FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-10-25

Kitüntetések október 23. alkalmából az Agrárminisztériumban

Október 19-én volt az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából rendezett ünnepség az Agrárminisztériumban. 1956 azt tanítja számunkra, hogy a szabadság akkor nyer értelmet, ha céljainkon túllépve, félelmeinket meghaladva képesek vagyunk cselekedni hazánk jövőjének formálásában - jelentette ki Nagy István agrárminiszter.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

A tárcavezető hangsúlyozta: a mai világ, időnként nemzetellenesnek tűnő kihívásainak, csak akkor tudunk megfelelni, ha megvédjük szuverenitásunkat, nemzeti méltóságunkat és egyetemes keresztény értékeinket.

 

 

Ünnepi beszédében az agrárminiszter kiemelte, a forradalmunk és szabadságharcunk öröksége arra kötelez bennünket, hogy mi is a jövő felé forduljunk, formáljuk és tovább gyarapítsuk szellemi, lelki és nemzeti hagyományainkat.  Nagy István szavai szerint 1956 hősei példát mutattak a hitért folytatott harcban, alázatosak voltak a hatalom gyakorlásában és könyörületet tanúsítottak minden egyes emberrel szemben. A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarország egy olyan ezeréves keresztény állam, amely soha nem tűrte az elnyomást, a diktatúrát, a zsarnokságot, az igazságtalanságot. Hozzátette: büszkén vállaljuk politikánk keresztény gyökerei és hagyományai között ezeket a gondolatokat.

A miniszter kiemelte: "egy egészséges nemzet csak úgy lehet egy nemzeti közösség szerves része, ha soha nem adja fel szuverenitását, soha nem veszíti el nemzeti méltóságát." Nagy István arra is emlékeztetett, hogy a forradalmat követő megtorlás visszahelyezte ugyan a régi hatalmat, de nem volt képes kiirtani a nép lelkéből a szabadság szellemét.

 

Az ünnepi beszéd után a tárcavezető összesen 66 személynek adományozott állami elismerést az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából.

- Kovács Béla Díjban hárman,

- Pro Aquacultura Hungariae Díjban ketten részesültek.

- Horgászatért Érdemérem kitüntetést szintén ketten vehettek át. 

- Életfa Emlékplakett Arany fokozatot öten,

- Ezüst fokozatot nyolcan,

- Bronz fokozatot pedig tízen kaptak. 

- Miniszteri Elismerő Oklevelet harminchat személy részére nyújtott át Nagy István.

 

A kitüntetettek közül az alábbiakban az erdészeket mutatjuk be.

 


 

Életfa Emlékplakett Arany fokozata kitüntetést kapott:

 

Olaszy István, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. nyugalmazott erdőművelési csoportvezetője kitüntetésben részesütl hat évtizede az erdőtelepítésben, az erdőművelési eljárásokban végzett kimagasló tevékenységéért, életútja elismeréseként.

 

 

Dr. Solymos Rezső akadémikus, az Erdészeti Tudományos Intézet kutatóprofesszora, címzetes egyetemi tanár kitüntetésben részesült több évtizede az erdészet szolgálatában végzett korszerű erdőnevelési irányelvek és technológiák kidolgozásáért, kiváló oktatási tevékenységéért, életútja elismeréseként. Kitüntetését fia, Dr. Solymos Rezső vette át.

 

 


 

Életfa Emlékplakett Ezüst fokozata kitüntetést kapott:

 

Béres Sándor, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott erdészetvezetője kitüntetésben részesült három évtizedes elkötelezett erdészeti tevékenységéért, a Bédai Erdészetben végzett kiváló vezetői munkájáért.

 

 

Horváth Lajos Miklós, a Vértesi Erdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze, kitüntetésben részesült négy és fél évtizede az erdőfelújítások szervezésében, a bányaudvarok újraerdősítésében végzett kimagasló munkájáért, közéleti tevékenységéért.

