FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-08-30

Hazai Erdész 177. adás

Kármentő munkák az Egererdő Zrt.-nél / Gasztrotúra a Gerecsében / Kárpátaljai gyermekek táboroztak az Északerdő Zrt.-nél.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Kármentő munkák az Egererdő Zrt.-nél

 

 

Az idei szokatlan időjárás különösen nagy kárt tett a Mátra 7-800 méteres magasság alatt lévő erdőségeiben, hiszen itt a fák már mind kilombosodtak, erre érkezett a havazás, ónos eső. A hatalmas pusztítást okozó károk elhárítása, majd a felújítás a tönkrement erdőterületeken fontos feladat. A kormány megfelelő pályázatokkal segíti az erdőtelepítést, az erdészek pedig kötélpályás módszerrel hozzák le a faanyagot, amely a lehető legkíméletesebb eljárás és a legkevésbé károsítja a talajt.

 

Gasztrotúra a Gerecsében

 

 

Augusztus 5-én erdei túrát szerveztek a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Alsóvadácsi Vadászházánál. Az állomáshelyeken a szervezők kis kóstoló falatkákkal várták a túrán résztvevőket, így a kirándulók ízelítőt kaphattak a vadból és erdei melléktermékekből készíthető ételekből.

 

Kárpátaljai gyermekek táboroztak az Északerdő Zrt.-nél

 

 

25 kárpátaljai gyerek vendégeskedett az ÉSZAKERDŐ Zrt.-nél. A munkácsi diákokat - és két kísérőjüket - négy napon át látta vendégül az erdőgazdaság. A tábor zárónapján, a Csanyiki Erdőház Erdészeti Erdei Iskolában meglátogatta a gyerekeket Ugron Ákos Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára és Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

 


 

A 178. adás szeptember 2-án, szombaton 12:30-kor lesz az ECHO-TV-n, az alábbi műsorral:

 

Jubileumi Vadásznap Alapon

Az Országos Magyar Vadászkamara Fejér megyei Területi Szervezete, a Fejér megyei Vadgazdálkodók Szövetsége és a Sárréti Egyetértés Vadásztársaság szervezésében augusztus 12-én, Alapon került megrendezésre a megye vadászainak éves seregszemléje. A trófeabemutató mellett koronglövő bajnokság, íjászat, vadászhintózás és kézműves kirakodó vásár várta az érdeklődőket.

 

V. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút

A Koloska-völgy adott otthont a V. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút egyik állomásának, ahol Böjte Csaba ferences szerzetes szentmisét celebrált a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar és dévai gyerekek közreműködésével. 2017. július 20-án Böjte Csaba atya felszentelte a Koloska-völgyben azt a Gyermek Jézus kegyhelyet, melynek gondolata a tavalyi szentmise alkalmából fogalmazódott meg benne. A Bakonyerdő Zrt. kedves kötelességének érezte, hogy méltó helyet találjon a szobornak.

 

Zalai Vadászati Évadnyitó

A Zala Megyei Vadászszövetség, az OMVK Zala Megyei Területi Szervezete és a Zalaerdő Zrt. idén is megrendezte a Zalai Vadászati Évadnyitót a Sohollári-völgyben.  Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mondott Rosta Gyula, a ZALAERDŐ Zrt. vezérigazgatója, majd Hét Vezér Emlékhely koszorúzása és megemlékezés következett a Vadászok Emlékfájánál.

 

Tallózás a Nimród Vadászújság szeptemberi számában

A NIMRÓD Vadászújság és a HAZAI VADÁSZ együttműködésének újabb mérföldköveként a szeptember 2-i adás NIMRÓD Percek blokkjában a Nézők, Olvasók megismerhetik a legfrissebb, szeptemberi NIMRÓD Vadászújság cikkeit, témáit! A szeptemberi szám több cikkénél feltüntetett QR kóddal az aktuális cikk témájáról készült HAZAI VADÁSZ kisfilmet is gyorsan, könnyedén megnézhetik az Olvasók okostelefonnal!

 

Forrás: Hazai Erdész

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.