FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Weitzer Parkett Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
MátyásFa Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-11-29

Trianon-emlékerdő Tapolcán

Agrárminisztérium Országfásítási Programja keretében 550 hektár erdőt telepítenek. Ennek kapcsán négyszáz facsemetét ültettek el a napokban a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Uzsai Erdészetének munkatársai a korábban csak Feszenkó parkerdő néven ismert területen, a parkoló mellett.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Az erdőtelepítés ünnepélyes faültetéssel fejeződött be. Szalay László és Dobó Zoltán ültette el az utolsó csemetéket Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A mogyoró-, hárs- és kőriscsemetékből kialakított kis erdőt Trianon-emlékerdő névvel illették. Amint az az ültetési ünnepségen elhangzott, a 2021-es Vadászati Világkiállításra mutatja majd meg fiatalos arcát az erdő.

 

Szalay László, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az Agrárminisztérium a Kaán Károly Országfásítási Program keretében idén ősszel 550 hektár erdőt telepít 22 állami erdőgazdaságban. - Az uzsai erdészet 29 hektárnyi telepítéssel kapcsolódott a természetvédelmi, tájérték- és klímavédelmet is érintő programhoz.

 

Az erdőtelepítés hozzájárul a klímaváltozás okozta hatások ellensúlyozásához, hiszen az erdők jelentős szén-dioxid-mennyiséget kötnek meg, valamint az erdők a területek természeti értékének növeléséhez ugyancsak hozzájárulnak. A Viszló-patak partja pedig továbbra is a lakosság rekreációjának, természetben töltött szabadidős tevékenységének szolgálatába állhat. - A tervek szerint később padokat is elhelyezünk itt, pihenő helyeket alakítunk ki - mondta a vezérigazgató.

 

Hozzátette, hogy az erdőgazdaság a korábbi bányaművelést követő rekultivációs területen, Nyirád határában telepít még erdőt kilenc hektáron, Lesenceistvánd határában kocsányos tölgy makkot vetnek három hektáron. A kormány az önkormányzatok és a magángazdálkodók részére a korábbi erdőtelepítési támogatási forrásokat 80-130 százalékkal megemelte, ez hozzájárulhat az erdőtelepítési kedv fokozásához.

Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere a város nevében is megköszönte a beruházást, hogy a trianoni országcsonkításra ilyen szép erdő telepítésével emlékezhetnek.

- A facsemetékből évtizedek múlva erős fák lesznek. Az emlékerdő jelképként szimbolizálhatja a nemzeti összetartozást, újbóli felemelkedésünket. Talán újra gyermekzsivajtól lesz hangos a terület hétvégenként, és megtanuljuk kulturáltan használni az erdeinket - mondta Dobó Zoltán.

 

Forrás: VEOL

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.