FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-10-31

Elkészült a Gemenc játszópark és sportpálya Baján

Birtokba vehetik a gyermekek és a fiatalok Baja szívében, a Petőfi-szigeten a Gemenc Játszópark és Sportpályát. A projekt fontos célja volt, hogy speciális játékok segítségével integrált módon, egy közösségi térben játszhassanak fogyatékossággal élő és ép gyermekek.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Az új kulturális és közösségi tér fejlesztése 24,35 millió forint összegben az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alap vissza nem térítendő támogatásával és a Magyar Állam társfinanszírozásával a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Interaktív és a fogyatékossággal élő gyermekek számára speciális játékokat is tartalmazó, további új elemekkel bővített, valamint a meglévő játszótér elemeinek felhasználásával kialakított új kulturális és közösségi teret hozott létre a Gemenc Zrt. A Gemenc Játszópark és Sportpálya Baja egyik kiemelkedően fontos zöldterületén, a Petőfi-szigeten valósult meg. Gemenc szimbólumainak, értékeinek, jellegzetességeinek, illetve a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ sajátos motívumainak felhasználásával emeli be a projekt Gemencet Baja szívébe, mint a város környékének egyik legkiemelkedőbb és legtöbbet látogatott természeti látványosságát.

A speciális játékok segítségével a fogyatékossággal élő gyermekek is különleges élményben részesülhetnek, hiszen például a kerekesszéket használók számára külön erre a célra fejlesztett hintát is felállítottak. A kerekesszékes hintát speciális kialakítása miatt kizárólagosan a kerekesszékes gyermekek használhatják, a másik két mozgáskorlátozott játékelem (körforgó, játékvár) bárki számára használható, de szem előtt kell tartani az elsődleges célközönség szükségleteit.

Az interaktív játékokon keresztül egy meseélménnyel is gazdagodhatnak a gyermekek. A parkban a "Rezét gőzös és a gemenci kisvasút" című népszerű mesekönyv szereplői is megelevenednek. Az erdei vasutat mintázó kocsikban található játékok QR-kódjai segítségével a szülők, nagyszülők, kísérők a Gemenc Zrt. weboldaláról mesét olvashatnak a gyermekeknek. A történet a könyv szereplőinek segítségével az erdei vasút és az ártéri erdő állatainak különleges kalandjait eleveníti fel szarvasbőgés idején.

A fejlesztés fő célja az volt, hogy az ide látogató gyermekek, fiatalok, családok számára a park lehetőséget biztosítson aktív szabadidős tevékenységre. Fontos cél az is, hogy az új játszótér a természet megismerésére, szeretetére interaktívan módon, játszva tanítson.

A kivitelezés részeként a fejlesztéssel érintett terület délkeleti részén található, lelkes fiatalok által épített, leromlott állagú kerékpárpálya is kibővül, megújul annak érdekében, hogy a sportolásra vágyó fiatalok is lehetőséget kapjanak a testmozgásra.

Forrás: Gemenc Zrt.

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.