FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

HEPIK - a faapríték partner
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-10-03

Hazai Vadász 234., szeptember 29-i adása: ECHO-TV

STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntője Bábolnán / Erdei Vándortábor a Bakonyerdő Zrt. Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskolánál / Vadgazdálkodási konferencia Gödöllőn / A Zengő és az erdő - Interaktív erdészeti túra a Mecsekerdő Zrt.-nél.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntője Bábolnán

 

 

2018-ban a STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozat döntője a Bábolnai Gazdanapok keretében, szeptember 8-án került megrendezésre. A fakitermelés az egyik legnehezebb és legveszélyesebb foglalkozás, éppen ezért az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. mindent megtesz a balesetek megelőzése és a megfelelő munkakörülmények biztosítása érdekében. Egyrészt az erdei munka biztonságának növelése érdekében életre hívta a fakitermeléshez elengedhetetlen védőfelszereléseket és munkavédelmi ruházatokat bemutató országjáró rendezvénysorozatát, másrészt elindította, és 2001 óta minden évben meg is rendezi a STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozat.

 

Erdei Vándortábor a Bakonyerdő Zrt. Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskolánál

 

 

Nagy sikerrel zárult az Erdei Vándortábor Program idei nyári táborozási időszaka: Az Országos Erdészeti Egyesület által koordinált programban 100 csoport táborozott a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek és a Pilis rengetegeiben.Stábunk a Bakonyerdő Zrt. Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskolájában táborozó gyermekcsoportot látogatta meg. Számos csoport szeretné már most lefoglalni a jövő évi táborozás időpontját, amire a jelentkezési felület újbóli megnyitásakor, 2019 elején lesz lehetőségük.

 

Vadgazdálkodási konferencia Gödöllőn

 

 

Az OMVK Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottsága - a vadgazdálkodás aktuális kérdéseivel foglalkozó előadássorozat 17. állomásaként - 2018. augusztus 21-én rendezte meg Gödöllőn a "Ragadozók térhódítása és vadgazdálkodási megítélése a XXI. században" című konferenciát. Hét színvonalas, a téma legkülönbözőbb területeit felölelő - több nézőpontból megközelített - prezentációt hallhattak az érdeklődők. Az Országos Vadgazdálkodási Alap pályázati rendszerének ismertetésén túl a csapdázásra alapozott ragadozógazdálkodásról, a medve és a farkas jelenlegi helyzetéről is szó esett, nagy hangsúlyt kapott a - szakmai berkeken belül is - ellentmondásos megítélésű aranysakál és hasznos információkat tudhattunk meg a városi ragadozókról.

 

A Zengő és az erdő - Interaktív erdészeti túra a Mecsekerdő Zrt.-nél

 

 

A Mecsekerdő Zrt. interaktív sorozatot indított, melynek célja, hogy az erdőgazdálkodással kapcsolatos témák, az erdészek összetett munkája és a társaság által kezelt erdők értékei személyes élményeken keresztül, közvetlen módon kerüljenek bemutatásra. A csapat tavasszal a Kelet-Mecsekben barangolt, júniusban, a Dráva-sík katedrálisait mutatták be, szeptember 15-én pedig a Zengőt vették célba. Szily Attila, a terület erdőgondnokának kalauzolásával nem csak a kijelölt turistaútvonalakon olyan kérdésre kaphattunk választ, hogy milyen kihívásokkal jár a természetvédelmi területen zajló erdőgazdálkodás, mit jelent az erdő hármas funkciója, milyen közvetlen és közvetett hatások, szolgáltatások kötődnek az erdőkhöz. A túra Hosszúhetényből indult, a csúcsra érve pedig a Mecsek Ökocsali által készített erdei finomságokkal vendégelték meg a résztvevőket.

Forrás: Hazai Vadász

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.