FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-01-28

Átadták a Zöld Óvoda címeket - 235 intézmény kapta meg az elismerést

Már tizenharmadik alkalommal ítélték oda a Zöld Óvoda és az Örökös Zöld Óvoda címeket, idén összesen 235 intézménynek. Az okleveleket László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára és Kisfaludy László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára adta át.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A következő nemzedékek környezettudatos nevelését nem lehet elég korán kezdeni - jelentette ki az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Zöld Óvoda cím átadásán. László Tibor Zoltán emlékeztetett arra, hogy a program a legkisebbeket egy olyan fejlődési úton indítja el, amelynek köszönhetően felnövekedve eredményesebben nézhetnek szembe a környezetvédelmi kihívásokkal.  


Fotók: Krasznai-Nehrebeczky Mária

László Tibor Zoltán emlékeztetett arra, hogy a Zöld Óvoda cím elnyeréséhez az intézményeknek olyan feltételeknek kell megfelelni, amelyek támogatják az óvodások körében a környezettudatos minta és a helyes szokások kialakítását, erősítik a klímatudatosságot, a gyerekek sok tapasztalatszerzés útján és életkoruknak megfelelően, játékosan tanulnak a környezetvédelem fontosságáról. A helyettes államtitkár úgy fogalmazott: mindez összességében hozzájárul egy olyan ifjúság felneveléséhez, amely képes felmérni környezete állapotát, kreatívan gondolkodik és keresi a megoldást a jövő kihívásaira.

A beérkezett pályázatok magas száma is mutatja, hogy mennyire elkötelezettek az óvodapedagógusok a környezettudatos életmód mellett - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára. Kisfaludy László beszédében úgy fogalmazott: fantasztikus természeti- és épített értékek vesznek körül bennünket a Kárpát-medencében. Kulcsfontosságú, hogy már kicsi korban felhívjuk a figyelmet ezen értékek fontosságára és arra a felelősségre, hogy óvjuk a környezetünket.

Kisfaludy László kifejtette: a Zöld Óvoda program jó a pedagógusoknak, hiszen megvalósíthatják saját szakmai elképzeléseiket. Jó a gyermekeknek, mert egy olyan szemléletmódot, környezettudatos látásmódot biztosít, amely nagyon hasznos lesz a felnőtté válásuk során. Az EMMI köznevelésért felelős helyettes államtitkára hozzátette: jó a szülőknek is, hiszen olyan pedagógusok nevelik gyermekeiket, akik hozzásegítik a kicsiket ahhoz, hogy felelős és tudatos felnőtté váljanak.


Zöld Óvodák Magyarországon

A nyertes pályázók közül 48 intézmény először, 78 másodszor, 65 pedig már harmadszor vehette át a Zöld Óvoda címet igazoló oklevelet. Ebben az évben 41-en részesültek Örökös Zöld Óvoda elismerésben, 3 intézmény pedig megtartotta a címét. A most díjazott óvodákkal együtt Magyarországon jelenleg mintegy ezer intézmény rendelkezik ilyen minősítéssel.

 

Forrás: AM sajtóiroda

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.