FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-03-23

Ünnepség és kitüntetések átadása az Erdők Világnapján

Március 21-én az Erdők Világnapján ünnepség volt Kismaroson ahol az agrárminiszter értékelte a hazai erdők jelentőségét, majd kitüntetéseket adott át erdészeknek.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Az Erdők Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen Nagy István elmondta, a facsemeték elültetése 2.000-2.500 hektárnyi erdőterületet jelent.
Hozzátette, hogy az idei évben már 4.800 hektárnyi erdőterület telepítésére adott engedélyt a minisztérium és jelenleg elbírálás alatt van még 1.200 hektárnyi erdőt lefedő kérelem. Az idén 6000 hektárral kívánja növelni a magyar erdők területét a tárca, amivel a levegő tisztaságához és a klímaváltozás elleni küzdelemhez is hozzá kívánnak járulni.

A miniszter elmondta, hogy a 22 millió facsemete az erdőfrissítést szolgálja, míg a 6000 hektár az új erdőtelepítéseket. Hozzátette, hogy Magyarország erdőterületeinek több, mint a fele, 1 millió 150 ezer hektár állami tulajdonban van, így az állami erdőgazdaságok évente több milliárd forintnyi turisztikai, közjóléti fejlesztést hajtanak végre. Az erdésztársaságok kezelésében összesen 81 kilátó, 159 szálláshely, 36 erdei iskola és 25 látogatóközpont található - ismertette.

 

 

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Magyarországon a gazdasági eredményeknek köszönhetően egyre több család engedheti meg magának, hogy egy hosszú hétvégét, vagy egy hetet az erdőkben töltsön, kiránduljon. Hozzátette, hogy az Eurostat adatai szerint 2010-hez képest 2 millió emberrel engedheti meg magának azt, hogy elmenjen egy kéthetes nyaralásra.

 

 

Az ünnepség végén Nagy István miniszter erdészeti kitüntetéseket és díjakat adott át.

 


 

Pro Silva Hungariae Díjat kapott:

 

Klemencsics András István, a Pest Megyei Kormányhivatal, Érdi Járási Hivatala, Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály főosztályvezetője kitüntetésben részesült több mint három évtizede az erdészeti igazgatásban, különösen az erdőtervezés és erdőfelügyelet területén elért elévülhetetlen eredményeiért.

 

 

Pápai Gábor, az Országos Erdészeti Egyesület nyugalmazott főszerkesztője kitüntetésben részesült több mint két évtizede az Erdészeti Lapok főszerkesztőjeként végzett kimagasló tevékenységéért, publikációs munkájáért, társadalmi szerepvállalásáért.

 

 

Ripszám István, a Mecsekerdő Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese kitüntetésben részesült a helyi fatömeg tarifák bevezetésében, a klímarezisztens szaporítóanyag források felkutatásában végzett tevékenységéért, innovatív vezetői és közösségteremtő munkájáért.

 

 

Tóth Gábor, az Ipoly Erdő Zrt. gazdasági és termelési vezérigazgató helyettese kitüntetésben részesült a természetes felújításokra alapozott erdőgazdálkodásban, a nógrádi régió turisztikai fejlesztéseiben, a magyar-szlovák erdészeti kapcsolatokban elért eredményeiért.

 

 


 

Pro Silva Hungariae Emlékplakettet kapott:

 

Nagy Zoltán László, a Nyírerdő Zrt. kerületvezető erdésze kitüntetésben részesült a Bockereki erdőben a természetes felújításra alapozott szálalóvágás bevezetésben elért eredményeiért, közösségteremtő munkájáért.

 

 

Szobota Csaba, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. informatikai csoportvezetője kitüntetésben részesült az ügyviteli és erdőgazdálkodási folyamatok rendszerszervezésében és programozásában végzett kiváló rendszergazda tevékenységéért. (A kitüntetést a fia vette át.)

 

 


 

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott:

 

Aszódi Róbert Péter, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kerületvezető falugazdásza kitüntetésben részesült a gyomaendrődi körzetben a mezőgazdászok és erdőgazdálkodók támogatásában végzett kimagasló vezetői tevékenységéért.

 

 

Bencs László, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. területrendezési előadója kitüntetésben részesült két évtizede a digitális alapú ingatlan-nyilvántartási rendszer működtetésében, ingatlanrendezési feladatokban, hatósági ügyekben végzett kiváló tevékenységéért.

