FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-02-15

Furnért a hazai furnérgyártás bölcsőjéből: Hárosról

Akárcsak évtizedekkel ezelőtt, ma is ha furnért szeretnénk vásárolni, legjobb, ha utunkat Budafok-Háros felé vesszük és meglátogatjuk a Furnér Művek Kft-t. A hagyományos késelt furnérokból európai, amerikai és trópusi fafajokat tartanak, de van kétszerkéselt furnér, valamint élfurnér és élléc. Sőt belefogtak a műszárított fűrészáru értékesítésbe is.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Immár sokan ismerik a Furnér Művek Kft-t, mára kialakult vevőkörrel rendelkeznek. A cég tisztán magyar tulajdonú vállalkozásként kínál kiváló alternatívát a furnérpiacon.

Az értékesítési csapat tagjai: Miszlai József értékesítési vezető, Gácser Csaba és Szabó Norbert értékesítők. Csaba és József végzettsége műbútor asztalos és már hosszú ideje furnérral foglalkoznak, Norbert még a Furnérgyárban kezdte karrierjét, mintegy 20 évvel ezelőtt. Összesen négyen vannak a cégnél, mindenki szakmabeli.

 

Gácser Csaba, Szabó Norbert, Miszlai József.

 

Kiváló a cég elhelyezkedése. A telephelyet az idősebbek még mint FÜRLEMHO Falemez üzemet ismerhették, majd ezt megvette a kanadai General Woods and Veneers cég a rendszerváltozáskor és sok éven át a Budapesti Furnér Művek működött ott. Sajnos a késelt furnér gyártás a telephelyen - és ezzel Magyarországon is - mintegy 10 évvel ezelőtt megszűnt. Mára számtalan cég bérel kisebb-nagyobb területet az épületekben, s ezek egyike a Furnér Művek Kft., mely a régi furnér üzem raktárait hasznosítja most. A helyszínen könnyű parkolni s rakodni.

 

A kép rákattintva nagyítható.

 

Közel vannak a 0 gyűrű budai végéhez, a cég könnyen, jól megközelíthető.

 

A tágas raktárcsarnokban igyekeznek a bőséges kínálatot minél teljesebben bemutatni. A folyamatos raktárkészlet közel félmillió m2 furnér, + átlagosan 200 ezer folyóméter élanyagEurópai, amerikai és trópusi, összesen 70 féle fafajt és azok számos méret változatát tartják azonnal elvihetően, ez mintegy 200-300 féle választék. Az európai fafajok főleg lengyel eredetűek. 

Kétszer- és többször-késelt furnérból az ezen a területen piacvezető, a kétszerkéselt furnérgyártás technológiáját kifejlesztő, ma is trendteremtő olasz ALPI cég magyarországi kizárólagos képviseletét látják el. A tapasztalatuk szerint gyakrabban igényelt rajzolatokat készleten tartják, ugyanakkor egy héten belül a teljes ALPI kínálatból bármit be lehet hozni, a cég gyorsan és pontosan szállít.

 

Furnér rakatok a raktárban.

 

ALPI furnérok (egységesen 60 x 310 cm) a tároló polcrendszeren.

 

Az ALPI-tól ugyanakkor beszerezhető náluk ALPIkord márkanéven a speciális, dekor alapra kasírozott és matt lakkal készre felületkezelt, a hordozóval 1,1 mm vastag "furnér dekor" is, meg persze a hozzá való élzáró anyag is.

 

 

Családias a hangulat, minden vevővel személyesen foglalkoznak. Sok éves szakterületi működésük kapcsolati rendszerét hozták magukkal e cégbe, főleg a személyes kapcsolatok alapján megy az üzlet. Ugyanakkor honlapjukon is bemutatják kínálatukat és egy éve a facebookon is jelen vannak.

 

 

A szintén a hárosi telephelyen működő élfurnér beszállítójuk, amely cég termékeinek a kizárólagos hazai értékesítését is végzik 0,5-tól 4,0 mm vastagságig bármely furnérhoz gyárt élzáró anyagot. Gyártatnak vele a gyakrabban igényelt fafajokból és mintázatokból úgynevezett anyatekercset is, hogy abból hamar el lehessen készíteni akár a speciális szélességi igény szerinti élfurnért is.

 

 

Legutóbb belefogtak a műszárított (8-10%) fűrészáru értékesítésébe is. Tölgyet, bükköt égert és feketediót tartanak a jobb minőségekből. Kezdeményezésük nagyon sikeres volt, vevőkörük jól fogadta ezt. Van 10 mm-es cser és tölgy svartni, illetve egy és két collos fűrészáru az említett fafajokból.

 

Cser és tölgy 10 mm-es svartni.

 

1 és 2 collos műszárított fűrészáru.

 

S a végére a sok különlegesség közül talán ezt a hármat hagytam csemegének. A lényeg, hogy aki fával, sőt furnérral dolgozik, annak mindenképpen érdemes ellátogatnia a Furnér Művek Kft-hoz Dél-Budán Hárosra.

 

Többszörkéselt ALPI furnér.

 

Tölgy gyökérfurnér.

 

2,5 mm-es mahagóni furnér. (Hívhatnánk svartninak is, de ez nem fűrészelt, hanem késelt.)

Írta és fotó: Mőcsényi Miklós

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.