FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-09-06

Két Magyar Termék Nagydíjat kapott a Bakonyerdő Zrt.

A natúr készolajos BEFAG parkettára és a Tanulni a természetről a természettől a Bakonyerdőnél oktatási-nevelési programjára is Magyar termék Nagydíjat kapott a Bakonyerdő Zrt.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

54 cég 64 terméke, szolgáltatása kapta meg idén a Magyar Termék Nagydíj pályázat elismeréseit. A Magyar Termék Nagydíj Pályázatot 2017-ben huszadik alkalommal írta ki és valósította meg az ötletgazda INDUSTORG VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Nádudvari Élelmiszer Kft., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft. a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelt szakmai támogatásával, valamint a Közbeszerzési Hatóság, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala szakmai támogatásával.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa az első pályázat meghirdetése óta, azt tartja szem előtt, hogy a kreatív és ügyes munkavállalók jelentik a növekedés lehetőségét és ők biztosíthatják a foglalkozás valódi bővülését. A Magyar Termék Nagydíj minőség tanúsító védjegyek odaítélésével évről-évre elismerik azokat a hazai vállalkozásokat, amelyek munkájuk során nem csak a jóra, hanem a kiválóra törekedve alkotásaikkal, eredményeikkel bizonyítják a magyar elme és kreativitás nagyszerűségét.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke nevében Jakab István, az Országgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte, a húsz évvel ezelőtt civil kezdeményezésre indított Magyar Termék Nagydíj pályázat az ország rangos minősítő rendszerévé vált, amely segíti nemzetközi szinten is a versenyképes magyar termékek, szolgáltatások előállítását.

 

 

 

 

 

 

A Pályázat eredményét mindig széles nyilvánosság előtt, ünnepélyes keretek között hirdetik ki az Országház Felsőházi Termében. 2017-ben a Bakonyerdő Zrt. két Magyar Termék Nagydíjat is átvehetett. A díjakat Varga lászló vezérigazgató vette át. (Az 54 díjazott között 2017-ben fatermékkel, erdészeti szolgáltatással kapcsolatban egyedül a Bakonyerdő Zrt. szerepelt.)

 

 

A Bakonyerdő Zrt. faipari feldolgozással integrált vállalkozás, amely a társadalom, a tulajdonos, a dolgozói, és üzleti partnerei elvárásának eleget téve és javát szolgálva gondoskodik a kezelésében lévő erdővagyon szakszerű használatáról, védelméről, gyarapításáról és gazdasági hasznosításáról, úgy hogy mindeközben azonosul a társadalom erdővel szemben támasztott közjóléti igényeivel is.

 

BEFAG készparketta - Természetesen fából "Natúr készolajos" termékcsalád

A Bakonyerdő Zrt. Parkettagyára világszínvonalú terméket állít elő, meghatározó szereplő a közép-európai gyártók között. A természetes olajjal felületkezelési eljárás, olyan természetes megjelenést kölcsönöz a fának, amely kiemeli annak rajzolatát és erezetét. Az olaj behatol, a faanyag pórusai közé, s ezáltal nem csak a burkolat felületét védi, hanem még ellenállóbbá teszi a parkettát. A BEFAG Parkettagyár által használt olaj nagy százalékban növényi olajokat, természetes ásványokat, valamint természetes gyantákat tartalmaz. A parketta ezáltal víztaszítóvá, csúszásmentessé, kellemes tapintásúvá és erőteljesen strapabíróvá válik. Nagyon fontos tényező, hogy az olaj nem akadályozza meg a faanyag páraáteresztő képességét, ami nem csupán az egészség, de a padló élettartamának szempontjából is fontos.

 

Tanulni a természetről a természettől a Bakonyerdőnél

Amit hallok elfelejtem, amit látok megismerem, amit csinálok megtanulom.

A Természettel együttélésre nevelés célja, hogy természetes környezetben, gyakorlati tapasztalatszerzés és megfigyelés során új ismereteket szerezzenek a gyerekek és a felnőttek egyaránt. A Bakonyerdőnél a Természet Háza Látógatóközpont, a Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskola, a Bakonyi Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskola, az Esterházy Erdészeti Erdei Iskola, a Festetics Imre Állatpark és a Koloska-völgyi Vadaspark olyan oktatási nevelési program alkalmazását tartja fontosnak, amely a területén fellelhető természeti kultúrtörténeti értékek, közjóléti objektumok, turisztikai létesítmények bemutatását, szerepének hangsúlyozását, védelmét vállalja fel. Természetesen ezen értékek megőrzése, a létesítmények folyamatos fenntartása teszi lehetővé, hogy az erdőben olyan kulturált környezetet hozzanak létre, amely a természetjárókat is szolgálja.

 

 

"Bakonyerdő Zrt.- Mindenünk a természet!"

Forrás: Bakonyerdő Zrt., termeknagydij.hu

A FATÁJ nevében gratulálunk a Bakonyerdő Zrt. mindkét Magyar Termék Nagydíjához!

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.