 

 

Buday Péter, az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdészeti igazgatója kitüntetésben részesült az erdő- és vadgazdálkodásban végzett kiváló munkájáért, a közjóléti, vezetői tevékenységéért.

 

 

Dávid Lajos Nándor, az IHARTŰ-2000 Erdészeti és Faipari Kft. termelési főerdőmestere kitüntetésben részesült a magán-erdőgazdálkodásban a természetszerű és fenntartható tervszerű erdőgazdálkodásban végzett kiváló tevékenységéért.

 

 

Gábor Edit Melinda, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Debreceni Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály főosztályvezetője kitüntetésben részesült az erdészeti szakterületen a megújításokban és fejlesztési folyamatokban végzett elkötelezett tevékenységéért.

 

 

Hajnal Imre, a NEFAG Zrt. erdővédelmi és kommunikációs vezetője kitüntetésben részesült négy évtizede az alföldi erdőgazdálkodásban végzett kiváló, elhivatott tevékenységéért, innovatív vezetői munkájáért.

 

 

Hilmer Ferenc József, a Mocz és Társa Magánerdészet Kft. nyugalmazott erdésze kitüntetésben részesült négy évtizede az erdészet szolgálatában, a magánerdőgazdálkodás működőképességének javításában végzett kiváló tevékenységéért.

 

 

Mézes Lajos, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. kereskedelmi irodavezetője kitüntetésben részesült négy évtizede  az erdészet szolgálatában a gazdaság eredményességének érdekében végzett kereskedelmi tevékenységéért.

 

 

Mihály László, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. kerületvezető erdésze kitüntetésben részesült négy évtizede a természetközeli szemléletű erdőgazdálkodásban, az erdővagyon gondozásában, a horvát-magyar erdész kapcsolatok ápolásában végzett kiváló tevékenységéért.

 

 

Rosta Katalin, a Bakonyerdő Zrt. erdőgondnoka kitüntetésben részesült a Bakonyszentlászlói Erdészetben az erdőgondnokság irányításában végzett kiváló tevékenységéért, fahasználati és vadászati feladatok szervezésében elért eredményeiért, szakújságírói munkájáért.

 

 

Rózsa Szilveszter, az Ipoly Erdő Zrt. nyugalmazott csemetekert vezetője kitüntetésben részesült több évtizede a Romhányi Erdészetben az erdőfelújításban és erdőtelepítésben, a dejtári erdők kezelésében végzett kiváló tevékenységéért, életútja elismeréseként.

 

 

Sebestyén János, a VADEX Mezőföldi Zrt. kerületvezető hivatásos vadásza kitüntetésben részesült több mint négy évtizede a zártkerti nagyvad tartásban, a gímszarvas vadásztatásában elért elévülhetetlen eredményeiért.

 

 

Simon László, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. karbantartója kitüntetésben részesült öt évtizedes elhivatott munkájáért, a Ravazdi Erdészet területén a kilátók, a lombkorona tanösvény kialakításában végzett kiváló fafaragói tevékenységéért.

 

 

Steinbach Pál Péter, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. kerületvezető erdésze kitüntetésben részesült a szentgáli Alsóerdő kerületében  a természetes erdőfelújításban, erdőtelepítésben végzett kiváló tevékenységéért.

 

 

Szabó Károly, a Vas Megyei Kormányhivatal Erdészeti Osztály erdőtervezési szakügyintézője kitüntetésben részesült két évtizede a drónról, légi- és űrfelvételekről származó távérzékelési adatforrások kísérleti felhasználása érdekében végzett munkájáért.

 

 

Szentesi Levente, az Andreas STIHL Kereskedelmi Kft. értékesítési és marketing igazgatója kitüntetésben részesült az erdészek és mezőgazdászok által alkalmazott STIHL eszközök és szolgáltatások magas szintű üzletfejlesztési modelljének kidolgozásában elért eredményeiért, innovatív tevékenységéért.

 

 

Tomka Kornélia, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége nyugalmazott titkárságvezetője kitüntetésben részesült az irodavezetői feladatok ellátásáért, a világbanki hitelezések keretében a mezőgazdasági fejlesztések ügyintézése területén végzett munkájáért.

 

 

Végül a kitüntetettek csoportképe:

 

 

A FATÁJ szerkesztősége és a FAGOSZ ezúton gratulál a kitüntetetteknek.

Forrás: kormany.hu
Fotó: Mőcsényi Miklós

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.