FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-03-27

Hazai Vadász március 24-i adása

Megemlékezés Kápolnapuszta áldozatairól a Vérteserdőnél / Sikerrel szerepelt a miskolci és a kassai kisvasút közös projektje / A Bence-hegyi kilátó avató ünnepsége a VADEX-nél / ÍGY KÉSZÜL. - Reviczkyvel az Erdőben -A Ravazdi Erdészetnél - werkfilm.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Megemlékezés Kápolnapuszta áldozatairól

 

A Vértesi Erdő Zrt. és Gánt község Önkormányzata szervezésében 2018.03.18-án, egy vértesi falu, Kápolnapuszta áldozataira emlékeztek a rendezvényre látogatók. A folyamatos eső és erős szél ellenére nagyon sokat jöttek el a megemlékezésre. Az ünnepi beszédet prof. dr. Kun Miklós tartotta meg, majd Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke mondott imát az áldozatokért. Megemlékező beszédet mondott Spergelné Rádl Ibolya, Gánt község polgármestere és Macsek Lajos, a Vértesi Erdő Zrt. vezérigazgatója.

 

 

Sikerrel szerepelt a miskolci és a kassai kisvasút közös projektje

 

A miskolci Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) és a Kassai Gyermekvasút közös pályázata csaknem kétszáz leadott projekt versenyében szerepelt sikerrel és nyert el támogatást különféle fejlesztésekre az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében. Kassán többek között az indulóállomás felvételi épületének befejezését, egy új kitérővágány építését és egy dízelmozdony felújítását tervezik. Miskolcon szintén az indulóállomás újul majd meg, illetve épül egy új személykocsi az erdei vasút számára.

 

 

A Bence-hegyi kilátó avató ünnepsége

 

Március 20-án felavatták a VADEX Mezőföldi Zrt. által építtetett Bence-hegyi kilátót a Fejér megyei Velencén. A 80 millió forintos beruházás az 1988-ban elbontott, egykori olajfúrótorony helyére épült meg. A leselejtezett olajfúrótorony még 1965. novemberében került a Bence-hegy tetejére, és hamar a település szimbólumává vált, mint ahogy remélhetőleg az új kilátó is hamar azzá válik.

 

 

ÍGY KÉSZÜL. - Reviczkyvel az Erdőben -A Ravazdi Erdészetnél - werkfilm

 

A Reviczkyvel az Erdőben stábja a KAEG Zrt. Ravazdi Erdészetnél forgatta a filmsorozat következő epizódját. Az eseményekben sűrű forgatás első színhelyszíne a Magyalosi Lőtér volt, ahol Orbán Tibor vezérigazgató vezette be műsorvezetőnket a több mint 40 hektár erdős területen fekvő létesítmény életébe. A legkülönbözőbb lőfegyverek kezelésével Rózsás György lőkiképző segítségével sikerült megismerkedni. Egymás után kerültek kézbe a legendás és a filmekből ismert - a jó és a rossz fiúk által használt - fegyverek, melyek közvetlen közelről történő vizsgálata, tanulmányozása kivívta műsorvezetőnk és az egész stáb csodálatát.

 

 

Forrás: Hazai Vadász

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.