FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-11-11

Taroltak az ausztrálok a STIHL TIMBERSPORTS világbajnokságon

A tavalyi duplázáshoz képest idén csak egyéni világrekord született a november 1-én és 2-án megtartott STIHL TIMBERSPORTS világbajnokságon, amelyet először rendeztek Csehországban, a prágai Industrial Palace-ban.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A pénteki versenyen az ausztrál csapat szerezte meg az elsőséget, megelőzve az új-zélandiakat és az Egyesült Államok legjobb sportfavágóit. Egyéniben az ausztrál Brayden Meyer lett a világ legjobbja, aki először szerezte meg ezt a címet. A második helyen az amerikai Cassidy Scheer, a harmadik helyen pedig az új-zélandi Shane Jordan végzett. Egyéni világrekordot idén csak a kanadai Ben Cumberland-nek sikerült felállítani a Single Buck versenyszámban elért 12,94 másodperces idejével. A magyar csapat kiemelkedően teljesített, és a tavalyihoz hasonlóan ismét mindössze csak 0,2 másodperccel maradt el attól, hogy a főtáblára kerüljön.

Az ausztrál csapat ismét világelső lett, az elmúlt kilenc évben immár hatodszor szerezték meg a világbajnoki címet. Idén csupán egy egyéni rekord dőlt meg, a csapatok közül pedig továbbra is az ausztrálok tartják a világrekordot a 2018-as világbajnokságon felállított 45,10 másodperces idejükkel.

Hazánkat a Juhász István, Bozsó Zoltán, Hamvasi Ferenc, Strúbel József "Dedi", Strúbel Bence (a jövő nagy reménységének tartott 17 éves "rookie" versenyző) alkotta csapat képviselte.

A verseny évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ezt jól demonstrálja, hogy minden jegy elkelt a kétnapos rendezvényre és közel 2700 szurkoló volt kíváncsi a versenyre, ahol 20 csapat 120 sportolója mérkőzött meg egymással. A sportszerűség érdekében 2 videóbíró a helyszínen található kamionból, 2 pedig a színpadon felügyelte a verseny menetét.

A világbajnokságok előkészítése 1 évet vesz igénybe, így a rendezők már hozzá is láttak a 2020-as verseny szervezéséhez, amelyre november 7-8-án kerül majd sor a svédországi Göteborgban.

A világ legrangosabb sportfavágó eseményén kiemelten odafigyelnek arra, hogy a versenyfa csak és kizárólag 100 százalékban fenntartható módon kitermelt fa legyen, illetve a megmaradt hulladékfát és fűrészport az esemény után biomassza vagy zöldenergia formájában újrahasznosítsák. Mindemellett elengedhetetlen az is, hogy a versenyzők számára egyenlő esélyeket biztosítsanak, ezért a STIHL famenedzsment specialistái a fák kivágása előtt minden egyes darabot átvizsgálnak olyan tényezőket keresve, amelyek befolyásolhatják a vágási sebességet, például csomókat, korhadást és kártevő okozta lyukakat. Csak a kéregtől megfosztott és teljesen homogén anyag válhat versenyfává.

A prágai STIHL TIMBERSPORTS világbajnokság eredményei megtalálhatók a https://data.stihl-timbersports.com/ oldalon.

 

A STIHL mezőgazdasági, erdészeti és kerti gépek gyártásával, forgalmazásával és szervizelésével foglalkozik. A vállalatot 1926-ban alapították, máig 100%-ig családi kézben van, jelenleg több mint 160 országban képviselteti magát. A magyar leányvállalat, az Andreas STIHL Kft. 1991 óta van jelen Magyarországon, ma már 300 szakkereskedéssel és 140 szakszervizzel.

 

A vállalat a STIHL Timbersports nemzetközi sportfavágó versenysorozat névadó szponzora is.

Forrás: Andreas Stihl Kft.

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.