FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-11-25

Fákat ültettek Bácsalmáson és Kalocsán is

A Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje Zrínyi Miklós utcai intézményének udvarán tartott faültetéssel egybekötött sajtótájékoztatót dr. Filvig Géza polgármester, Zsigó Róbert élelmiszer-felügyeletért felelős államtitkár és Csonka Tibor, a Gemenc Zrt. vezérigazgatója.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Az esemény jelképes helyi megnyitója volt annak a nagyszabású programnak, amelynek keretében országszerte mintegy kétmillió fa csemetével erdősítés zajlik majd le a következő hónapokban.

 

Az egy természetes dolog, hogy a fák elöregednek, ezért nagyon-nagyon fontos a pótlás, a fásítás - utalt a városban hetekkel ezelőtt kezdődött faállománycserére Filvig Géza.

 

- Kiemelten fontos a természeti környezet védelme, éppen ezt szolgálja az Agrárminisztérium által elindított országfásítási program. Itt, Kalocsán is jelképes faültetéssel szeretnénk felhívni mindenki - civil szervezetek, önkormányzatok, családok - figyelmét arra, hogy valóban fontos, milyen természeti környezet vesz minket körül - mondta a tájékoztatón Zsigó Róbert.

Az államtitkár felhívta a figyelmet, hogy Bácsalmáson is lehetőség adódott a fával borított területek növelésére mintegy 4 hektáron, megyei szinten pedig 16 településen, közel 40 hektárnyi területen 182 ezer fát, és 1400 kg makkot ültetnek el a szakemberek.

A politikus kifejtette: a Vidékfejlesztési Program keretében közel 106 milliárd forint jut erdőgazdálkodásra, ebből 40 milliárd forintra lehet pályázni, kifejezetten erdősítésre. Az önkormányzatok és civil szervezetek számára is elkülönítenek egy 500 millió forintos keretet, elöregedett fák cseréjére.

 

- Valljuk, hogy az éghajlatváltozás kihívásaira az erdőgazdálkodás hatékony válaszokat adhat, a meglévő erdők fenntartásával, valamint újak létesítésével és telepítésével - szögezte le Csonka Tibor, a jelképes faültetéshez három csemetét adó Gemenc Zrt. vezetője. Elárulta: csak az ő gazdálkodási területükön kilenchektárnyi új erdő létesül; ennek első, háromhektáros szakaszát épp a tájékoztató napján zárták le.

Németh Balázs, Bácsalmás polgármestere elmondta, hogy ha Bácsalmáson gyermek születik, a régi szokásoknak megfelelően fát ültetnek, idén eddig 60 csemete került a földbe. Emellett a település az EFOP pályázat keretében támogatást nyert, melyből az egészségmegőrzés érdekében lehetőség adódott arra, hogy újabb 100 fával gazdagodjon a város.

Forrás: AM Sajtóiroda, BAON

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.