FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-10-15

A családbarát munkahely pályázat egyik nyertese a Bakonyerdő Zrt.

A Családbarát munkahely pályázatot 2018-ban nyolcadik alkalommal hirdette meg az EMMI. A kiírás célja olyan programok támogatása, melyek elősegítik a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

"Ma már versenyképességi tényező a családbarát szellem a munkaerőpiacon, keresettek azok a cégek, ahol tekintettel vannak a dolgozók családi életére" - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Családbarát munkahely pályázat díjátadó ünnepségén, az Óbudai Egyetemen október 8-án. Novák Katalin hozzátette, ez azonban nem jelenti azt, hogy a családbarát munkahelyeken kevesebbet kellene dolgozni, rövidebbek a munkanapok, hosszabbak a hétvégék, ezeken a helyeken is nagyon jól kell teljesíteni, ám a dolgozók hatékonyabbak tudnak lenni, ha támogatást kapnak családi életükhöz. A pályázat egyszerre díjazza és ismeri el a munkahelyek már létező és tervezett családbarát intézkedéseit és fejlesztéseit.

A díjat a Bakonyerdő Zrt. részéről Kovács Zoltánné gazdasági vezérigazgató-helyettes vette át.

 

 

A Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. Veszprém megye egyik legnagyobb foglalkoztatója. A jelenlegi teljes munkavállalói létszáma 575 fő. Ebből házas 245 fő, a munkavállalók gyermekeinek száma összesen 504 fő. Ezek elég beszédes adatok, melyek kellő alapot adtak ahhoz a döntéshez, amelynek eredményeként, most a nyertes pályázatnak örülhetünk. A fenti számokból jól látszik, hogy az összes dolgozónk csaknem fele házasságban él. Ha az összes dolgozó és a dolgozók gyermekei számának viszonyát nézzük, akkor is elég beszédes adatot látunk. Csaknem minden dolgozónkra jut egy gyermek. Ezek a számok egyértelműen arra inspirálták a cégvezetést, hogy összegyűjtsük azokat a már meglévő intézkedéseket, programokat, amelyek vélhetően hozzájárultak ezeknek a beszédes számokan a létrejöttéhez. Vitassuk meg azokat az ötleteket, terveket, javaslatokat, amelyek segítségével tovább javíthatjuk a dolgozóink komfortérzetét és munkahely iránti lojalitását, amelyekkel javíthatjuk a munkahelyi légkört és megkönnyítjük munkavállalóink számára a mindennapok nehézségeinek, feladatainak a megoldását.

 

 

A kollégák összehangolt munkájának köszönhetően nagyon összeszedett szakmai anyag készült el, amelyben bemutattuk eddigi intézkedéseinket, programjainkat, törekvéseinket a témában. Továbbá elkészítettünk egy tematikus anyagot, amely felöleli és keretbe foglalja, továbbá konkrét elemekkel tölti meg az előttünk álló időszakot.  Ez hozzájárul ahhoz is, hogy mindezeket az intézkedéseket, programokat hosszútávon is tovább biztosítsuk dolgozóink számára. Segítve ezzel a családosok számára a mindennapi feladatok hatékony megoldását, mind a magánéletben, mind a munkahelyen, mindezt úgy, hogy a munkahelyi teljesítményük se szenvedjen csorbát, mi több javuljon a munkavégzés hatékonysága.

 

 

Tájékoztatásként néhány elem a jövő célkitűzései közül:

- A vállalat anyaság politikájának a kidolgozása és megvalósítása,

- "Baba kelengye program",

- Játszósarok a Bakonyerdő Zrt központi irodaházában,

- Dolgozóink iskolás korú gyermekeinek erdei iskolai foglalkoztató program szervezése a szünidei időszakokban.

 

 

Mindezen programokkal kiegészülve és a jelenleg meglévő rendszerinket tovább fejlesztve, immáron nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Bakonyerdő Zrt. családbarát munkahely.

Büszkék vagyunk a kitüntető címre!

Forrás: Bakonyerdő Zrt.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.