FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-09-20

CGPI-GPS és program a Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola részére

Nagy pontosságú, erdészeti célú CGPI-GPS-t és hozzá való programot kapott oktatási célra a Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

    

 

2019. szeptember 3-án a Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium igazgatói irodájában Tóth Béla Ákos és Vadász László urak a CGPI Kft. képviseletében a cég nagy pontosságú helymeghatározó eszközét adták át oktatási célra, amit az iskola nevében Máhig József igazgató és Svéda Gergely szakmai igazgatóhelyettes vett át.

 

 

Az iskola vezetői nagy örömmel fogadták az eszközt és annak használatát beépítik az oktatási programjukba. Kiemelték, hogy gyümölcsöző kapcsolatot ápolnak a CGPI-vel, amely mindig kellő figyelmet fordít arra, hogy a legújabb fejlesztéseik elérhetők legyenek a középfokú oktatási intézmények számára is.

Tóth Béla Ákos elmondta, hogy az iskolával kötött megállapodás értelmében a Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium tanárait és diákjait egyaránt kiképezik az eszköz használatára. Továbbá az egy nagypontosságú CGPI-GPS mellé minden tanár és utolsó osztályos diák részére díjmentes, teljes értékű, oktatási verziójú programot kap.

 

Egy kollégám szerint a "korai elfogadók” csoportjába sorolnának a marketingesek. Ez valóban így van, mindig is igyekeztem az éppen aktuális pozíciómban a legkorszerűbb, a napi tevékenységet hatékonyan segítő új technikák-technológiák alkalmazását akár rá is erőltetni a környezetemre, ha magam meggyőződtem annak alkalmazhatóságáról. Természetesen ez nem mindig ment zökkenőmentesen, ugyanakkor voltak, s vannak is sikerélményeim ezen a téren.

Néhány kollégámat sikerült meggyőzni arról, hogy a nehéz kezdet hosszútávon napi könnyedséget, pontosságot, hatékonyságot és magabiztosságot eredményezhet, ha jól sáfárkodunk a rendelkezésre álló erőforrásokkal. Engem megfertőzött a digitális világ és mostanra mindennapjaimban is úgy próbálok tevékenykedni, hogy amit csak lehet terepi adatrögzítők, helyszíni mérések segítségével, a gyűjtött adatok elektronikus feldolgozásával készítek el a megrendelőim számára. Szerintem a mai kor erdésze nem is tud alapos, precíz munkát végezni ilyen eszközök nélkül, vagy ha igen, az jóval több ideig tart, az idő pedig a legdrágább!

Mindezeknek köszönhetően nagyon megörültem, amikor rátaláltam a CGPI Kft. által forgalmazott GPS-program-csomagra, amely android operációs rendszerű okostelefon segítségével működik. Használható külső GPS alkalmazásával is, vagy akár anélkül. Az eszköz a napi erdészeti gyakorlat által elvárt pontosságú helymeghatározásra, egyszerű terepi mérésekre, előre meghatározott pontok felkeresésére alkalmas. A lényeg, hogy internet kapcsolat nélkül, offline is működik a telefonra telepített program.

 

 

A program nem igényel külön készüléket, azt a telefonra telepítve, annak belső GPS vevőjével az alaptérképen azonnal megkezdhető a tevékenység, ha elegendő, a telefon GPS pontossága. Ugyanakkor a CGPI által gyártott külső GPS egység telefonhoz kapcsolásával tapasztalataim szerint a műholdak állásától, fedettségtől függően akár 30-50 cm-es pontossággal felkereshetőek a terepi pontok. Ezen kívül pedig a vevőegységbe épített meglehetősen erős akkumulátor egész nap külső töltőként szolgál a mobiltelefonunk számára.

A szoftver jól áttekinthető, logikus, könnyen kezelhető, ezért különösebb előképzettség nélkül alkalmazható. Magam erdőrészletek határainak kitűzésére, erdőrészleten belüli részterületek meghatározására, digitális adatok felvételére eredményesen használom a rendszert, és ezt jó szívvel ajánlom a kollégáknak is. Korszerű tudást csak korszerű eszközökkel lehet közvetíteni. Emiatt külön örülök - és követendő példaként ajánlom a hazai forgalmazóknak -, hogy termékeikből egy-egy eszközt oktatási célokra ajánlanak fel a szakképző intézményeknek.

Írta: Szabó Tibor József
Fotó: CGPI

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.