FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-05-24

A Schachermayer Kft. megnyitotta felújított szakáruházát és bemutatótermét

Május 24-25-én volt a Schachermayer Kft. házivására a 700 M Ft-ból felújított telephelyen. Ez volt a szakáruház és bemutató terem avatása, amihez kétnapos konferencia sorozat kapcsolódott.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

A Schachermayer Kft-t az idén 175 éves osztrák Schachermayer Ges.m.b.H. alapította 1991-ben. A biatorbágyi központi telephely 25 évi működés után a közelmúltban végrehajtott nagyberuházással most kibővült és teljesen megújult.

A magas igényszintű, fejlődni akaró fa- és fémipari vállalkozások számára 150 ezer katalogizált terméket kínál a cég az egész ország területén 24/48 órás házhozszállítással. Ennek a hatalmas választéknak gondosan összeválogatott, modern és bőséges információkkal gazdag kínálatát mutatták be új bemutatótermükben.

 A megnyitó két napja alatt kb. 25 főnyi szaktanácsadó-értékesítési szakember gárdájuk mellett ott voltak velük az osztrák anyavállalat vezetői és a legfontosabb beszállító partnerek is, akikkel közösen látták vendégül vevőiket és a szakmánkba vágó médiumokat,  az oktatási intézmények és belsőépítészeti tervezők meghatározó képviselőit.

Mindkét nap büfével, rövid, velős szakmai programokkal, látványfőzéssel, magának a bemutatóterem látványosságainak a teljességével, faipari gépbemutatóval és nem utolsó sorban vendégszeretettel várták az érdeklődő meghívottakat.

 

A FATÁJ az első nap délelőttjén vett részt.

 

Vezetett túrával lehetett megtekinteni azt a hátteret, a raktárt, amit a vevők egyébként nem látnak, de előnyét élvezik. Az épület mögötti nagy parkolóba érkeznek a bejövő szállítmányok, s persze ugyanitt távoznak a kimenő fuvarok is. Most már magasrámpa és kamion dokkoló segíti itt a rakodást. Bent a magasraktár polcrendszere már fogadni tudja a raklapokat is, átalakult a komissiózó tér is. Kibővült a raktártér. A helyszínen vásárló vevő ebből elsősorban azt érzékeli, hogy mikor a pultnál lezárták megrendelését, ahhoz képest 10 percen belül megkapja a kért árut. Ezt segíti a belső nyilvántartási rendszer és az új raktári teherlift is, amibe már egész raklapot be lehet tenni.

A cég szolgáltatási formulája: 97-48-10, ami azt jelenti, hogy a raktári termékek 97%-nak rendelkezésre kell állnia, és így 24, de maximum 48 órán belül azt le kell tudni szállítani a vevőnek. A személyesen érkező vásárlóknak pedig legfeljebb 10 percet szabad várakozniuk.

 

 

A Schachermayer a vevőhöz kiszállítást az Englmayer céggel végzteti. Ha a megrendelés egy része Linzből érkezik, akkor az az Englmayernél találkozik a Biatorbágyon összeállított résszel és egyszerre érkezik a vevőhöz az egész tétel. A lényeg, hogy a megrendeléstől egy-két napon belül odaér.

 

A házivásáron a Schachermayer Kft. számos beszállítója külön standon vagy bemutató autóval volt jelen.

 

 

A Schachermayer Kft. ügyvezető igazgatója Bognár András, aki így nyilatkozott a 700 M Ft-os beruházásról, a döntésről és a cégről a FATÁJ újságírójának:

MM: Hogyan döntött a cég erről a beruházásról?

