FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-08-02

InnoWood projektindító workshop 2017. július 6-7.

Az Innowood projekt májusi egyeztető találkozóját követően, kétnapos összejövetel során konkrét feladatmeghatározások, és az idei aktivitások ütemezése zajlott.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Az első nap, a projekt partnerek részletes bemutatkozásával vette kezdetét. Ennek keretében mindenki teljes képet kaphatott az egyes résztvevők, programban betöltött szerepéről, vállalt tevékenységéről, és az egyes tevékenységek során megvalósuló eredményekről. Az interaktivitás, már az indulástól kezdve az esemény fő hajtóerejévé vált. A kérdések nyomán hamar beazonosításra kerültek a szereplők erősségei, kapcsolati hálói melyeket a projekt minél nagyobb hasznossága érdekében bocsátanak rendelkezésre.

Első körben a külföldi parterek kaphattak mélyebb információt a PANFA-ról és a Soproni Egyetemről. Megismerték a hazai viszonyokat, kihívásokat, melyet jól kiegészített a későbbiekben Fabak Kft. tulajdonos-ügyvezetőjének, Németh Pál Leventének az előadása.

Holzcluster Steiermark Gmbh részéről Evelin Schmidt prezentációjával vette kezdetét az osztrák oldal bemutatkozása. A kutatási lehetőségek és módszertanok területén az IITF Institut für Innovations- und Trendforschung részéről Ninaus DI Dr. Manfred helyezte képbe a hallgatóságot, míg a sort a Fachhochschule Burgenland GmbH bemutatásával Silke Palkovits-Rauter zárta.

Már az első napirendi pontok tárgyalása során kiderült, hogy valamennyi érintettnél kiemelt helyen pozícionált az Innowood projekt. Mindenképpen bíztató a program kimenetelét illetően, hogy a résztvevők nagyon eredményorientáltan álltak a felvetett kérdésekhez. Így a kezdeti időbeli csúszást ledolgozva, sikerült a második napra már a lebontott tevékenységlista alapján, neki látni az idei évre szóló konkrét cselekvési naptár összeállításának.

A nap indításaként Dr. Dénes Levente vezette körbe a csapatot, a Természeti Erőforrások Kutató Központban (NRRC), melyről elismerően nyilatkoztak a külföldi partnerek is, sőt kapcsolódási pontokat, és további jövőbeni együttműködési lehetőségekről is egyeztetéseket kezdeményeztek.

 

A pozitív hazai termékfejlesztési gyakorlat bemutatását, saját vállalkozásán keresztül Szikszai László, a sixay FURNITURE tulajdonos-ügyvezetője szemléltette a nap további részében.

A második nap folytatásaként, az előzetesen kitűzött témákban, résztevékenységekbe menően zajlottak az egyeztetések. A helyzetfeltárás munkafázis, a határtérség faipari vállalkozásinak igényeire, közös bútoripari és faépítészeti termékfejlesztésre fókuszáltan valósul majd meg, a megismert és egyeztetett metodika alapján. Az innovációs tevékenységek megvalósításának vizsgálatakor kitértek a résztvevők, mind a magyar, mind az osztrák tapasztalatokra, valamint új információk megszerzésének mikéntjére és igényére. Végezetül a később megvalósuló online értékesítési rendszer került napirendre, melynek kereteiről egyeztettek a résztvevők. Megállapították, hogy a megelőző aktivitások és azok eredményeitől függően, konkretizálódik majd annak megvalósulási formája.

A kitűzött munkát a workshop résztvevői maradéktalanul elvégezték, a következő lépések kijelölésre kerültek, s végül mindenki elégedetten állhatott fel az asztaltól.

Forrás: PANFA

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.