FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Weitzer Parkett Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-06-06

Zöld Toll Díjat kapott a FATÁJ újságírója

A Környezetvédelmi világnap és Pedagógusnap alkalmából tartott kitüntetés-átadó ünnepségen, június 5-én, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban az újságírók elismerésére alapított Zöld Toll Díjat adományozott 3 főnek, köztük Mőcsényi Miklósnak is.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából Környezetünkért Díjat kapott 1 fő, Zöld Toll Díjat kaptak hárman, Környezetünkért Emlékplakettet kaptak négyen és Miniszteri Elismerő Oklevelet kaptak nyolcan.

 

A Zöld Toll Díjak egyikét Mőcsényi Miklós kapta az erdészet és faipar területén végzett kiemelkedő újságírói munkája elismeréseként.

 

 

A Pedagógusnap alkalmából Nagyváthy János Díjat kaptak hárman, Tessedik Sámuel Díjat kaptak hatan és Miniszteri Elismerő Oklevelet kaptak huszonheten. Ez utóbbiak közül a szakterületünkhöz közeliek:

Dr. Hartl Éva egyetemi docens, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar intézetigazgatója, kitüntetésben részesült a környezettudatosság erősítésében, a környezeti nevelésben végzett tevékenységéért, a "Zöld Óvoda" Örökös Zöld Óvoda" Értékelő Bizottságban ellátott munkájáért,

Kaszás István, az Agrárminisztérium Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium szakoktatója, kitüntetésben részesült a mező- és erdőgépész szakképzésben, gyakorlati oktatásban végzett munkájáért,

Zsóder Zsolt, az Agrárminisztérium Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanára, kitüntetésben részesült több mint három évtizedes kiemelkedő és lelkiismeretes pedagógiai munkájáért, munkaközösség vezetői tevékenységéért.

 

A díjazottak névsora.

 

A miniszter az eseményen arra hívta fel a figyelmet, hogy a környezettudatos szemléletformálást támogatják az oktatási-nevelési célzattal meghirdetett programok, amelyeket a tárca háttérintézményeivel közösen valósít meg. Nagy István szerint ennek a munkának a megalapozását már egészen kisgyermekkorban el kell kezdeni.

 

 

A tárcavezető kiemelkedő jelentőségűnek tartja az óvodai környezeti nevelést. Jelenleg a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatát 945 Zöld óvoda alkotja, ebből 160 Örökös Zöld Óvoda. Hangsúlyozta, hogy a tudás és tapasztalatátadás egyik legfőbb bázisát az Ökoiskolák jelentik. Hazánkban 997 ilyen intézmény működik, amelyek közül 429 Örökös Ökoiskola címmel is rendelkezik, így a magyar diákok több mint negyede ilyen intézményben tanul.

A miniszter elmondta, hogy a tárca a levegőminőség megőrzése mellett a vízbiztonság megóvására is fel akarja hívni a figyelmet. Ezért indult el a Biotikus Index a Középiskolai Oktatásban című program és a Gumicsizmás természetvédelem című pályázat.

Nagy István kiemelte, hogy a természet fontosságát, annak közelségében érthetjük meg.  A kertészkedés pedig kiváló lehetőség arra, hogy megtanuljuk elfogadni és még nagyobb alázattal tisztelni a természet törvényeit. A minisztérium ezt tartotta szem előtt, amikor az Iskolakertekért Alapítvánnyal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és a Váci Egyházmegyei Karitasszal, együttműködve pályázati rendszert alakított ki új iskolakertek létrehozására - emlékeztetett a tárcavezető. Hozzátette: az élelmiszerhulladékok csökkentése érdekében hirdette meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a "Maradék nélkül" elnevezésű kampányát, melynek célja az iskolások tudatosságának növelése és a jó gyakorlatok elterjesztése.

Ezek a programok nem jöhettek volna létre, ha nincsenek a szakmájukban példamutató tanítók és tanárok. Ezért hálával és köszönettel fordulunk a pedagógusokhoz, akik a napi teendőik mellett, elhivatottan állnak a környezettudatos szemléletformálás szolgálatában. Ugyanígy elismeréssel tartozunk azoknak, akik újságíróként, szakértőként vagy magánemberként kiálltak a környezet védelme mellett - emelte ki az agrárminiszter.

Forrás: kormany.hu

Kiegészítés:

 

Köszönet a Zöld Toll Díjra előterjesztő Woodtech Csoport Kft-nek. Ez a Zöld Toll Díj pedig a '90-es évek elejétől nyomtatva, majd a 2000-es évek elejétől elektronikusan terjesztett és 2005-től online FATÁJ erdészeti, faipari szakportál, s ezzel a FAGOSZ titkárság munkájának is elismerése.

 

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.