 

 

Nagy Imre, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Hegyközi Erdészeti Igazgatóság nyugalmazott fahasználati műszaki vezetője kitüntetésben részesült négy évtizedes kiváló erdészeti tevékenységéért, vezetői munkájáért, társadalmi szerepvállalásáért, életútja elismeréseként.

 

 

Sztojkov Demeter, a NYÍRERDŐ Zrt. nyugalmazott főrevizora kitüntetésben részesült öt évtizede az állami tulajdonú gazdasági társaság és erdővagyon védelmét szolgáló kiváló ellenőri és tényfeltáró munkájáért, a Felügyelőbizottságban ellátott tevékenységéért.

 

 


 

Életfa Emlékplakett Bronz fokozata kitüntetést kapott:

 

Adamik Tiborné, az Ipoly Erdő Zrt. Berceli Erdészetének nyugalmazott vezető könyvelője kitüntetésben részesült a cserháti állami erdőgazdálkodás eredményességét és ügyvitelét támogató informatikai rendszerek fejlesztésében végzett kiváló tevékenységéért.

 

 

Greguss László Géza, a volt Vas Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatóság nyugalmazott főerdőfelügyelője kitüntetésben részesült a kisalföldi erdőgazdálkodásban végzett kiváló tevékenységéért, az új erdőtulajdonosok támogatásáért, természetfotós munkájáért, életútja elismeréseként.

 

 

Hegyi Károly, a Bakonyerdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze kitüntetésben részesült több mint négy évtizeden át a kolontári erdő szerkezetátalakításában végzett kiemelkedő tevékenységéért, az erdőfelújításokban elért eredményeiért.

 

 


 

A további kitüntetések átadása előtt. Krum Enikő művésztanár, operaénekes, fuvolaművész és Peltzer Ferenc Artisjus-díjas, Belváros Művelődéséért díjas gitárművész előadásában elhangzott Gluck Orpheus operájából a Boldog lelkek tánca és Melódia részlet, továbbá Camille Saint-Saëns A hattyú fantáziatétele. A 10 éve alakult duó repertoárjában reneszánsz, barokk, klasszikus, romantikus, spanyol, vagy épp kortárs zeneművek szerepelnek. Műsoraikkal az egész országot bejárták, sokszor szerepeltek a határon túl is.

 


 

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott:

 

Ács László, a Mecsekerdő Zrt. kerületvezető erdésze kitüntetésben részesült a Sásdi Erdészet területén az erdőfelújításokban, az erdőművelési közmunkaprogramban végzett kimagasló munkájáért, vadászati tevékenységéért.

 

 

Balogh Péter, a Piramita 2001 Bt. kerületvezető erdésze kitüntetésben részesült kiváló erdészeti tevékenységéért, a kelet-bakonyi erdőkben végzett rekultivációs erdőtelepítések kivitelezéséért.

 

 

Becker Mária, a NEFAG Zrt. Monori Erdészet pénztárosa, adminisztrátora kitüntetésben részesült négy évtizede az erdészet szolgálatában végzett kiváló pénztárvezetői és tárgyi eszköz könyvelési tevékenységéért, programszervezői munkájáért.

 

 

Szemerics Antal, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Szentgotthárdi Erdészet fahasználati előadója kitüntetésben részesült három évtizede a fahasználati és kereskedelmi területen végzett kiváló munkájáért, ügyviteli tevékenységéért.

 

 

Dr. Vidóczi Henriett, a SEFAG Zrt. Iharosi Erdészet erdőművelési ágazatvezetője kitüntetésben részesült az erdészeti növényvédelem területén, különösen a cserebogár fajok elleni eredményes munkájáért, az erdőtelepítésben és -felújításban végzett kiváló tevékenységéért.

 

 


 

Végül az összes kitüntetett csoportképe

 

Forrás: AM,
Fotó: Kovács Zoltán

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.