FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-08-27

600 erdész versenyzett Esztergomban

Az egész országból összesen közel 600 erdész mérte össze tudását hétvégén a XXII. Nemzetközi Erdészeti és Faipari Sportnapokon, amit idén a Pilisi Parkerdő Zrt. szakemberei szerveztek Esztergomban.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A csapatverseny első helyezettje az Egererdő Zrt. csapata, míg a második helyet a házigazda Pilisi Parkerdő Zrt., a harmadikat az Északerdő Zrt. szakemberei tudhatják a magukénak.

 

A Pilisi Parkerdő Zrt. szervezte Esztergomban az idén 22. alkalommal megrendezett Nemzetközi Erdészeti és Faipari Sportnapokat, ahol közel 600 versenyző vett részt. A 23 csapat többsége az állami erdőgazdaságok és a hazai erdészeti hatóság szakembereiből állt, de Horvátország, Románia és Szlovákia is képviseltette magát a nagyszabású eseményen.

A kétnapos verseny összesített első helyezettje az Egererdő Zrt. csapata lett, akik a házigazda Pilisi Parkerdő Zrt., és a harmadik helyezett Északerdő Zrt. csapatait előzték meg. A versenyzők összesen 17 sportág 45 versenyszámában bizonyíthatták tudásukat, amelyek többsége olimpiai sportág, mint például az úszás, a kajak-kenu, az íjászat vagy a futó versenyszámok. A palettán helyet kaptak a különböző csapatsportok is, így például a labdarúgás, vagy a Dunán szervezett sárkányhajó evezés. Külön hangsúlyt kaptak a csapatépítő és az ügyességi sportszámok, köztük olyan sorversenyek, ahol a pilisi erdészek mindennapi természetmegőrző munkájához kapcsolódó feladatokat kellet megoldani. A versenyeket kulturális programok is kiegészítették, így a résztvevők megismerkedhettek az államalapítás-kori főváros, Esztergom kulturális nevezetességeivel is.

A rendezvényt dr. Bitay Márton földügyekért felelős államtitkár nyitotta meg. Beszédében rámutatott arra, hogy Magyarország a világ elitbe tartozik a sport területén, ami ezen a rendezvényen a természetszeretettel is összekapcsolódik. Zambó Péter, a házigazda Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója az erdei sportok fontosságát emelte ki a rendezvénnyel kapcsolatban, felhívta a figyelmet, hogy a hazai erdők sportolási helyszínként is fontos feladatot töltenek be, így a hazai erdésztársadalom több millió ember egészséges kikapcsolódásához járul hozzá az erdők fenntartásával. Az ünnepélyes díjátadón dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte az amatőr sportolókat, aki mellett Egerszegi Krisztina és Gyurta Gergely úszók is szerepet vállaltak a díjak átadásában.

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.