FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-01-29

Hazai Erdész 199. adás

Jótékonysági vadászat Kápolnásnyéken / Kreatív foglalkozás a SEFAG Zrt. Erdők Háza Látogatóközpontjában / Vadászirodalmi est Dr. Mess Béla emeritus Professzorral / Megemlékezés Vérteskozmán az elesett magyar katonákra.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Jótékonysági vadászat Kápolnásnyéken

 

 

Jótékonysági vadászatot tartottak december 27-én Kápolnásnyéken. Az Országos Magyar Vadászkamara Fejér megyei Területi Szervezete immáron 5. alkalommal rendezte meg az így már hagyományosnak mondható eseményt. A karitatív akció célja az volt, hogy a Fejér Megyei Szent György Kórház gyermekosztályán működő Fejér Megye Gyermekeiért Alapítvány - a vadászok összefogásának eredményeképpen - 1 db non-invazív lélegeztetőgépet szerezhessen be, amelynek értéke hárommillió forint. A vadászaton, amely idén első alkalommal három helyszínen zajlott, minden eddiginél többen vettek részt: a 116 vadász 13 megyéből érkezett, nem túlzás tehát országos eseményről beszélni. Az adomány mértéke a tavalyinak pont a háromszorosa. A kezdeményezés elindítása óta eltelt négy évben az adományokból vásárolt orvosi eszközök a kórház tájékoztatása szerint 3130 gyermek gyógyulásához járultak hozzá.  A jótékonysági vadászat fővédnöke dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke volt.

 

Kreatív foglalkozás a SEFAG Zrt. Erdők Háza Látogatóközpontjában

 

 

Január 16-án a Gyöngyfa Napközi Otthon 40 fogyatékkal élő felnőtt gondozottjának kreatív foglalkozást és bemutatót tartottak a SEFAG Zrt. Erdők Háza Látogatóközpontjának szakemberei. A fogyatékkal élők ingyenes program keretében találkozhattak erdőben szerezhető élményekkel Kaposvár belvárosában. A SEFAG Zrt. 2015-ben átadott Deseda Kalanderdő attrakciójának része egy úgynevezett Akadálymentes tanösvény. Az Erdők Háza Látogatóközpontban az erdei élővilág érdekességei mellett megteremtették a szakemberek annak lehetőségét is, hogy az erdész/vadász hivatás fogásait, vagy az erdő kínálta ipari nyersanyag felhasználási lehetőségeit megmutassák például a parkettázó sarokban, ahol minden látogató maga próbálhatta ki, milyen csap-hornyos parkettával lefedni a padlót.

 

Vadászirodalmi est Dr. Mess Béla emeritus Professzorral

 

 

Szollár András APSI lőoktató kezdeményezésére, és szervezésében - a Holland & Holland cég magyarországi oktatóbázisán - Vadászirodalmi estet rendeztek, melynek vendége Dr. Mess Béla emeritus Professzor volt. Mess Professzor csaknem 60 éve vadászik, sőt családja legalább négy generáció óta forgatja a fegyvert, tehát nemcsak az anyatejjel szívta magába ezt az ősi hivatást, de a valóságban is a génjeiben hordozza a vadászat iránti affinitást. Ez a szenvedély eredhet a nagyapjától, aki annak idején a Pécsi Püspöki Erdészetnek volt a vezetője, és édesapjától is, aki ugyancsak szorgosan vadászott. Mess Professor nemcsak megosztotta gondolatait a közönséggel, hanem kérdéseivel aktivizálta is. Az érdeklődő, szakmai közönség hálásan  köszöntötte a vadászirodalmi est - az idén 90 éves - előadóját.

 

Megemlékezés Vérteskozmán az elesett magyar katonákra

 

 

A Vértesi Erdő Zrt., Csákvár Város Önkormányzata és Gánf Község Önkormányzata 2018. január 20-án a második világháborúban, a Vértesben meghalt hős magyar katonákra és a civil áldozatokra emlékeztek a Vértesi Erdő Zrt. által Vérteskozma közelében felállított emlékműnél.

 

 

Következő műsorunkat 2018. február 3-án, szombaton 12:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

Forrás: ...

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.