FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-05-29

Megmérkőztek a világ legjobb sportfavágói!

Idén, május 25-én, szombaton került megrendezésre a sportfavágók legkeményebb megmérettetése, a Champions Trophy, amelyen a világ 12 legjobb sportfavágója mérte össze az erejét és a tudását, a festői szépségű Tjolöholm kastély területén, Svédországban.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Ezúttal az amerikai Matt Cogar bizonyult a legjobbnak, és nyerte meg a STIHL Timbersports Champions Trophy-t, legyőzve a látszólag megállíthatatlan ausztrál ellenfelét, Laurence O'Toole-t a döntőben. A 2018-as bajnok, Stirling Hart bronzérmes lett, miután ellenfele, a lengyel Michal Dubicki kénytelen volt visszavonulni, mert meghúzódott egy izma.

 

"Hihetetlen, irreális érzés megnyerni ezt a díjat! Tudtam, hogy a döntő Laurence ellen nagyon kemény lesz, de próbáltam ezt félretenni és inkább csak magamra, és a rönkre koncentrálni."- nyilatkozta a győztes, Matt Cogar.

A 2019-es STIHL TIMBERSPORTS Rookie világbajnokságon a 10 legjobb kezdő sportoló gyűlt össze, hogy megdöntsék saját rekordjaikat, és remek új időket állítsanak fel. Az újoncok versenyén a 23 éves, új-zélandi Chris Lord vitte a prímet, aki egy lenyűgöző verseny után, 32 ponttal felkerült a ranglista élére. "Remélhetőleg még visszatérek, és egy másik világcímet is sikerül megnyernem!"-nyilatkozta győzelme után a fiatal bajnok. Lordot 0.23 század másodperc lemaradással az ausztrál Josh Bakes követte a második helyen, míg a svéd Emil Hansson bronzérmet vihetett haza.

Az eseményt és az erőt próbáló megmérettetést közel 1400-an nézték élőben Svédországban, a Tjolöholm kastély parkjában.

 

Ezzel az év első felére egyelőre lezárultak a nemzetközi versenyek, de nem kell búsulnia a magyar rajongóknak, ugyanis itthon is izgalmas események várják a sportág szerelmeseit.

Június 7-én tartják ugyanis a STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokságot, aminek idén az alsóörsi Harley-Davidson Open Road Fest ad otthont. A két márka között már 2017-ben megkezdődött az együttműködés, amely az évek során csak még szorosabbra fűződött.

"A STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokság a sportfavágók egyik legkeményebb megmérettetése. A profi versenyzőknek hat számban kell teljesíteniük, amelyek mindegyike nagy fokú technikai tudást, precizitást és erőt igényel." - ismertette Szeremley Csaba, a STIHL Timbersports versenyek koordinátora. A versenyen kívül egyéb izgalmas és látványos programokra is számíthatnak az érkezők, mint amilyen a tavaly nagy sikernek örvendő, forró hangulatú motormosó pit-stop, ahol a résztvevőknek dekoratív hölgyek segítenek lemosni az út porát a szeretett járgányaikról. Ebben a STIHL hidegvizes magasnyomású mosói tökéletes segítők, legyen szó gyengéd ápolásról vagy erőteljes tisztításról. Emellett a rendezvény visszatérő fafaragó művésze, Gáborecz István újabb meglepetéssel készül: Fat Boy idén újabb utast kap. "Szívesen megyek vissza ebbe az összetartó közösségbe és vállalom az újabb kihívást, a szobrok kifaragását ilyen rövid idő alatt." - mondta a faszobrász.


Szeremley Csaba

A STIHL-ről

A Stihl International GmbH mezőgazdasági, erdészeti és kerti gépek gyártásával, forgalmazásával és szervizelésével foglalkozik. 1926-ban alapították, máig 100%-ig családi kézben van, jelenleg több mint 160 országban képviselteti magát. A magyar leányvállalat, az Andreas Stihl Kft. 1991 óta van jelen Magyarországon, ma már 300 szakkereskedéssel és 140 szakszervizzel. Az Andreas Stihl Kft. a motorfűrész és benzinüzemű fűkasza szegmensében, valamint a motorfűrész-vezetőlemezek és -láncok értékesítési területén piacvezető.

A vállalat a STIHL Timbersports nemzetközi sportfavágó versenysorozat névadó szponzora is.

Forrás: STIHL Kft.

 

 

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.