FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-01-11

Új műveleti lap 2019. január 1-től

2019. január 1-jétől már csak az új típusú műveleti lap tömbök használhatóak. A régi típusú műveleti lap tömbök befejezését - attól függetlenül, hogy azok teljesen beteltek-e - a hatóságnak be kell jelenteni.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Az elmúlt 2 évben több fontos jogszabályi változás is érintette az erdőgazdálkodással foglalkozó szakembereket. Mind az erdőtörvény, mind a hozzá kapcsolódó végrehajtási rendelet számos ponton módosult illetve megváltozott.

Az egyik kiemelten fontos változás az, hogy a "régi típusú" műveleti lap tömbök csak 2018. december 31-ig használhatóak fel, ezt követően ezek befejezését a hatóságoknak haladéktalanul be kell jelenteni. Fontos, hogy ez azon tömbökre is vonatkozik, amelyekben nincs minden oldal kitöltve, vagy akár teljesen üresek, de már a használatba vétel megkezdését bejelentették a Nébih honlapján. Ehhez a megszokott bejelentési felület használható.

2018-ban a nyár folyamán megjelent a Nébih tematikus honlapján a "Műveleti lap" menüpont alatt az új előírásoknak megfelelő adattartalmú műveleti lap minta, valamint a hozzá kapcsolódó kitöltési útmutató. Az új nyomtatványok a nyomtatványboltokban elérhetők országosan ezeken a helyeken.

 

 

Mit kell tennem, ha régi típusú, felhasználás megkezdésére be nem jelentett műveleti lap tömbökkel rendelkezem?

A régi típusú, kitöltetlen műveleti lap tömböknél, melyek felhasználásának megkezdését még nem jeletették be, a felhasználás befejezését sem kell elektronikusan  bejelenteni, azonban a műveleti lap tömbök szigorú számadású nyilvántartásában fel kell tüntetni, hogy ezen tömböket nem használaták fel bejelentésre, nem lett belőlük műveleti lap kiállítva.

 

Mit kell tennem, ha régi típusú műveleti lap tömb felhasználásának megkezdését bejelentettem, de nem állítottam ki belőle műveleti lapot?

Ha egy műveleti lap tömb felhasználásának megkezdését bejelentettem, azonban abból nem állítottak ki műveleti lapot, akkor a felhasználás befejezésének bejelentése során az elektronikus felületen az utolsóként kitöltött műveleti lap sorszámaként 0-át kell beírni, és a rögzítő felület következő oldalán az eltérés okaként egy "Egyéb" opciót választva megadhatóvá válik, hogy a felhasználásra bejelentett tömbből nem állítottunk ki műveleti lapot. A nyomtatványtömb felhasználásának kezdő időpontja és a nyomtatványtömb utolsóként kitöltött lap kitöltési időpontja rovatba pedig egységesen a rögzítés napját kell megadni.

 

Hol vásárolhatok műveleti lap tömböt?

A Pátria nyomda országos viszonteladói üzlethálózatában, amelyek mellett a nyomda 2 napon belül a megadott címre térítés ellenében postáz is.
Továbbá a felhasználó maga is legyártathatja a tömböket, illetve beregisztrált és elfogadott nyomtatványkitöltő programmal is előállíthatja azokat.

Forrás: NÉBIH 2019-01-04


A NÉBIH Erdészeti Igazgatóság néhány nap múlva pedig rá is erősített a fenti közleményre az alábbiak szerint, mert úgy tűnik 5 hónap nem volt elég az átállásra és sokan most kapkodnak, hogy az új tömböket beszerzzék és a régieket lezárják.


 

Tájékoztatjuk az erdőgazdálkodással foglalkozó szakembereket, hogy az új típusú műveleti lap tömbök már 2018. augusztusától elérhetőek országosan a Pátria nyomda viszonteladói hálózatában, amelyek mellett a nyomda 2 napos határidővel a megadott címre térítés ellenében postáz is.

Itt tájékozódhatnak a boltok elhelyezkedéséről.

Továbbá a felhasználó maga is legyártathatja a tömböket, illetve regisztrált és hitelesített nyomtatványkitöltő programmal is előállíthatja azokat.

A nyomdák számára közzétett műveleti lap és pótlap itt érhető el.

Forrás: NÉBIH 2019-01-10

 

 

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.