FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-12-04

A BERGER Házak polgári gyárában tesztelték a STEICO minősített fagyapot-hőszigetelését

Az ökologikus építés és a természetes építőanyagok használata egyre nagyobb teret hódít világszerte. A tudatos gondolkodású építkezést tervező családoknak egyformán fontos a minőségi lakóklíma és az energiahatékonyság, de ugyanolyan fontos szempont, hogy a felhasznált alapanyagok környezetbarátok, természetesek is legyenek.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A BERGER készházak ezeket az igényeket igyekeznek minél szélesebb körben kielégíteni. Ha az építtető átlátható folyamatok mentén, jól tervezhetően megépített, energiatakarékos, környezettudatos, egészséges otthont szeretne, akkor egy átlagos készház általában jobb választás, mint egy hagyományos technológiával épített ház.

 

A természetes anyagokból készülő készházak előnye még a kedvezőbb páraháztartás, ami a ház klímáját nemcsak kellemesebbé, de egészségesebbé is teszi. Olcsóbb a fűtése, hűtése, előnye még a környezetbarát kivitelezés, a helyszínen kevesebb az élő munka, jóval kisebb zajterheléssel és kevesebb hulladékkal jár az építése. Ha pedig környezeti hatást nézzük, akkor a fa felhasználása, mind a vázszerkezetben, mind a hőszigetelésben sokkal jobb környezetvédelmi szempontból. A fa újra termelhető, előállítása, szállítása, üzemeltetése, újra hasznosítása, kevesebb energiával oldható meg, így csökken a CO2 kibocsátás.

A BERGER Házak szakemberei folyamatosan keresik azokat az új technológiákat, azokat a partnereket, akikkel megrendelőik igényeit minél szélesebb körben kielégíthetik úgy, hogy az általuk fontosnak tartott ökológiai és energiahatékonysági szempontok is érvényesüljenek. Ennek a fejlesztési folyamatnak az egyik lépése volt, hogy a közelmúltban a Európa egyik meghatározó természetes hőszigetelőanyag gyártója, a STEICO tartott workshopot a BERGER munkatársainak, valamint a meghívott kivitelezőknek.

 

A STEICO hőszigetelő anyagai természetes alapanyagokból, elsősorban fából készülnek, így a természetes anyagok minden előnyös tulajdonságával rendelkeznek. Szigetelőanyagaik növelik a házak energiahatékonyságát, mivel remek hőszigetelők, ezért hosszútávon a ház fűtési és hűtési költségét is jelentősen csökkentik, így a befektetés is gyorsan megtérül. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a természetes anyag a párát is kiengedi, ezáltal a ház levegője egészségesebb lesz, a penészesedés sem fenyegeti.

 

Az építőiparban nemzetközi szinten is egyre intenzívebb a természetes építőanyagok használatának növekedése. A találkozó aktualitását az adta, hogy a STEICO befújásos szigetelések (mind a fagyapot, mind a cellulóz) megkapták a B tűzvédelmi kategória besorolást, amivel megnyílt a közületi- és nagy projekteknél történő alkalmazás lehetőségük is.

A STEICO nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az általa képviselt magas minőséget jól képzett szakemberek építsék be a házakba, ezért rendszeresen szervez képzéseket az érdeklődő szakembereknek. Ilyen képzésen vehettek részt októberben hazánkban először a BERGER Házak szakemberei is, akik az elméleti ismertetést követően a fagyapot felhasználását élesben is kipróbálhatták. A falszerkezet összeállítását követően bemutatták a befújásos technikát, amikor a favázas szerkezet közé kerül a szigetelés, majd a hőszigetelőanyag külső-belső alkalmazását is elsajátíthatták a BERGER munkatársai és az érdeklődők.

 

A polgári üzembe a nemzetközileg is elismert, minősített szigetelőanyagot a hazai kizárólagos forgalmazó, a BIOBAUSHOP Kft. szállítja a jövőben.

 

Forrás: Berger Házak Zrt.

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.