FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-10-08

A design a HUNGEXPO-ra költözik

Idén új kiállítással bővül a Hungexpo programja. Október 12-14. között rendezik az OTTHONDesign Ősz kiállítást és vásárt a Budapesti Vásárközpontban. A lakásbelső kialakításával és a design-nal foglalkozó standok mellett számos szakmai program is várja a látogatókat.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Az építőipar fejlődése, a növekvő lakásépítési és átalakítási kedv kedvezően hat a hazai lakberendezési piacra is. Ez, valamint az a tény, hogy a tavaszi CONSTRUMA kiállításnak immár hét éve sikeres eleme az OTTHONDesign, adta az ötletet a Hungexpo vezetőinek, hogy az őszi szezonban önálló kiállítást szenteljenek a témának. Az OTTHONDesign Ősz az eredeti koncepciót továbbfejlesztve, új megoldásokkal, partnerekkel és programokkal kiegészítve lesz látható a G pavilonban. A bruttó 9.500 négyzetméteres területen 97 kiállító vonultatja fel a lakásbelső kialakításához termékeket, szolgáltatásokat. A kiállításon két külföldi kollektív stand is lesz: román és egyiptomi cégek is részt vesznek az OTTHONDesign Ősz Otthonteremtési kiállítás és vásáron.

A kiállítás stratégiai partnere az idén 15 éves Design Hét Budapest. Az együttműködésnek köszönhetően a látogatók ízelítőt kaphatnak a folyamatosan bővülő hazai kreatív ipar jelenéből.

Ennek egyik eredménye a Pure Design projekt amely olyan fiatal hazai bútortervezők számára kínál önálló bemutatkozási lehetőséget, akik már eljutottak brand építésük azon szakaszába, hogy termékeikkel készek az önálló megmérettetésre, piacra lépésre, vagy a korábbinál szélesebb közönség számára termékeik értékesítésére.

Ugyancsak a Hungexpo és a Design Hét együttműködésének gyümölcse a Hova tovább? felsőoktatási börze, melyen 24 kreatívipari oktatási intézmény vesz részt és mutatja be az általuk kínált képzési lehetőségeket.

Az eseményhez kapcsolódva szervez kerekasztal beszélgetést a nyitónapra kiállítás másik szakmai partnere, a Bútorszövetség. A kerekasztal résztvevői neves szakemberek, oktatási intézmények képviselői, akik többek között arról beszélgetnek, meddig és mit érdemes tanulni, mit jelent a "long-life learning".

A nagyközönség számára is színes program lesz a Wood Like elnevezésű családi workshop, ahol szakértő fiatalok segítségével  bárki elkészítheti saját bútorát, amit aztán akár haza is vihet.

A csaknem száz kiállító megjelenése mellett a rendezvény egyik központi eleme az Innováció - Otthon stand (A Style&Home Kft. szervezésében), amely a technika fejlődésével párhuzamosan mutatja be az otthonok változását. A 100 négyzetméteres kiállító helyen mini enteriőrökkel, lakberendezési tanácsadással és előadásokkal várják a látogatókat. A minienteriőrök bemutatják az új generációs, személyre szabott tervezésű otthont, az egészséges, energia hatékony és "okos" otthonok, sőt még a pihentető otthon fogalma is megjelenik a standon. Olyan különlegességeket is bemutatnak, mint például a vizet porlasztó kandalló, amely valósághű látványt ad, miközben égés helyett a víz párolog benne.

A kiállítással egy időben több másik eseménynek is házigazdája lesz a Hungexpo Budapesti Vásárközpont. Ezek egyike a LAKÁS 2018 ingatlankiállítás és vásár, amely ismét egy tető alá hozza a lakásközvetítő hálózatokat, a bankokat, a lakástakarék-pénztárakat és a biztosítókat.

Október 14-én rendezik ugyanitt a pesti BABA EXPO-t, ahol a baba-mama, gyermek témakörben érdekelt cégek, szolgáltatók, importőrök, termékforgalmazók mellett lehetőséget adnak a kismamáknak is a használt ruha-, játék-, babaholmi adás-vételére.

Október 11-13. között debütál a Hungexpo másik új kiállítása a HUNGAROMED Egészségügyi és orvostechnológiai kiállítás, mely 13-án Családi egészségnappal várja a nagyközönséget. Az Otthon Desing Ősz kiállításra megváltott belépőjeggyel ezek a rendezvények is megtekinthetők.
A területen zajlik még a DENTAL WORLD HUNGARY Nemzetközi fogászati konferencia és kiállítás is.

 

OTTHONDesign Ősz nyitva tartás:

október 12-14., naponta 10-18 óráig (vasárnap 17 óráig)

Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont, Albertirsai út 10./ G pavilon

Bejárat: III. kapu

Parkolás: Albertirsai úton térítésmentesen

 

Bővebb információ, jegyvásárlás: www.osz.otthon-design.hu

Forrás: Hungexpo

Kiegészítés:

 

4,5 milliárd forintos, rekord árbevételt könyvelhetett el a Hungexpo Zrt. 2018. első félévében, és a bevétel az év végére várhatóan eléri a 7,6 milliárd forintot. Ez több mint 10 százalékos növvekedést jelent a 2017-hez képest.  Az ország legnagyobb kiállítás szervező és lebonyolító cége 87%-os kihasználtsággal működött, ami szintén kiemelkedő a társaság történetében. 

 

 

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.