FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-04-26

Bútorszövetség - tisztújító közgyűlés után

A Faipar napja című rendezvényen került sor a Bútorszövetség tisztújító közgyűlésére a Construmán. A bútorszövetségi tagok szép számmal érkeztek, egyes cégek, iskolák több fővel is képviseltették magukat az eseményen.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Elsőként Wilheim Gábor elnök úr beszélt, beszámolt a szövetség 2017-es tevékenységéről és bemutatta az éves mérleget. Ezt a tagok szavazással elfogadták. 34 szavazólapot osztottunk szét, így a szavazás érvényes volt, mivel a tagok több mint 50 %-a megjelent. (jelenleg 60 tagot számlál a Bútorszövetség).

Ezután a levezető elnök, Kálmán István felkérte az elnökségre jelölt tagokat, hogy röviden mutatkozzanak be, mondják el, hogyan tudnának hozzájárulni a szövetség munkájához. A szabályzat értelmében először az új elnök személyéről döntöttek titkos szavazással  a tagok.

A titkos szavazás eredményeképpen Wilheim Gábor maradt az elnöki poszton, harmadik alkalommal választották meg, egyhangú többséggel. Az új elnökségi tagok megválasztásával folytatódott a közgyűlés. Elnökségi tag jelöltek Babanecz Csaba, Cselényi József, Gera Zoltán, Kálmán Attila, Rétfalvi Gábor, Saly Péter, Várkoly Zoltán voltak. Az új elnökségbe Babanecz Csaba, Cselényi József, Kálmán Attila, Rétfalvi Gábor urat választották meg. Wilheim Gábor megkérte a jelöltséget elfogadókat, hogy szakértői szerepben, tanácsadóként vegyenek részt az elnökség munkájában. Babanecz Csaba új szereplő az elnökségi tagok között. Mivel az Országos Asztalos és Faipari Szövetség (OAFSZ) elnökségének is tagja,  a két szervezet szorosabbra fűzheti kapcsolatát. (Babanecz úr ezen kívül a EuroSkills helyettes főszakértője, és a Worldskills szakértője)

A közgyűlés jó hangulatban telt és eredményes volt. A következő három évre összeállt a Bútorszövetség új elnöksége, élén Wilheim Gáborral. A főtitkári pozíciót továbbra is Cselényi Krisztina látja majd el.

 

A közgyűlést előadás és kerekasztal beszélgetés követte, mely az ágazat egyik leghúsbavágóbb problémájára fókuszált: "Hogyan hat a magyar faipari vállalatok jövőjére a 15 %-os munkaerőhiány?" Előadó Ligetfalvi Gábor történész volt, egyben ő vezette a beszélgetést. 

A kerekasztal beszélgetés résztvevői: Koji László, a Construma fővédnöke, az ÉVOSZ elnöke, Wilheim Gábor, a Bútorszövetség elnöke, Valló Péter, a BKSzC főigazgatója. A téma érdekesnek bizonyult, sokan hozzászóltak a jelenlevők közül. Koji László úr az ÉVOSZ elnökének beszámolója alapján kiderült, hogy a jövőben stratégiai partnerség alakulhat az ÉVOSZ és a Bútorszövetség között, elsősorban az oktatás területén.

 

A következő elnökségi ülésre májusban kerül sor, ahol a Bútorszövetség elfogadja 2018-as programját. Erről bővebb tájékoztatást hamarosan küldünk!

Forrás: Bútorszövetség

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.