FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-11-29

A fiatalok esélyeinek javításáról értekeztek Sopronban

A duális képzés lehetőségeiről tartottak konferenciát csütörtökön a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karán. A rendezvényen a felsőoktatás és a piac képviselői konzultáltak arról, hogyan tudnák a hallgatók javára fejleszteni az együttműködésüket.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A Soproni Egyetem 2015-óta ad lehetőséget hallgatóinak a duális képzésben való részvételre. Célként tűzték ki ezzel, hogy hallgatóiknak országos szinten is színvonalas tudást tudjanak biztosítani - így hatékonyan tudják kezelni a résztvevők a vállalatoknál jelentkező munkaerőhiányt.

- Ez a konferencia rendhagyó, hiszen tulajdonképpen a képzők képzéséről van szó - emelte ki dr. Németh Gábor, a Soproni Egyetem duális képzéseinek felelőse. - Fontosak az ilyen találkozók, értekezések, hiszen így megoszthatjuk egymással az egyetemi és a céges tapasztalatokat. Ezáltal a pozitívumokat erősíteni az esetleges negatívumokat kezelni tudjuk - fejtette ki a docens, aki hozzáfűzte: a Soproni Egyetem legfőbb célja, hogy közelebb hozzák az intézményhez a régióban működő vállalatokat.

 

A piaci szereplőknek pozitívak a tapasztalatai a duális képzéssel - ugyanis úgy látják, hogy ezzel a megoldással egyaránt nyernek ők, az egyetem és a hallgatók is. Ennek kulcsa, hogy az ilyen konferenciák során az érintettek tárgyalhassanak azokról a szempontokról, amelyek fontosak számukra.

 

- Az iparnak fontos szerepe, hogy aki berekül például hozzánk a duális képzés keretében, annak tudjunk adni olyan lehetőséget, amellyel hosszú távon tud élni - világított rá Kovács Tamás, a FALCO Zrt. PR vezetője. - Ennek lényege, hogy a szerzett tudásnak köszönhetően a képzésben résztvevő fiatalok a karrierjüket már komoly gyakorlati háttérrel tudják kezdeni. Ezt szeretnénk mi nagyon megerősíteni. Ezt komoly feladat és felelősség kidolgozni, de ennek örömmel teszünk eleget, hiszen a végeredmény rendkívül pozitív - hangsúlyozta.

A rendezvényen Sopron Önkormányzata nevében dr. Farkas Ciprián polgármester szólt a jelenlévőkhöz, aki kiemelte: az egyetem és a térség gazdasági szereplőinek sikere rendkívül fontos a város számára - ebben nagy szerepet vállalnak az itt tanuló egyetemisták. - Magyarország, így Sopron fejlődéséért a jó és korszerű felsőoktatási képzés biztosításával tehetjük a legtöbbet - emelte ki. - Fontos számunkra, hogy a jövő nemzedékéből sok ambiciózus, diplomával rendelkező szakember kerüljön ki. Ebben a tekintetben Sopronnak jó lehetőségei vannak, hiszen rengeteg kiemelkedő képességű fiatallal büszkélkedhetünk - osztotta meg a hallgatósággal.

 

Az egyetem szakértői kiemelték a konferencián: a duális képzés gondolata régre nyúlik vissza - azonban a tudomány és a gazdaság fejlődése számos új lehetőséggel kecsegtet a képzési forma számára - a Soproni Egyetemen pedig mindent megtesznek azért, hogy ezeket kihasználják és optimalizálják.

 

Forrás: SopronMédia

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.