FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Weitzer Parkett Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
MátyásFa Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-03-05

Az ország Erdészeti Erdei Iskoláinak találkozója

Az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskolai Szakosztálya 2019. február 28 - március 1-én tartotta az erdőpedagógiai továbbképzéssel egybekötött nyitó szakosztályülését a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Ravazdi Erdészeti Erdei Iskolájában.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A házigazdák Orbán Tibor a KAEG Zrt. vezérigazgatója, Feketéné Varga Mária Ravazd község polgármestere és Libor Mária erdei iskola vezető bemutatkozó, köszöntő, programismertetője után az egész ország területéről ideérkezett erdei iskolai szakember résztvevő meghallgatta Puskás Lajos az Erdészeti Erdei Iskolák Szakosztályának elnökének beszámolóját a 2018-as évről. Majd szakosztályvezető elnök úr ismertette 2019 év munkatervét, és a kitüntetésre javasoltak ajánlásának szövegét is. Szabó Lajos az Erdei Iskolai Szakosztály titkára a statisztikai adatok alapján értékelte a szakosztály elmúlt évi munkáját.

Következő program elemként "Gyakorló- és kutató helyszín az erdei iskola" címmel tartotta meg előadását, Kövecsesné dr. Gősi Viktória a Széchenyi István Egyetem oktatási dékán helyettese, majd "Sokszínű Iskolakert" címmel Dr. Halbritter András a Széchenyi István Egyetem tanszékvezetője, az Iskolakertekért Alapítvány vándorkiállítását mutatta be. A "Natúrparkok Magyarországon" címet viselte Székely Rita, a Pannontáj-Sokoró Közhasznú Egyesület elnökének előadása

Az ebéd utáni programok:

- "LÁM" erdei iskolai fejlesztő gyakorlatok (a foglalkozások forgószínpad szerűen, hármas csoportbontásban zajlottak, a Széchenyi István Egyetem kiváló munkatársainak vezetésével.)

Láss más szemével! Lehoczky János szerint az erdei iskolai tanulás: "a tanulók aktív, cselekvő, kölcsönösségen alapuló együttműködésére épít" Kapcsolódó foglalkozás: barátság bőrkarkötő készítése

Árkon, bokron keresztül "A jelenben gyümölcse vagyok-e a múltamnak? Környezeti attitűdformálást elősegítő gyakorlatok. Kapcsolódó foglalkozás: fafaragás

Mozdulj el! - a környezettudatos életvitel felé. Kapcsolódó foglalkozás: erdőpedagógiai játék

 

A gyakorlatok lezárása, értékelése után a helyszínen kemencében készített - hajnalba nyúló- az erdei iskola kemencéjében készített vacsora következett.

A második napon a közös reggelit "Tél búcsúztató-tavasz köszöntő" és csoportos terepi foglalkozás követte Kövecsesné dr. Gősi Viktória oktatási dékán helyettes és Lampert Bálint a SZE Apáczai Kar Erdőpedagógia Projekt munkatársa vezetésével. Bemutatva az Erdészettörténeti gyűjteményt, a Méhesházat, és a Vilebaldi tanösvényt.

 

Majd - még egy közösen elfogyasztott ebéd után - a résztvevők (reményeink szerint) a két nap élményeivel, sok hasznos új ismerettel, frissen kötött barátságokkal, a kellemes feltöltő két nap emlékeivel indultak haza.

Köszönjük, hogy ellátogattatok hozzánk!

Köszönjük az előadók felkészült, remek foglalkozásait!

Köszönjük a találkozást, a beszélgetéseket és a sok-sok közös élményt!

 

Forrás: Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.