FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-10-23

AM kitüntetések október 23. alkalmából

Az 1956-os forradalom hőseinek is köszönhetjük, hogy Magyarországra megbecsüléssel tekint a világ. mondta Nagy István agrárminiszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett ünnepségen, kedden, Budapesten. A miniszter különböző díjakat, kitüntetéseket adott át az ünnep alkalmából.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Az 1956-os forradalom hőseinek is köszönhetjük, hogy Magyarországra megbecsüléssel tekint a világ. Ma a figyelmünket arra kell fordítanunk, ami ennek a szabadságvágynak a nyomán felépült hazánkban és Európában - jelentette ki Nagy István agrárminiszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett ünnepségen, kedden, Budapesten.

 

 

A tárcavezető kiemelte: 1956. még nem egészen történelem, még nem egészen múlt, még fájnak a sebek, még nem apadt ki a harag, még él a gyász, a büszkeség, a tisztelet viszont ugyanolyan őszinte maradt. Hozzátette: a forradalom és szabadságharc eseményei felépítettek egy szabad, demokratikus országot, egy olyan Magyarországot, amely erős öntudattal és önbizalommal rendelkezik. Nagy István arra hívta fel a figyelmet, hogy az országnak ma is szüksége van példaképekre. Olyan emberekre, akik a hivatásuk iránti elkötelezettségből, lelkiismeretesen végzik a dolgukat hosszú éveken, évtizedeken át.

 

 

A miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja, október 23-a alkalmából adományozott szakmai elismerések kapcsán kiemelte: a díjazottak felfedezték magukban a forradalmárok büszke eszmei örökségét és megmutatták az egész országnak, hogy képesek hatással lenni másokra. Ebből az erkölcsi tőkéből a magyar agrárium is erősödött az elmúlt években. "Ezért elődeink előtti múlhatatlan tisztelettel, ma elismerésünket fejezzük ki mindazok példaértékű munkássága előtt, akik elkötelezetten dolgoznak a magyar agrárium gyarapodásáért, sikereiért, nemzetközi elismertségéért" - emelte ki a tárcavezető.

Az agrárminiszter összesen 74 személynek adományozott elismerést az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából. A tárcavezető a rendezvényen elismerését fejezte ki a magyar kettesfogathajtó válogatott tagjainak részére is, akik az idei drebkau-i Kettesfogathajtó Világbajnokságon egyéniben és csapatban is megvédték hazánk világbajnoki címét.

 

A kitüntetési ünnepség előtt Nagy István és Estók János, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum főigazgatója megkoszorúzta az 1956-os emléktáblát a Vajdahunyadvár főbejáratánál.

 

Fotó: Pelsőczy Csaba

 


 

Alábbiakban az erdészeti kitüntetetteket mutatja be a FATÁJ.

 


 

 

Az Életfa Emlékplakett Arany fokozatában részesült:

 

Keszthelyi István okleveles erdőmérnök, a volt Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Minisztérium nyugalmazott főosztályvezetője, az erdőgazdálkodás, a tájvédelem területén végzett elévülhetetlen eredményeiért, publikációs tevékenységéért - az elismerést a díjazott fia, Keszthelyi István vette át.

 

 


 

 

Az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatában részesült:

 

Cserhalmi József, a volt Győri Erdőfelügyelőség nyugalmazott főerdőfelügyelője, a kisalföldi erdők és erdőgazdálkodás fejlesztésében végzett kiemelkedő munkájáért, közéleti tevékenységéért.

 

 

Fejes János, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nyugalmazott kerületvezető vadásza, a vadásztatásban, a kerület vadállományának fenntartási, tenyésztési és védelmi feladataiban ellátott tevékenységéért - a díjazott az elismerést egy későbbi időpontban veszi át.

 

Dr. Marjai Zoltán Ferencné, az Országos Erdészeti Egyesület nyugalmazott ügyvezető titkára, szakmai és közéleti munkájáért, az egyesület titkárságának ügyviteli, szervezési, pénzügyi tevékenységének irányításáért.

 

 

Puskás Pál, a Nyírerdő Zrt. nyugalmazott főerdésze, közel hat évtizedes kiemelkedő szakmai tevékenységéért, a debreceni Parkerdők közjóléti fejlesztésében végzett kiemelkedő munkájáért.

 

 

Rozmann Antal, a Vértesi Erdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze, Agostyán és Vértestolna erdeinek kezeléséért, a Tatai Erdészet vadgazdálkodási tevékenységének szervezéséért - az elismerést a díjazott lánya, Rozmann Hajnalka vette át.

 

 

Steierlein József, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze, az Ajkai és Herendi Erdészeteknél végzett több mint négy és fél évtizedes erdőművelési és vadgazdálkodási tevékenységéért.