BA: Nagyon jó dolog, hogy ezt a céget 26 évvel ezelőtt megalapították. Fejlődtünk egészen a válságig. Utána két év stagnálás következett. Azóta megint mindig fejlődünk. A tulajdonos eljutott arra a gondolatra, hogy külső támogatás nélkül, a magyar vállalkozás a saját erejéből és hitelfelvétellel (aminek minden terhét is a hazai cég viseli) megvalósítsa ezt a beruházást. A tulajdonos ehhez könnyű szívvel adta hozzájárulását. Boldogan megteszi, mert úgy látja, hogy a magyar cég fejlődőképes és jó csapat van itt. Sikerült olyan területi képviselői gárdát és olyan csapatot összehozni, akik régóta itt dolgoznak már és működik az egész.

MM: Mi változott?

BA: Ez a beruházás gyakorlatilag teljesen újjá varázsolta az egész területet. Bővült a raktár és az egész épület megújult. Úgy gondolom: ez a bemutató terem bármelyik nyugat-európai városban megállná a helyét. Amire még büszkék vagyunk és az itt dolgozóknak fontos, hogy minden egyes munkahelyen a dolgozók sokkal jobb körülmények közé kerültek. Pl. a telefonos értékesítő is látja Isten szép egét, hiszen eddig be voltak zárva egy kasztniba. Világos, szép munkahelyeken dolgoznak. Klimatizált az egész épület, kulturáltak a körülmények.

MM: A vevők számára milyen előnyöket ad az új bemutatótér?

BA: Nem elsősorban a betérő vevők a mi vevőkörünk, hanem a profi asztalosok. Az, hogy az asztalosok ide merik hozni saját vevőiket, hogy mutathassák nekik: mennyi minden van, mi mindenből lehet választani, az nagyon jó. Az asztalos, a lakatos ide merje hozni a saját megrendelőjét: válaszd ki magadnak a kilincset, a bútor mechanikáját, mondd meg mi legyen és én beépítem. Ezen az asztalos, a lakatos kereshet pár százalékot, amivel több engedményt kap, mintha a végvevő közvetlenül nálunk vásárolta volna meg. Jobb is ha a vevő az asztalosával jön ide, hiszen az alkatrészek kiválasztásában többnyire el szokott akadni. Egyre többen belátják, hogy érdemes ezt szakemberre bízni.

MM: A megrendelés utáni kiszállítás?

BA: Az együttműködésben van a szakmai, a kereskedelmi és a logisztikai rész, amit mi elég jól csinálunk, hiszen 24 vagy 48 órán belül az ország bármely pontjára ki tudjuk szállítani nem csak azt, ami itt van raktáron, hanem ami Linzben van, azt is. Ez nagy dolog. Pl. rendel a vevő egy 6 m-es sínt és mellé egy db bútor gombot, mert az hiányzik a bútorról, akkor mind a két dolog megérkezik másnap délután az országban bárhova. Eléggé kifinomult logisztikai és információs rendszerrel dolgozunk. Bármekkora a rendelés értéke, a kiszállítás alkalmanként azonos: 2.300 Ft.

MM: Nagyon szép, érdekes lett a fa födémszerkezet.

BA: Az épület fából (több rétegben ragasztott CLT és RR tartó) készült tetőszerkezete is teljesen új. Azon keresztül is ki lehet látni az égre. Az oldalfalakon és padlófödémen  kívül semmi nem maradt meg a régiből. A fa építőelemeket a JAF-Holz hozta be, a gyártó osztrák. A hatóságokkal a tetőszerkezet együttes minősítése okozott némi gondot. Minősítettnek kell lennie a rétegrendnek. Mivel még nem sok ilyen van, ez eltartott egy darabig.

MM: Hogyan tovább?

BA: A jövő, hogy ezt élettel megtöltsük, bebizonyítsuk: érdemes volt ezt a beruházást megtenni, mert az évi nyereséget ugyanúgy produkálni tudjuk, ugyanúgy fejlődőképesek maradunk. A hiteltörlesztés, amit a nyakunkba vettünk nem fojt meg bennünket, nem okoz nehézséget fejlődésünkben. A beruházás 700 millió Ft volt, amiben 500 M Ft a hitel rész nagyon kedvező feltételekkel, az anyavállalat igen jó bonitásának köszönhetően. Az osztrák bankkal a magyar cég szerződött a hitelre.

