FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-10-16

Átadták a német Bürkle cég debreceni gépgyártó üzemét

A Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban átadták a német Bürkle cég gépgyártó üzemét.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Herdon István, a parkot működtető Xanga cégcsoport vezérigazgatója elmondta: üzleti modelljük szerint hárommillió eurós beruházással alakították ki a gyártócsarnokot, amit bérbe adtak a Bürkle csoportnak. A német Bürkle cég kétmillió eurós technikai fejlesztést valósított meg az új épületben.

A gyártócsarnokot és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló épületet a Zsalakó Építőműhely tervei alapján a debreceni központú Hunép Zrt. rekordidő, nyolc hónap alatt készítette el - mondta Herdon István.

Jürgen Schröer, a Robert Bürkle GmbH vezérigazgatója hozzátette: a beruházással 40 új munkahelyet hoztak létre, és terveik szerint az elkövetkező években a foglalkoztatottak számának növelése mellett az üzemet további két egységgel bővítik. Szavai szerint "a gyorsan változó világban Magyarország stabilitása is hozzájárul" ahhoz, hogy hosszú távra tervezzen Debrecenben a jövőre 100 éves német cégcsoport.

A cégcsoport főbb termékei présgépek, lamináló rendszerek és felületkezelő gépek, melyeket elsősorban a fafeldolgozó iparban, az autóiparban, az építőiparban, valamint a nyomtatott áramkörök és a különféle plasztik kártyák gyártása terén alkalmaznak.

Lajtos Péter a Bürkle Hungary Kft. ügyvezetője rámutatott: a debreceni egység a Bürkle csoport negyedik gyártóüzeme, amelyben egyedi megrendelésekre, elsősorban felületkezelő, valamint faipari technológiák, illetve az elektronikai iparban a nyomtatott áramköri lapok gyártásához használandó egyedi présgépek előállításával kívánják kielégíteni a cégcsoport globális partnerei által támasztott, folyamatosan növekvő piaci igényeket.

Papp László, Debrecen polgármestere szerint a helyi szakképzett munkaerő és a magyar emberek szorgalma fontos szerepet játszik abban, hogy egyre több külföldi, köztük számos német cég választja befektetése helyszínéül a hajdú-bihari megyeszékhelyet. "Debrecen oktatási rendszere együtt növekszik az idetelepülő cégekkel" - jegyezte meg a polgármester.

Barcsa Lajos, Debrecen gazdasági alpolgármestere hozzátette: több mint 40 német hátterű cég van a városban, az elmúlt öt évben 10 német cég választotta Debrecent. A 2014 és 2019 között Debrecenbe érkezett 600 milliárd forint működőtőke háromnegyede, a több mint hatezer új munkahely fele német hátterű vállalkozásoknak köszönhető - jegyezte meg megemlítve, hogy a város gazdasági erejét jól jelzi, hogy öt év alatt 50 százalékkal nőtt az önkormányzat iparűzési adóbevétele.

Az üzemavató kapcsán Herdon István arról is beszélt, hogy a Xanga csoport a Határ úti tudományos technológia parkot út és nagy kapacitású közmű infrastruktúra fejlesztésével további 35 hektárral bővíti, így a park területe meghaladja majd a 135 hektárt. 2020 végére megépítenek egy új ipari parki feltáró utat, amely az M35 autópályától néhány száz méterre egy új bejáratot biztosít a park felé.

Az ipari park bővítési területén az elkövetkező 2-3 évben a Xanga csoport 100-150 ezer négyzetméter alapterületű kulcsrakész fejlesztést fog megvalósítani - fűzte.

 

Forrás: MTI

 

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.