 

 

Tóth Ábel, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze, több mint négy évtizedes erdőgazdálkodási munkásságáért, új erdők létrehozásában, erdősítésekben való kiemelkedő tevékenységéért.

 

 

Tóth Imre Pál, a Kisalföld Erdőgazdaság Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze, csemetekert vezetője, a Ravazdi Erdészet erdőfelújításaihoz szükséges szaporítóanyag előállításában végzett jelentős szerepéért, vezetői munkájáért.

 

 


 

 

Az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatában részesült:

 

Bajai Béla, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott birtokpolitikusa, közel négy évtizedes kiemelkedő erdőgazdasági munkájáért, tanácsadói tevékenységéért.

 

 

Csordás Nagy László, az ERDŐMESTER Szövetkezet nyugalmazott elnöke, a Pusztavacsi Erdészetnél az akác faipari hasznosításában végzett maradandó tevékenységéért, a magánerdő-gazdálkodásban elért eredményeiért.

 

 

Égető Gábor, a Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium nyugalmazott erdőmérnök-tanára, a felnövő erdészgenerációk szakmai tudásának fejlesztésében végzett kiemelkedő munkájáért.

 

 

Dr. Felföldi Lászlóné, a Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium nyugalmazott tanára, könyvtárosként végzett munkájáért, melynek során megszeretette a diákokkal az olvasást, az írott szóban rejlő világot.

 

 

Hartdégen Mátyás, a Vértesi Erdő Zrt. nyugalmazott vezérigazgató-helyettese, az erdőgazdaság bánya-rekultivációs tevékenységének irányításáért, és a társaság erdőművelési tevékenységének gépesítéséért.

 

 

Lévai László, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Erdészeti Igazgatóság nyugalmazott erdészeti igazgatója, közel három és fél évtizedes szakmai pályafutásáért, az erdővagyon gyarapítását elősegítő munkájáért.

 

 

Sümegi József, a Bakonyerdő Zrt. nyugalmazott erdőművelési műszaki vezetője, a Bakonyszentlászlói Erdészetnél végzett több mint három évtizedes magtermelési, erdőtelepítési és vadászati munkák irányításáért.

 

 

Szabó László, a Kisalföld Erdőgazdaság Zrt. nyugalmazott műszaki vezetője, a Duna elterelése utáni erdőgazdálkodás kialakításában játszott jelentős szerepéért, társadalmi szerepvállalásáért - a díjazott az elismerést egy későbbi időpontban veszi át.

 

Dr. Traser György Nándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karának nyugalmazott egyetemi docense, kiemelkedő oktatói munkájáért, nemzetközi szinten is kiemelkedő faunisztikai és rendszertani vizsgálataiért, publikációs tevékenységéért.

 

 

 


 

Dr. Nagy István miniszter Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott:

 

Bánáti László Krisztián, a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. parkerdei és kommunikációs igazgatója részére, a rábízott Parkerdő természeti értékeinek megismertetésében, fejlesztésében játszott kiemelkedő szerepéért.

 

 

Emmerlingné Köhler Marietta, a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. birtokpolitikai osztályvezetője részére, négy évtizedes magas színvonalú birtokpolitikai, valamint a Fejér megyei gyermekek körében, a környezeti nevelés terén kifejtett tevékenységéért.

 

 

Keszléri József, a Pilisi Parkerdő Zrt. erdészetvezetője részére, a Budakeszi erdészetnél végzett kiemelkedő szakmai, gazdasági, és kapcsolatépítő tevékenységéért.

 

 

Vajda László, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. gépkezelője részére, közel négy évtizedes szakmai munkájáért, különösen a kérgező gép irányításáért, a faanyag szállításában végzett tevékenységéért.

 

 

Dr. Gaál Györgyné Botár Andrea, az Agrárminisztérium Erdőgazdálkodási Főosztály erdőgazdálkodási referense részére, a hazai erdőgazdálkodásért, valamint a fejezeti kezelésű előirányzatok kezelésével, pályázatokkal kapcsolatos precíz, lelkiismeretes, munkájáért, nyugdíjba vonulása alkalmából.

 

 

Németh Tamásné, az Agrárminisztérium Erdőgazdálkodási Főosztály koordinációs referense részére, a minisztérium és jogelődjei alkalmazásában végzett precíz, lelkiismeretes és kiemelkedő színvonalú szervező és ügyintézői munkájáért.

 

 


 

Az ünnepség végén pedig elkészült a kitüntetettekről a szokásos csoportkép.

 

Forrás: kormany.hu
Fotó: Mőcsényi Miklós
A teljes kitöntetési lista itt érhető el,
az AM fotósa által készített összes fotó pedig itt érhető el

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.