FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-09-18

Hazai Erdész 180. adás

78. OMÉK-Sajtótájékoztató / XII. Nagybörzsönyi Magyar-Szlovák Vadásznap / 25. Országos Vadásznap Mezőberényben / "Gyakorlati apróvad-gazdálkodás" c. konferencia

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

78. OMÉK-Sajtótájékoztató

 

 

Magyarország ma már világszínvonalú, GMO-mentes mezőgazdasági termelésre képes; ezt mutatta be a két hét múlva Budapesten megnyíló 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) - mondta Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szeptember 6-án a fővárosban az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján, a Vajdahunyad várában.

 

XII. Nagybörzsönyi Magyar-Szlovák Vadásznap

 

 

Határon átnyúló, hagyományos rendezvény a vadászbarátság jegyében - nem csak vadászoknak. Az Országos Magyar Vadászkamara Megyei Területi Szervezetei ebben az esztendőben is szerveznek vadásznapokat, amelyek a nem vadászók felé nyitnak, ugyanakkor szakmai rendezvényként, családi programként és közösségépítő, baráti találkozóként is működnek. Az immár 12. alkalommal megrendezett Nagybörzsönyi Magyar-Szlovák Vadásznap más vadásznapoktól eltérően nem csupán a magyar vadászati kultúra szolgálatát tűzte ki célul, hanem a szlovák magyar kapcsolat megerősítését is a vadászat terén. A rendezvényen mindkét ország vadászati vezetői képviseltették magukat, és szép számban jelentek meg a szlovák vadásztársadalom tagjai.

 

25. Országos Vadásznap Mezőberényben

 

 

Idén az ??Országos Magyar Vadászkamara Békés Megyei Területi Szervezete, a Mezőberényi Vadásztársaság és Mezőberény Város Önkormányzata rendezte meg a 25. Országos Vadásznapot a "finoman elbűvölő településen".

 

"Gyakorlati apróvad-gazdálkodás" c. konferencia

 

 

Az Országos Magyar Vadászkamara Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottsága - a hagyományokat követve - 2017. augusztus 25-én vadgazdálkodási konferenciát szervezett "Gyakorlati apróvad-gazdálkodás" címmel Mezőberényben. A konferencián bárki részt vehetett, akit érint és érdekelődik az apróvadgazdálkodás, és kíváncsi az évtizedes gyakorlati tapasztalatokra, az alkalmazott vadbiológiai kutatások eredményeire és a kereskedelem aktuális kihívásaira.

 


 

Következő, Hazai Erdész TV Magazin műsorunkat 2017. szeptember 23-án, szombaton 12:30 órakor láthatják Nézőink az ECHO TV csatornán.

 

Ennek programja:

 

II. Erdővarázs Családi Nap

Budapest szívében, Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter ünnepélyes megnyitója és Révész Máriusz, a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódás népszerűsítéséért felelős kormánybiztos köszöntője után, több száz iskolás gyermek élénk nyüzsgése közepette kezdődött meg a II. Erdővarázs Családi Nap, ahol az állami erdőgazdaságok két napon keresztül a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek izgalmas munkáját mutatják be.

XVI. STIHL Országos Fakitermelő Verseny Döntő Soponyán

Szeptember 2-án, Soponyán, a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál keretében került megrendezésre a XVI. STIHL Országos Fakitermelő Verseny döntője. A végeredmény rendkívül szoros lett, a nyertes csapat mindössze két pont előnnyel állhatott a dobogóra. A versenyt a Dalerd Zrt. - Nagy István csapat nyerte, a második helyen az Északerdő Zrt. (1), míg a harmadik helyen az Északerdő Zrt. (4) végzett.

Átadták a Káld-Hidegkúti Kisboldogasszony kápolnát

A Földművelésügyi Minisztérium 25 millió forintos vissza nem térítendő támogatással járult hozzá a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Káld-Hidegkúti Kisboldogasszony kápolnájának felújításához, melyet szeptember 8-án dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök ünnepélyes keretek között áldott meg. Az eseményen V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Bugán József vezérigazgató, valamit dr. Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár mondott köszöntőt.

 

Műsorajánló:

 

Forrás: Hazai Erdész

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.