FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-10-08

Koncepciótervek öt nap alatt

A Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének (AMI) hallgatói három héttel az évnyitó után már komoly eredményekkel büszkélkedhetnek. Projekthét keretein belül formatervező, építész és tervezőgrafikus diákok team-munkában dolgoztak öt napon át.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A másodéves hallgatók hat csapatban a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt.részére terveztek kiállítási installációt a 2021-ben hazánkban megrendezésre kerülő vadászati világkiállításra. A Frigyes főherceg nevét viselő 125 éves, historizáló faépület belső térébe olyan világot álmodtak meg a kreatív csapatok, melyek kortárs eszközökkel komplex élmények átadását szolgálják. A legkiemelkedőbb terv egy különleges erdőt vizionál, ahol a gombafonalakhoz, a fák gyökérzetéhez hasonlóan a padlóban fényszálak kötik össze a fákat szimbolizáló hengereket, vetített képekkel kiegészítve a látványt, szagokkal, hangulatvilágítással fokozva az élményt. (Terv: Baté László, Horváth Norbert Péter, Salgó-Nemes Rebeka, Schaffhauser Sámuel, Veres Gusztáv Bendegúz.)

 

A harmadéves hallgatói csapatok Sopron városának vásári pavilonjait tervezték meg. Fontos tervezői szempont volt, hogy a vásári pavilonok jellemzően az adventi vásáron kerülnek felállításra a Várkerületen, de más eseményeken is felállíthatók és újra szétszerelhetők kell, hogy legyenek. A közös gondolkodás eredménye lett a karakteres design, a pavilonok sorolása, a közösségi tér - színpad, pihenőpadok - kialakítása és a városhoz illeszkedő grafikai arculat, ajándékcsomagolás, stb. egységes megjelenése. A legsikeresebb csapat sokszögű, amorf pavilonokat tervezett, melyeket egy professzionális modellben mutattak be. A pavilonok formája egészen egyedi, a vásáron osztogatott térképekből, szórólapokból is meghajtogatható, karácsonyfadíszként hazavihető. Sőt, édesség formájában is elkészíthető. (Terv: Bécs Vivien, Csipkó Csilla, Dávid Petra, Hegedüs Flóra, Horányi Hanna, Kondákor Eleonóra, Tóth Júlia, Veres Kinga.)

Szintén kiemelkedő koncepcióterv a méhsejtre emlékeztető pavilonsor. Különlegessége, hogy a pavilonok nemcsak a járda szintjén, hanem ahhoz képest megemelve, egymásra támaszkodva is összeépíthetők, így a forraltborozáshoz, kávézáshoz másfél méter magasságba emelt kapszulába ülhetünk be.

 

Az AMI diákjai bebizonyították, hogy az élő feladatok nagy motivációt adnak, a csapatmunka pedig azt igazolja, hogy a különböző szakok hallgatói az ötletek kidolgozásában egymást erősítik, s energiáik nem összeadódnak, hanem összeszorzódnak.

Forrás: TervLap

 

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.