FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-02-05

Vetélkedő középiskolásoknak a magyar erdők értékeiről

"Mi fán terem az erdő?" alcímmel immár negyedik alkalommal indul a "Fedezd fel az örökséged!" című erdőismereti vetélkedő középiskolásoknak márciusban.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Negyedik alkalommal indul a "Fedezd fel az örökséged!" című erdőismereti vetélkedő középiskolásoknak márciusban, ezúttal "Mi fán terem az erdő?" alcímmel. A diákoknak nem pusztán írásban feltett kérdésekre kell válaszolniuk, hanem ki kell menniük a természetbe és kreativitásukra, ötleteikre is szükség lesz ahhoz, hogy teljesítsék a feladatokat, miközben számos, az erdőkről szóló ismerettel bővül tudásuk. Az első három helyezett csapat tagjai nagy értékű nyereményt kapnak fejenként, de a szervező Országos Erdészeti Egyesület a felkészítő tanárokat, valamint a 4-10. helyezettet is díjazza.

 

 

A márciusban kezdődő verseny azt a kérdést járja körül, hogy mit adnak nekünk és milyen hatással vannak életünkre az erdők. A Fedezd fel az örökséged! vetélkedőt először 2016-ban hirdette meg az Országos Erdészeti Egyesület azzal a céllal, hogy megszólítsa a diákokat az erdőkkel kapcsolatos olyan témákban, mint hazánk természeti öröksége, az örökerdők, a klímaváltozás és az erdők kapcsolata. Ezek a témák négy évvel ezelőtt is aktuálisak voltak; azóta viszont még fontosabbá váltak, szinte nem telik el úgy nap, hogy ne hallanánk, olvasnánk róluk híreket. Ezért sem mindegy, hogy a fiatalok milyen ismeretekkel bírnak az erdőkről, hogyan viszonyulnak egyre gyorsabban változó környezetünkhöz.

Az országos játékos vetélkedő célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a hazai erdők értékeire, arra, hogy azért is fontos ezeknek a megőrzése, mert az erdők az ő örökségüket képezik, és hozzátartoznak mindennapi életünkhöz. Az online versenyre február 21-ig jelentkezhetnek háromfős, 9-12. osztályos diákokból álló csapatok. A vetélkedőn résztvevőknek március 3. és április 3. között hat elméleti és egy terepi feladatot kell megoldaniuk.

Az első három helyezett csapat tagjai fejenként 70 ezer, 50 ezer, illetve 30 ezer forint értékű ajándékutalványt kapnak, de a felkészítő tanárokat, valamint a 4-10. helyezett csapat versenyzőit is egyenként díjazza az Országos Erdészeti Egyesület. Az első három helyezett jutalma ezenkívül egy-egy fa lesz, amit az iskola udvarán elültethetnek a diákok erdész szakember iránymutatása mellett.

A jelentkezéssel kapcsolatos valamennyi információ megtalálható a vetelkedo.oee.hu oldalon, valamint a verseny Facebook- és Instagram-oldalán.

A verseny lebonyolítását az Agrárminisztérium támogatja.

 

A versenyfelhívás pdf-ben.

Forrás: OEE

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.