MM: Hányan dolgoznak itt?

BA: Ebben az épületben huszon-valahányan, az egész cégnél az utazókkal valamint a miskolci és a győri kirendeltséggel együtt 53-an vagyunk most. Szeretnénk kicsit bővíteni a létszámot, de ez nem könnyű. Most például ide a belső eladótérbe keresünk eladót.

 

 

A fából készült, sok fényt beengedő födém szerkezet.

 

 

A bemutatóterem végén nyílik a látványkonyha bejárata. Ez nagy előadótér mintegy 50 fő részére, ahol bármilyen témában lehet megbeszéléseket előadásokat tartani. Ugyanakkor a cég által forgalmazott, a konyhába beépíthető termékeket akár élő üzemben is be lehet mutatni. Így volt ez a szakmai napon is.

 

 

A bemutatóteremben valós bútorokon lehet kipróbálni a legkülönfélébb vasalatokat. Ugyanitt láthatóak a beépített konyhagépek és más eszközök, a bútorvilágítás különböző megoldása is. Ide érdemes az asztalosnak vevőjét elhoznia, hogy kiválaszthassa a neki legjobban megfelelő megoldást.

 

 

Íme a telefonos értékesítők munkatere, immár világos, nagy ablakokkal: kellemes munkahelyi környezet.

 

A kamiondokkoló és a magasrámpa nagyban segíti az áruk ki és berakodását.

 

A két nap előadási programja:

 

május 14. csütörtök

09:00 DOMINO összekötőrendszer / Győry Csaba, Festool

10:00 Elzett, DOM zárrendszerek, elektronikus cilinderek / Náhlik Alpár, Euro-Elzett

11:00 Látványfőzés Gaggenau bemutatóval

12:00 Korpuszgyártás a gyakorlatban, kis műhelyek számára / Mezei Péter

14:00 TECTUS rejtett pántok üveghez, alu-fa rendszerhez, bejárati ajtóhoz; BAKA ajtópánt műszaki paraméterek / Donovitz István, Simonswerk

15:00 Élzárás hibajelenségei, PU ragasztás / Ottlik Szabolcs, Henkel

16:00 Korpuszgyártás a gyakorlatban, kis műhelyek számára / Mezei Péter

 

május 25. péntek

09:00 Loft Solo tárolórendszer, LED tükrök, nemzetközi trendek / Somogyi Krisztina, Alu-Style

10:00 Indukciós töltők, akkumulátorok, autóba telepíthető dokkolók / Vinnai Bálint, Bosch/

11:00 Látványfőzés Gaggenau bemutatóval

12:00 Korpuszgyártás a gyakorlatban, kis műhelyek számára / Mezei Péter

14:00 Leica Lino új termékcsalád / Durai Péter, Leica

15:00 Munkavédelmi megoldások és egyéni védőeszközök a fa- és fémmegmunkálás területén / Valkó Géza, pka

 

A Schachermayer Kft. a házivásár alkalmából vevőinek díjat is ad. A vásári fődíj akcióban a 2018. május 14-31. között leadott rendelések számítanak be és a 2018. június 6-i összesítés után értesítik azon három partnerüket, amelyek a legnagyobb értékben vásároltak. A fődíjakat 2018. június 11-én adják át Biatorbágyon. A fődíjak:

1. díj Makita fűnyíró DLM431PT2 (2 db 18 V / 5,0 Ah Li-Ion akkuval)

2. díj Makita fűnyíró DLM431PM2 (2 db 18 V / 4,0 Ah Li-Ion akkuval)

3. díj Makita háti porszívó DVC260Z

Forrás: Schachermayer, a helyszín,
Összeállította és fotó: Mőcsényi Miklós

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.