FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-09-20

Fajátszótér épült Brennbergbányán

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Soproni Egyetem együttműködésének eredményeképpen valósulhatott meg az a játszótér, melynek létrejöttéhez hallgatók, oktatók, a Sopron Holding Zrt. és önkormányzati munkatársainak közös munkája volt szükséges.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


"Egy szép munka beérett gyümölcsét és egy szerteágazó együttműködés közös eredményét csodálhatjuk meg és vehetik birtokba a gyerekek" - fogalmazott nyitóbeszédében dr. Andor Krisztián, a Soproni Egyetem intézetigazgató docense a játszótér sajtóbemutatóján. Elmondta, hogy a közös munkában részt vettek hallgatók: Jenei Dániel faipari mérnök hallgató, Prajcer Máté faipari mérnök hallgató, Vígh Boldizsár faipari mérnök hallgató, Nacsa Tamás faipari mérnök hallgató, Kalmár Kincső formatervező hallgató, valamint oktatók: Andor Krisztián, Hantos Zoltán és Zalavári József. Az együttműködő vállalkozók az AGL Kft., az Ilona-Malom Műhely Bt. és a Hamvas Küllő Kft., voltak. A megvalósuláshoz elengehetetlen segítséget nyújtottak a Sopron Holding Zrt. és az önkormányzat munkatársai.

Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármester beszédében kiemelte, hogy ez a játszótér a megtestesült formája a város és az egyetem közötti együttműködésnek, és szólt arról, hogy a munkában részt vevő hallgatók most érezhetik azt az örömöt, melyet egy megvalósult alkotás jelent.

 

Dr. Magoss Endre, a Simonyi Károly Múszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar dékánja arról beszélt, hogy a három fázisú munka 2 szakaszán vagyunk túl. Először megvalósult a tervezés, melyet egyetemünk kreatív ipari képzéseinek résztvevői végeztek, egy pályázat keretein belül. A második fázisban került sorra a kivitelezés, és most léptünk a harmadik fázisba: a tesztelésbe, melyet az elképzelhető legszakértőbb kezek végeznek: a gyerekek.

Táp Lászlóné, Brennbergbánya Településrészi Önkormányzatának vezetője örömének adott hangot az új közösségi tér létrejötte okán, és támogátást adott át a Brennbergbányai óvoda részére, melyet Lakatosné Tóth Szilvia óvodavezető vett át. Stöckert Tamás arról beszélt, hogy a korábban a településrészt az ellöregedés jellemezte, de az utóbbi időben új tendencia, hogy egyre több fiatal költözik ide, és így újra gyermekzsivajtól hangosak az utcák.

 

A játszótér bemutatóján részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok, Lenkei Balázs, az AMI igazgatója, valamint nagy számban képviseltették magukat a Simonyi Károly Kar hallgatói.

 

A legmodernebb szabványoknak megfelelő és a helyi adottságokat kiemelő játszótér dr. Andor Krisztián irányításával és Sopron város 30 millió forintos pályázati támogatásával valósult meg.

Forrás: SoE SKK

 

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.