgató egyetemi docens tartott elgondolkodtató előadást. Soós Sándor, egyetemi adjunktus a körülöttünk lévő okos eszközökről beszélt. Az egyetemi laborokban Tatai Sándor, egyetemi adjunktus, Dr. Horváth Péter György, és Dr. Dénes Levente egyetemi docensek vezetésével megismerkedhettek a 3D nyomtatás, lézervágás lehetőségeivel, a bútorok tartóssági vizsgálatának módjaival. Lenyűgöző fizikai kísérletek is szerepeltek a programban, melyet Joóbné Dr. Preklet Edina és Dr. Borza Sándor egyetemi docensek mutattak be.

Pakainé Dr. Kováts Judit, tanszékvezető egyetemi docens, a tábor főszervezője elmondta: "A tavalyi évhez hasonlóan nagyon értékes és nyitott táborlakókkal ismerkedhettünk meg. Többen már másodjára vettek részt. Nagy öröm számunkra, hogy a nyugat-dunántúli gyerekek mellett ismét az ország egész területéről érkeztek (Ajka, Hódmezővásárhely, Győr, Baja, stb.) a mérnöki területek iránt érdeklődő diákok. Köszönjük a sok segítőnek, a széchenyis diákoknak, hogy ilyen színvonalas programot sikerült összeállítani. Folytatjuk a tavaly megkezdett munkát, már most tele vagyunk ötletekkel, hogy jövőre milyen programokkal színesítjük majd a tábort."

Forrás: SoE SKK

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.